Lisabona, fado și pasteis de nata

Lisabona este o destinație în care pur și simplu te pierzi în marea de obiective turistice deosebite, învățând lucruri noi despre o cultură fascinantă, bucurându-te de ocean și de soare, dar și de romantism. Capitala Portugaliei te va primi cu brațele deschise și îți va arăta ce înseamnă să te îndrăgostești pe loc. Muzică, mâncare delicioasă, istorie, arhitectură, distracție, dar și relaxare totală. Bine ai venit în Lisabona! Hai să mergem împreună pe drumul aventurii.

Cel mai important moment din istoria Lisabonei este reprezentat de marele cutremur din 1755, estimat la 9 pe scara Richter, care aproape că a distrus orașul în totalitate. După cutremur, au urmat un tsunami și un incendiu, așadar tot ce înseamnă Lisabona de astăzi este rezultatul planurilor din 1755, concepute special pentru a face un oraș cu clădiri mult mai rezistente în fața calamităților naturale. Lisabona este în prezent un oraș foarte bine organizat, cu ceva aparte, fiind uneori agitat, alteori liniștit, dar întotdeauna fermecător.

Azenhas do Mar, Lisabona, Portugalia

Obiective turistice Lisabona

În funcție de timpul pe care îl ai de petrecut în oraș, îți poți ocupa fiecare clipă cu ceva interesant de văzut, făcut sau vizitat. Nu ți le vom înșira pe toate, pentru că sunt foarte multe, dar ți le vom propune pe cele mai populare și interesante.

Baixa

În traducere, „cartierul de jos”, acesta este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Lisabona. Plimbă-te, descoperă cele mai frumoase străduțe ale Lisabonei, admiră arhitectura clădirilor. Baixa este un cartier plin de viață, cu o grămadă de cafenele, restaurante și localuri tradiționale. Nu rata Praça do Comercio, cel mai cunoscut loc din Baixa.

Praca do Comercio, Lisabona

Alfama

Cel mai vechi cartier din Lisabona este un punct de atracție pe care să nu îl ratezi, indiferent cât de mult sau puțin timp ai de petrecut în oraș. Fiind una dintre puținele zone din oraș care nu au fost afectate de cutremurul din 1755, aici vei vedea Lisabona autentică.

Alfama, Lisabona, Portugalia

Bairro Alto

„Cartierul de sus” este o altă zonă din Lisabona pe care trebuie să o vezi. Aici vei descoperi cele mai frumoase localuri în care să te poți bucura de muzica fado, dar și o grămadă de locuri pentru distracție.

Bairro Alto, Lisabona

Mănăstirea Jeronimos

Aflată în patrimoniul UNESCO, mănăstirea este un punct de atracție foarte interesant. Datează din 1501 și a fost construită în stil gotic.

Mănăstirea Jeronimos, Lisabona

Catedrala Sé

Catedrala Sé este cea mai veche biserică din oraș și poate fi vizitată gratuit. Construcția prezintă mai multe stiluri arhitecturale, de la cel roman, până la neogotic și baroc.

Catedrala Se, Lisabona

Castelul São Jorge

Această construcție fortificată este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Lisabona. Se află în cartierul Alfama, pe un deal foarte înalt, iar de aici poți admira o priveliște de neuitat cu râul Tejo și întregul oraș.

Castelul Sao Jorge, Lisabona

Torre de Bélem

Unul dintre cele mai fotografiate monumente din Lisabona trebuie să se afle și pe lista obiectivelor tale de vizitat. Este inclus pe lista patrimoniului mondial și a fost construit între 1514-1519.

Turnul Belem, Lisabona

Lisabona are mult mai multe atracții pe care să le vezi, dar acestea sunt cele mai importante. Îți mai recomandăm Estadio da Luz, Oceanario da Lisboa (cel mai mare din Europa), Parcul Națiunilor (Parque das Nações), Museu Nacional do Azulejo (Muzeul Plăcilor de Ceramică), Cristo Rei – statuia inspirată de Cristo Redentor din Rio de Janeiro.

Experiențe de neratat în Lisabona

Având în vedere că Lisabona are ieșire la Oceanul Atlantic, trebuie să îți rezervi măcar o zi pentru a sta la plajă și a te relaxa la soare. Plajele din Lisabona sunt îngrijite și foarte frumoase. Cele mai cunoscute sunt: Portinho da Arrabida, Guincho, Meco, Troia, Adraga, Praia da cabana do pescador, Tamariz, Sesimbra, Morena, Ericeira etc.

plaja in Lisabona

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului este tramvaiul 28, care a devenit o adevărată atracție turistică. Plimbă-te cu el, are un traseu foarte interesant, trecând prin cele mai frumoase zone ale Lisabonei, precum Baixa, Graça, Alfama, Barrio Alto.

tramvai in Lisabona

Mergi la Feira da Ladra, celebrul târg de vechituri de unde poți achiziționa o mulțime de lucruri interesante. Acesta se organizează în fiecare zi de marți și sâmbătă.

Lisabona are o mulțime de puncte de observație, de unde te poți bucura de priveliști cu adevărat superbe, precum: Miradouro de Nossa Senhora do Monte, Miradouro de Santa Luzia, Jardim do Principe Real, Jardim da Estrela, Martim Moniz, Ribeira das Naus etc.

Miradouro da Graca, Lisabona

Din punct de vedere gastronomic, Lisabona este un adevărat deliciu. Ceea ce trebuie să încerci neapărat este desertul „pasteis de nata”, un fel de mici prăjiturele, specialitate a Belem-ului.

Pasteis de Nata

Așadar, pentru o vacanță însorită, plină de aventuri, monumente și obiective turistice foarte interesante, încearcă să ajungi cât mai repede în Lisabona. Îți garantăm că vei avea parte de momente cu adevărat deosebite. Dacă vrei o ofertă bună pentru un city break în Lisabona, intră aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *