Madrid, gradinile Palatului Regal

Madrid: flamenco, tapas și Sangria

Dacă m-ar întreba cineva de ce aș recomanda Madrid ca destinație pentru un city break sau o vacanță mai lungă, primul răspuns ar fi pentru că merită. Nu, nu este precum celebra vopsea de păr, este mai mult decât atât. Este capitala Spaniei, un centru cultural și artistic deosebit, un oraș cu o istorie bogată și un loc în care distracția, voia bună și respectul pentru relaxare și timp liber sunt foarte importante.

Așadar… de ce Madrid?

Capitala Spaniei este un loc în care nu ai cum să te plictisești, pentru că nu ai timp de așa ceva. Poți găsi oricând ceva plăcut de făcut. Îți place arta? Ai ajuns într-un oraș cu unele dintre cele mai interesante muzee de artă din Europa. Ești pasionat de istorie? Madrid o are din plin, iar Palatul Regal este doar una dintre dovezile cele mai bune în acest sens. Te fascinează arhitectura? Cu o simplă plimbare pe străzile Madridului vei descoperi unele dintre cele mai frumoase clădiri pe care le-ai văzut vreodată. Îți plac destinațiile culinare? Madrid este una dintre cele mai bune din lume, garantat, testat și savurat de mine și de alte milioane de turiști care au fost aici.

paella, madrid

Pentru a-ți prezenta Madridul exact așa cum este, voi începe printr-o mărturisire: primul lucru care m-a frapat atunci când am ajuns în capitala Spaniei a fost bunăvoința oamenilor pe care i-am întâlnit în cale și faptul că s-au oferit foarte mulți să mă ajute, chiar și dacă nu aveam nevoie de ajutor, însă păream puțin rătăcită. De asemenea, sentimentul de relaxare plutea în aer. Nimeni nu se grăbea nicăieri, nu am auzit claxoane, toată lumea zâmbea, mi se acorda prioritate peste tot și parcă totul era mai drăguț.

Dacă m-ai întreba ce ți-aș recomanda să vizitezi în Madrid, aș răspunde că tot ce poți și ce vezi cu ochii. Bineînțeles, totul depinde de timpul pe care îl ai la dispoziție și care sunt prioritățile tale, dar te sfătuiesc să încerci să vezi cât mai mult. Să explorezi.

costume traditionale, Madrid

Dacă te plimbi pur și simplu pe străzi, fără să ai o țintă anume, tot vei descoperi ceva care îți va fi pe plac. Poate că va fi un bar cochet, un restaurant tradițional, un monument interesant, o căsuță tipică stilului mediteranean sau o clădire cu o arhitectură modernă. Poate vei auzi muzică interesantă dintr-un loc drăguț, care te va atrage spre el. Sau vei descoperi un parc care te va determina să te plimbi pe toate cărările sale. Sau vei întâlni un grup de oameni veseli și simpatici, alături de care vei ajunge să petreci o seară întreagă. Sangria, paella, tapas, flamenco, toate acestea înseamnă Madrid, capitala regală și faimosul oraș spaniol, care te va cuceri într-o clipă.

Câteva obiective turistice din Madrid

Palatul Regal

Palatul Regal, Madrid

Paseo del Arte – care cuprinde Muzeul Prado, Muzeul Thyssen-Bornemisza și Muzeul Reina Sofia.

Muzeul Prado, Madrid

Plaza Mayor

Plaza Mayor, Madrid

Puerta del Sol – marchează kilometrul zero al orașului.

Puerta del Sol, Madrid

Poarta Alcala

Puerta de Alcala, Madrid

Parque del Retiro – unul dintre cele mai frumoase locuri din Madrid, dar și unul dintre cele mai relaxante.

Parcul Buen Retiro, Madrid

Plaza de Cibeles

Fantana Cibeles, Madrid

Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu, Madrid

Catedrala Almudena

Catedrala Almudena, Madrid

Gran Via – artera principală din centrul Madridului și zona cu cele mai multe magazine ale brand-urilor celebre, cinematografe, dar și buticuri sau magazine mai micuțe, cu suvenire pentru cei dragi.

Madrid, Gran Via

Gara Atocha – în interiorul căreia vei descoperi o adevărată grădină botanică.

Gara Atocha, Madrid

Hint: dacă prinzi o duminică în Madrid sau te afli în oraș când este o sărbătoare importantă, mergi la El Rastro, un faimos târg care are loc în fiecare duminică și de unde poți pleca cu cele mai interesante suvenire, dar nu numai. Vei găsi de toate: de la haine, până la cărți, obiecte de mobilier, accesorii sau bijuterii. Este o adevărată experiență și ar fi păcat să o ratezi. El Rastro are loc în cartierul La Latina din Madrid.

El Rastro, Madrid

Ce altceva aș putea să îți mai recomand? În ceea ce privește mâncarea, nu prea ai cum să dai greș în Madrid, căci peste tot pe unde te învârți, vei găsi un local sau un restaurant cu mâncare delicioasă. Te sfătuiesc, însă, să încerci terasele sau localurile care oferă menu del dia, acesta este relativ ieftin (între 10 și 15 euro) și vei avea un aperitiv, un fel principal de mâncare, plus o cafea sau un desert. Dacă nu ai timp să te așezi undeva, poți să îți cumperi un bocadillo (un sandwich) cu jamon și să îl savurezi undeva pe o bancă sau chiar pe iarbă, admirând tot ceea ce este în jur.

bocadillo cu jamon

Bucură-te de tot ce îți oferă acest oraș, de muzica și agitația sa, de barurile deschise până în zori de zi, de frumusețea clădirilor, de gastronomia atât de interesantă și de bunătatea localnicilor. În plus, poți prinde niște oferte foarte bune pentru un city break în Madrid, pe care te invităm să le descoperi chiar aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *