Larnaca, Cipru

Larnaca, tărâmul soarelui

Larnaca, orașul-port aflat pe coasta sudică a Ciprului, este un loc care te va întâmpina cu soare, foarte multă culoare și temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Așadar, indiferent de perioada în care te decizi să vizitezi insula Cipru, vei avea parte de o vreme mai mult decât frumoasă. Înainte de a te grăbi să cataloghezi Larnaca drept o destinație doar pentru plajă, te invităm să vezi ce alte frumuseți mai ascunde acest oraș vechi de pe insulă.

Ce poți să vezi și să faci în Larnaca

Cu siguranță că dacă nu te interesează obiectivele turistice ale orașului sau nu ai foarte mult timp la dispoziție, te poți limita la plajă, mare, soare și o carte bună, alături de o băutură răcoritoare, pe un sezlong confortabil. Dar, sfatul nostru este să explorezi puțin orașul, căci lucrurile pe care le vei descoperi te vor bucura negreșit.

Larnaca, Cipru

Obiective turistice în Larnaca

Biserica Sfântul Lazăr este o biserică extrem de veche, construită în secolul al IX-lea, pe locul în care se presupune că ar fi fost înmormântat Lazăr, celebrul personaj din Biblie, pe care Hristos l-a înviat.

Lacul Sărat este o atracție turistică naturală, de o frumsețe deosebită. Deși, de cele mai multe ori, acesta poate fi secat în timpul verii, din cauza secetei, atunci când este plin cu apă, Lacul Sărat este locul preferat al păsărilor Flamingo. Iată un peisaj de neratat!

Lacul Sarat, Larnaca

Muzeul Medieval este destinat, în special, celor pasionați de istorie, dar îl recomandăm cu drag tuturor turiștilor care vor să afle un pic mai mult despre locul pe care îl vizitează. Acesta se află în cadrul Fortului Larnaca.

Muzeul de Istorie Naturală este un alt punct de interes pentru cei cărora le place istoria și știința. O vizită la acest muzeu nu va fi deloc plictisitoare, ci, dimpotrivă, una foarte educativă și interactivă.

Moscheea Hala Sultan Tekke este un lăcaș de cult extrem de interesant, cu un interior decorat frumos, dar și un exterior pe măsură. Nu se percepe taxă pentru intrare, iar priveliștea de la moschee este de-a dreptul superbă.

Hala Sultan Tekke, Larnaca

Promenada Palm Trees este un loc perfect pentru o plimbare de seară, în liniște, admirând tot ce este în jur.

Alte obiective turistice interesante sunt Mănăstirea Stavrovouni, Muzeul Pierides, Piața Europa, situl preistoric Choirokoitia, Fortul Larnaca.

Experiențe de neratat în Larnaca

Larnaca este un oraș foarte mic, dar care te poate surprinde la tot pasul. Îți propunem câteva activități foarte interesante, pe care șe poți încerca în timpul vacanței tale:

Sporturi pe apă și scufundări, pentru cei curajoși, bineînțeles. Dacă vei opta pentru scufundări, vei avea ocazia de a descoperi și o epavă foarte interesantă, Zenobia, o faimoasă epavă a unui vapor care s-a scufundat în anul 1980.

epava Zenobia, Cipru

De asemenea, pentru puțină relaxare și ceva delicios, îți recomandăm să încerci o sesiune de degustare de vinuri.

Pescuitul poate fi o altă activitate foarte relaxantă, iar pe lângă acest lucru, te poți lăuda că ți-ai prin singur prânzul. :)

Să stai și să privești păsările Flamingo de la Lacul Sărat este o activitate cu adevărat relaxantă și vei fi mai mult decât inspirat să fotografiezi frumosul spectacol.

Flamingo in Larnaca, Cipru

Tururile gratuite, organizate special pentru turiști, pot fi o alternativă pentru cei care nu au mult timp de petrecut pe insulă, dar vor să descopere ceva mai mult din acest oraș, decât plajele sale, însă fără a irosi prea mult timp.

Plajele, bineînțeles, principala atracție turistică a insulei, trebuie să îți ocupe, de fapt, cel mai mult timp. Iată câteva foarte frumoase: plaja Finikoudes, plaja Mckenzie, plaja Kastella, plaja Faros, plaja Yiannades etc.

plaja in Larnaca, Cipru

Recomandăm și o excursie până în stațiunea Ayia Napa, care se află la doar o ora și 15 minute de Larnaca, un loc extraordinar de frumos, unde poți sta pe plajă, dar și explora minunatele peșteri în apă. Va fi o amintire desebită din vacanță, îți garantăm!

pesterile din Ayia Napa, Cipru

Dacă te-ai convins cât de multe are de oferit acest mic oraș port, noi îți mai spunem doar să ai grijă, pentru că vara, în Larnaca temperaturile pot ajunge chiar mai sus de 50 de grade Celsius. Cele mai bune sezoane pentru o vizită sunt primăvara și toamna. Dacă vrei o ofertă bună pentru un city break în Larnaca, o poți găsi aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *