Plaja Pefkari, Thassos, Grecia

Insula Thassos, Grecia, sau cum să te pierzi în paradis…

Planurile de călătorie trebuie făcute din timp, cu foarte multă atenție, astfel încât toate aspectele să fie bine stabilite pentru o vacanță fără surprize neplăcute. Propunerea de astăzi este unul dintre cele mai vizitate și frumoase locuri din Grecia: Insula Thassos. Cunoscută și drept „insula de smarald”, Thassos este o destinație perfectă, indiferent dacă te vei duce acolo împreună cu familia, persoana iubită, prietenii sau singur/ă. Această mică insulă oferă opțiuni de relaxare și de petrecere a timpului liber pentru toate tipurile de turiști: cei care caută relaxare și liniște, cei care vor aventură, cei care petrec cu familia și copiii, dar și pentru cei pasionați de istorie, locuri interesante de vizitat și obiective turistice deosebite.

Insula Thassos este situată în golful Kavala, iar aici este și locul în care vei ateriza cu avionul, deoarece insula nu are aeroport propriu. Insula se află în partea de nord a Mării Egee și la doar 8 kilometri depărtare de Grecia continentală. Thassos este o insulă muntoasă, cel mai înalt vârf fiind Ipsarion (1 127 m), dar și acoperită de păduri, pe o suprafață destul de întinsă a insulei.

Hai să descoperim, în continuare, ce fel de atracții turistice are de oferit această insulă:

 • Muzeul de Arheologie din Thassos: un loc perfect pentru a afla mai multe despre istoria acestei regiuni.
 • Agora Antică: ruinele Agorei Antice sunt un loc plin de istorie, unde vei putea descoperi o parte a civilizației de demult și vei putea învăța o mulțime de lucruri despre cultura și comerțul antic din această zonă.
 • Mănăstirea Arhanghelului Mihail: acesta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Insula Thassos, mai ales de cei pasionați de lăcașuri de cult, fiind o mănăstire foarte frumoasă.
 • Amfiteatrul Antic: construit în secolul al III-lea î. Hr, acesta are o scenă din marmură și putea găzdui între  2 000 și 3 000 de spectatori. Chiar și în prezent, teatrul este folosit pentru anumite concerte în aer liber și diverse spectacole.

Amfiteatrul Antic, Thassos

 • Orașul Limenas și centrul vechi al acestuia: acest orășel este cunoscut și sub numele de Thassos, fiind principalul port al insulei, dar și capitala acesteia. Centrul vechi este foarte interesant, aici poți admira o mulțime de muzee și ruine ale unor construcții din trecut.
 • Templele dedicate zeilor: Atena, Artemis, Zeus, Hefaistos.
 • Plajele din Thassos, dintre care amintim:
 • Aliki Beach: plaja Aliki este frumoasă, relaxantă și liniștită, ideală pentru înot.
 • Golden Beach: această plajă a fost catalogată de foarte multe persoane drept cea mai frumoasă din Thassos, iar asta nu ne miră deloc, deoarece este, într-adevăr, un loc deosebit, cu nisip fin, ca de aur, iar apa este limpede și cristalină. Cam greu să nu vrei să te mai întorci aici…
 • Paradise Beach: la fel cum îi spune și numele, plaja aceasta este un mic paradis, perfect pentru familiile cu copii, mai ales datorită nisipului fin și apei mici, în care copiii pot înota fără probleme.
 • Metalia Beach, Pefkari Beach și Saliara Beach, toate foarte frumoase, bune pentru relaxare și înot.

 

Chiar dacă face parte din categoria destinații low cost pentru vacanță, Insula Thassos oferă condiții foarte bune pentru orice turist. Astfel că, pentru cazare în Thassos, precum și pentru localuri în care poți lua masa, nu trebuie să îți faci griji deloc. Insula oferă o varietate de opțiuni pentru toate gusturile și buzunarele: hoteluri ieftine, dar și de lux, restaurante cu prețuri decente, precum și taverne sau localuri tradiționale, cu mâncare excelentă. Iată, așadar, că pentru o vacanță în Thassos, ai toate ingredientele necesare. Tot ce mai trebuie să faci este să îți rezervi biletele de avion din timp. Reține că insula Thassos nu are aeroport propriu, așadar va trebui să mergi până în orașul Kavala, de unde poți lua feribotul spre locurile cu hoteluri din Thassos.

 

Taverna traditionala, Thassos

Activități de încercat în Thassos

Printre cele mai interesante și recomandate activități pe care le poți încerca în Insula Thassos se numără:

 • Croazierele: de cele mai multe ori, de o singură zi, aceste croaziere sunt o excelentă metodă de a descoperi toate comorile ascunse ale insulei și de a te detașa de agitația de pe plajele mai aglomerate.
 • Scufundările: pentru cei pasionați, scufundările pot dezvălui minunile și frumusețile vieții marine din această zonă.
 • Sporturile de apă: începători sau profesioniști, oricine poate încerca aceste activități distractive.
 • Plimbările la pas și vizitarea obiectivelor turistice: odată ce ai ajuns într-un loc atât de plin de istorie cum este Insula Thassos, nu trebuie să ratezi plimbările prin locurile mai puțin explorate de pe insulă sau cele istorice.
 • Shopping în Thassos: indiferent că vrei să cauți doar câteva suvenire pentru cei de acasă sau să îți iei mai multe lucruri, merită să faci măcar o plimbare specială penru câteva cumpărături pe insulă.

Pregătește-te pentru un concediu de neuitat în Thassos, deoarece vei avea o mulțime de amintiri care voi dăinui peste timp și vor fi mereu cu tine. Fă-ți bagajele și ia-ți acum bilete de avion spre Thassos sau un city break deosebit în Grecia!

 

Paradise Beach, Thassos

Manastirea Arhanghelului Mihail, Thassos

Comments

2 păreri despre “Insula Thassos, Grecia, sau cum să te pierzi în paradis…

Nu se adaugă comentarii.