Castelul, cazematele si fortificatiile Luxemburg (3)

Luxemburg, mereu surprinzător

Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este în același timp și un loc încărcat de istorie și frumuseţe. Situat în centrul Europei de Vest, la doar câteva sute de kilometri de Bruxelles, Paris sau Köln, un oraș trilingv (german, francez și luxemburghez) foarte ușor accesibil din orice parte a Europei.

Construit în jurul unui castel din secolul al X-lea, ulterior fortificat, Luxemburg este un centru administrativ important, aici aflându-se sediile mai multor instituţii ale Uniunii Europene. În plus, este și un centru financiar de seamă, de-ar fi să luăm în calcul numai faptul că, potrivit FMI, Marele Ducat are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume.

Castelul, cazematele si fortificatiile Luxemburg Castelul, cazematele si fortificatiile Luxemburg

Numeroase obiective turistice se află pe teritoriul orașului, de la centrul istoric vechi și fortificațiile, care au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial Unesco încă din 1994, până la Catedrala romano-catolică Notre Dame, unde se găsește cavoul familiei regale, Palatul Marelui Ducat, memorialul de război Gëlle Fra, ridicat în memoria luxemburghezilor căzuţi în timpul primului război mondial, mănăstirea Neumünster, construită în secolele XVI-XVII, podul Adolphe, construit la începutul secolului al XX-lea peste râul Pétrusse, Universitatea sau Primăria, situată în Piaţa Willhelm, împreună cu statuia Marelui Duce Willhelm al II-lea al Olandei.

Luxemburg Podul Adolphe Luxemburg

O plimbare prin Luxembrug trebuie să includă cu orice preţ și Piaţa Armelor, o piaţă plină de terase și cafenele, unde puteţi savura în pace o cafea observând viaţa orașului. De asemenea, nu ocoliţi Platoul Sf. Spirit, punct de belvedere, de unde puteţi admira stânca pe care a fost construit primul castel al orașului – Bock, Turnul Iacob, statuia lui Goethe, precum și fortificaţiile și cazematele. Nu rataţi nici parcul cu statui creat de Christian Veres, inclus și el din 2001 pe lista Unesco și nu uitați că ne puteți sugera să venim cu informații pe blogul nostru despre orice destinție care vă interesează, sau tot aici puteți analiza și părerea altor călători pasionați, care au facut o excursie reușită în Luxemburg.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *