Bali

Insula Bali, vacanță romantică și spirituală

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vis prin definiție, vă spunem doar atât: Bali, Indonezia. Toate acele fotografii uimitoare, cu plaje ce par pictate în perfecțiunea lor, cu natura în toată splendoarea și cu apa clară, limpede și turcoaz se află aici. Bali este destinația perfectă pentru o vacanță romantică, alături de persoana iubită, dar și dacă vă aflați în căutarea unui loc spiritual, în care să vă regăsiți cu adevărat.

Fie că vreți să plecați în luna de miere sau doar într-o călătorie romantică împreună cu acea persoană specială cu care vă împărțiți viața, Bali vă poate oferi tot ceea ce vă doriți și chiar mai mult decât atât. Plaje care arată exact ca în acele cărți poștale pe care le trimiți celor dragi, peisaje incredibile, festivaluri și sărbători care pun accentul pe partea spirituală și bucuria de a trăi, temple fascinante, locuri de o frumusețe și liniște pătrunzătoare. Cam asta va însemna o vacanță în insula Bali. Ce ai putea să îți dorești mai mult? Poate doar să nu se termine vacanța niciodată. :)

barci pe plaja in Bali

Începem prin a vă avertiza că dacă vă este teamă de maimuțe, s-ar putea să aveți o mică problemă, căci micile ființe pline de energie și puse pe șotii sunt peste tot pe insulă și mai ales în preajma templelor. Dacă vă plac, însă, sau reușiți să treceți peste această teamă, lucru pe care vi-l recomandăm, de altfel, veți avea parte de experiențe cu adevărat incredibile. Și mai ales veți avea ce să le povestiți celor de acasă.

maimute la un templu de pe insula Bali

Obiective turistice și experiențe deosebite din insula Bali

În primul rând, trebuie să vă rezervați puțin timp pentru a vizita templele de pe insula Bali. Cele mai importante temple din Bali sunt:

 • Templul Uluwatu
 • Templul Taman Ayun, un templu construit în 1634

Pura Taman Ayun, insula Bali

 • Pura Luhur Lempuyang
 • Pura Tanah Lot

templul Tanah Lot, insula Bali

 • Pura Goa Lawah
 • Pura Tirta Empul

Tirta empul, insula Bali

 • Goa Gajah
 • Templul Besakih, căruia i se mai spune Templul Mamă

Besakih, insula Bali

 • Pura Gunung Kawi
 • Pura Ulun Danu Bratan, un complex cu patru temple: Lingga Petak, Penataran Pucak Mangu, Terate Bang și Dalem Purwa

Pura Ulun Danu, insula Bali

Esențial de știut este că nu puteți intra în niciun templu, dacă nu vă acoperiți cu un sarong, un fel de fusta lungă, pe care trebuie să o poarte atât femeile, cât și bărbații, așadar recomandăm să vă cumpărați câte unul. În acest fel, veți plăti mai puțin decât dacă le închiriați de la fiecare templu și veți avea câte un suvenir deosebit din insula Bali.

Alte locuri de vizitat pe insula Bali:

 • Grădina Botanică, ocazie excelentă pentru a vedea câteva plante deosebite

Ekakarya Gradina Botanica, insula Bali

 • Vulcanul Batur, pe care vă puteți urca

Vulcanul Batur, insula Bali

 • Orezăriile, în special cele etajate. Un loc special este Tegalalang.

orezarie etajata, insula Bali

 • Bali Safari, experiență de neuitat pentru iubitorii de animale
 • Tenganan Aga, un sat tradițional

Câteva experiențe deosebite în Bali, pentru un cuplu iubitor de natură, relaxare și chiar aventură: vă recomandăm cu drag să mergeți la un spectacol de dansuri balineze. Cele mai multe au loc chiar în Ubud, capitala insulei Bali.

dansuri balineze

Mergeți la un spa, pentru a înțelege în totalitate ce înseamnă relaxarea. Va fi ceva cu adevărat special, mai ales pentru un cuplu.

spa, insula Bali

Admirați apusul de la templul Tanah Lot. Nu dezvăluim mai mult, descoperiți singuri. :)

apus la Tanah Lot, insula Bali

Un alt apus de neuitat puteți vedea de pe Vulcanul Batur. Recomandăm cu căldură.

Încercați un curs de gătit, pentru a vă întoarce acasă cu câteva dintre secretele delicioasei bucătării indoneziene.

mancare indoneziana, insula Bali

Dacă sunteți iubitori de aventură, nu vă feriți de sporturile pe apă, în special surfing.

Cumpărați suvenire pentru cei dragi dintr-o piață tradițională, precum Sindhu Beach Market sau Matahari Kuta.

Plimbați-vă cu încredere prin Ubud, observați ofrandele pe care locuitorii le pun zilnic în fața caselor, vorbiți cu localnicii și încercați să descoperiți insula prin ochii lor.

ofrande, insula Bali

Bineînțeles, principalul motiv pentru care cei mai mulți ajung pe insulă și ceva peste care nu aveți cum să treceți este relaxarea la plajă. Insula Bali dispune de foarte multe plaje, pentru toate gusturile. Amintim doar câteva: Tuhan, Nusa Dua, Kuta, Lovina, Tanaj Lot, Sanur, Jimbaran.

cuplu pe plaja, insula Bali

plaja in insula Bali

Ce altceva am mai putea să vă recomandăm? A, da, încercați faimoasa Kopi Luwak, cea mai scumpă cafea din lume, dar și cea mai… exotică. :) Iar pentru o altă experiență spirituală, puteți merge la Tampaksiring, locul unde balinezii merg pentru a se spăla de păcate, băgându-și capul sub izvoarele de aici. Dacă sunteți pasionați, încercați și yoga pe plajă sau în oricare alt loc de pe insula Bali unde vă simțiți aproape de natură. Pentru a rezerva un zbor spre Bali, puteți intra aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *