Lacul Myvatn, Game of Thrones

Locuri celebre din filme și seriale

Pentru orice iubitor de televiziune și cinematografie, aflarea cât mai multor detalii picante despre serialele și filmele preferate reprezintă o adevărată plăcere. Iar atunci când combinăm pasiunea pentru film cu cea pentru călătorii, rezultă un tip de turism din ce în ce mai dezvoltat în ultimii ani, cel bazat pe locurile din viața reală în care au fost filmate scene celebre ale celor mai importante producții. Fan Game of Thrones, Star Wars, Lord of the rings, The Godfather sau Lost? Hai să descoperim împreună acele locuri celebre în care s-au filmat scenele tale preferate!

Locuri celebre din Game of Thrones

Faimosul serial nu mai are nevoie de nicio introducere, deja este un adevărat fenomen la nivel mondial, iar povestea a născut fani înfocați, cu adevărat pasionați de tot ce se întâmplă în Westeros. Foarte multe scene și episoade din Game of Thrones au fost filmate în țări precum Islanda, Croația, Malta, Spania, Scoția și Irlanda de Nord. Belfast, capitala și cel mai mare oraș din Irlanda de Nord, este un bun început dacă vrei să pornești pe urmele poveștii Game of Thrones. Tot în Irlanda de Nord îți recomandăm să ajungi la Downhill Beach, locul care a fost transformat în Dragonstone în sezonul 2, iar dacă îți amintești de acel drum frumos, împânzit de copaci impresionanți de o parte și de alta, cel în care Arya Stark a reușit să scape din Debarcaderul Regelui, ei bine, drumul se numește The Dark Hedges în realitate. Islanda, datorită peisajelor sale naturale cu ghețari, precum și Lacului Myvatn, a fost starul multor scene înfățișând lumea acoperită de zăpadă de dincolo de Zid, iar dacă vrei, poți merge să vezi chiar peștera Grjótagjá, locul în care s-au iubit Jon și Ygritte.

Pentru zonele mai călduroase din Westeroes, producătorii filmului au ales locuri precum Dubrovnik, un oraș fortificat din Croația, foarte bine conservat, cu ziduri antice. În plus, dacă vei vizita Dubrovnik, pe lângă faptul că este un loc cu deschidere la Marea Adriatică și vei avea foarte multe de văzut, te poți bucura și de un tur realizat special pentru fanii Game of Thrones, în cadrul căruia vei descoperi cât mai multe locuri celebre în care s-au filmat scene din serial. Acest oraș apare ca fiind Debarcaderul Regelui. De asemenea, tot pe teritoriul Europei și tot la mare, îți recomandăm Malta, țara insulară care apare pe la începuturile serialului, în special impresionantul Fort Manoel, ca fiind locul în care Ned Stark și-a pierdut viața. Însorita Spanie este un alt punct cheie pentru Game of Thrones, in special Sevilla și al său palat maur, Alcázar de Sevilla.

the dark hedges, game of thrones

dubrovnik, game of thrones

Locuri celebre din The Lord of the Rings

Acesta este un alt film foarte cunoscut, o adevărată capodoperă a cinematografiei care nu mai are are nevoie de prezentare. Atât pentru trilogia The Lord of the Rings, cât și pentru The Hobbit, producătorul Peter Jackson a decis să se folosească de peisajele naturale și de-a dreptul uimitoare ale Noii Zeelande. Iar noi spunem că decizia a fost foarte bună, căci aerul mistic și frumusețea incomparabilă a acestor teritorii au reușit să redea exact viziunea producătorului și să contribuie la farmecul poveștii. Pentru a descoperi Hobbiton, locul în care Bilbo Baggins, Frodo și prietenii săi își duceau viața de zi cu zi, mergi să vizitezi orașul Matamata. Te va cuceri pe loc, mai ales având în vedere că au fost lăsate căsuțele mici, ale hobbitilor, iar atunci când intri în oraș, te va întâmpina un semn care te anunță că ai ajuns în Hobbiton.

Dacă vrei să te aventurezi și să ajungi în Mordor, nu este atât de greu precum ți-ai imagina și nici nu trebuie să treci prin atâtea încercări, precum a făcut-o Frodo. De fapt, tot ce va trebui să faci este să ajungi în Tongariro National Park. Cea mai mare parte a călătoriei lui Frodo a fost filmată în jurul și pe platoul vulcanic din acest parc. Pentru a descoperi și mai mult din locurile celebre ale The Lord of the Rings, mergi și la Râul Hutt, cel care este Râul Anduin în film, Kaitoke Regional Park – Rivendell și Harkourt Park, pentru a admira Grădinile Isengard.

Matamata, The Hobbit

tongariro national park, lord of the rings

Locuri celebre din The Godfather

Toată lumea știe celebra replică a lui Vito Corleone, nu-i așa? „I’m going to make you an offer you can not refuse.” Ei bine, dacă și ție ți-a plăcut acest film (și, să recunoaștem, nu ai cum să nu îl apreciezi), îți vom face noi acum o ofertă de nerefuzat: mergi în Italia să descoperi locurile celebre din pelicula The Godfather! Deși cele mai multe scene au fost filmate în New York, Statele Unite, familia Corleone provenea din Sicilia, Italia, așadar multe filmări au avut loc acolo. Clanul își avea originea în orășelul Corleone, însă acesta era prea dezvoltat chiar și pentru anii ’70, atunci când au avut loc filmările, așadar au fost folosite alte două locuri, mult mai tradiționale, adică Forza D’Agro și Savoca, aflat lângă Taormina. În Savoca, spre exemplu, se află micul Bar Vitelli, locul în care Michael Corleone a stat de vorbă cu tatăl Apolloniei, pentru a obține permisiunea acestuia să o cunoască pe fiica sa. De asemenea, tot în Savoca se află și biserica în care cei doi s-au căsătorit.

Savoca, The Godfather

Forza d'Agro, The Godfather

Locuri celebre din Star Wars IV – A New Hope

Orice fan Star Wars știe că, de fapt, primul episod apărut, cel din 1977, a fost al patrulea din celebra serie. A New Hope a fost și este un film revoluționar, mai ales pentru perioada în care a fost făcut, iar peisajele sunt mai naturale decât crezi. Unde a fost filmată celebra peliculă? Namibia este răspunsul câștigător. Mai exact, în apropiere de Gabes, la câțiva kilometri, se află micul oraș Matmata, cel în care se aflau locuințele troglodiților din film. În Matmata (planeta Tatooine în film) poți vizita Hotelul Sidi Driss, locul în care s-au filmat anumite scene de interior pentru casa unchiului și a mătușii lui Luke. De asemenea, un alt loc din Tunisia în care au fost filmate scene din A New Hope este Canionul Sidi Bouhlel, caruia i se mai spune în prezent Canionul Star Wars, dintr-un motiv mai mult decât evident. :)

Tunisia, Star Wars

Matmata, Star Wars

Locuri celebre din Interstellar

Dacă ești pasionat de domeniul science fiction și filmele asemenea, sigur ai vizionat și Interstellar, nu-i așa? Imaginile excepționale pe care le-ai văzut ca fiind de pe alte planete există, de fapt, în realitate. Sau, cel puțin, o parte din ele, restul fiind prelucrate. Locurile folosite pentru a se filma au fost din Alberta (Canada), Islanda și California. Așa cum probabil bănuiești, scenele de pe planeta de apă și cea de gheață au fost filmate, bineînțeles, în Islanda, locurile principale fiind Orrustuhóll și Svínafellsjökull, amândouă aflându-se în sudul Islandei. Peisajele din această zonă sunt cu adevărat „de pe altă planetă”, în sensul bun. Mergi și convinge-te, îți garantăm că nu vei regreta!

islanda, interstellar

peisaj islanda, interstellar

Locuri celebre din Mad Max: Fury Road

Ultimul film din seria Mad Max a ieșit în 2015, actorul Mel Gibson a fost înlocuit cu Tom Hardy, iar în ceea ce privește locurile de filmare, acestea se limitează la o singură țară: Namibia. Se pare că este o destinație populară pentru filmele sci-fi, nu-i așa? Fury Road a fost filmat în Deșertul Namib, lângă Swakopmund. Deși primele trei producții au fost filmate în diverse locuri din Australia, de data aceasta producătorii au ales Namibia, iar toți fanii (inclusiv noi) au fost de acord că decizia acestora a fost una foarte inspirată. Peisajele aride din Namibia se potrivesc perfect în povestea Mad Max, așadar locul nu putea fi ales mai bine. Pentru a ajunge în Swakopmund, poți merge cu avionul până în Windhoek, iar de acolo, te poți folosi de un zbor local până la aeroportul Walvis Bay, care se află la doar 47 km sud de Swakopmund.

namibia mad max

desertul namib, mad max

Locuri celebre din The Motorcycle Diaries

Dacă vrei să pornești pe urmele lui Che Guevara, legendarul personaj al revoluției cubaneze, vei avea ocazia de a descoperi frumusețile de necontestat ale Americii Latine. Tânărul Ernesto Guevara a pornit, la vârsta de 23 de ani, într-o călătorie ce avea să îi schimbe total viziunea despre viață și să îl determine să se revolte împotriva nedreptăților cu care oamenii de rând se confruntau în fiecare zi. Astfel, Ernesto și prietenul său, Alberto Granado, au plecat din Buenos Aires, Argentina, prin mai multe țări, până au ajuns în Caracas, Venezuela. Drumul exact parcurs de cei doi prieteni în film este următorul: Buenos Aires, Miramar, Pietra del Aguila, Lago Nahuel Huapi, San Carlos de Bariloche, Temuco, Freire, Lautaro, Valparaiso, Deșertul Atacama, Mina Chuquicamata, Cuzco, Machu Picchu, Lima, San Pablo și Caracas. Practic, dacă pornești pe acest drum, vei trece prin Argentina, Peru, Chile și Venezuela.

buenos aires, the motorcycle diaries

caracas, the motorcycle diaries

Locuri celebre din Lost

Serialul Lost a fost și este o adevărată manie printre pasionații de mister, sci-fi și aventură. Cu toate că finalul a fost subiect de dezbatere și chiar supărare o lungă perioadă de timp pentru mulți dintre aceștia, un lucru cu care toți sunt de acord este că peisajele de pe insula din serial sunt de-a dreptul superbe. Scenele de pe insulă sunt filmate în diverse locuri din Oahu, Hawaii. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt plaja Mokule’ia, locul în care s-a prăbușit avionul Oceanic cu zborul numărul 815, Valea Ka’a’awa, valea pe care Kate, Jake și Charlie au descoperit-o în a doua zi de la prăbușirea avionului, precum și locul în care Hurley își construiește terenul de golf, Turtle Bay Resort, Valea Waimea, adică locul în care Hurley și Kate ajung din zborul Ajira 316, iar tabăra de pe plajă făcută de supraviețuitorii Lost a fost inițial Mokule’ia, însă apoi fimările s-au mutat pe plaja Papailoa.

Valea Waimea, Lost

Oahu, Lost

Iată o selecție cu adevărat interesantă de locuri celebre din filme și seriale asemenea. Indiferent dacă ai văzut sau nu filmele de mai sus, noi îți recomandăm să călătorești în locurile respective, pur și simplu pentru a le admira frumusețea naturală. Tu unde ai vrea să ajungi prima dată?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *