Însetat? Să curgă berea! Iată 3 orașe în care găsești cea mai bună bere din Europa!

Vara cea adevărată, cu temperaturi caniculare, pe care ne era teamă că am pierdut-o anul acesta, abia începe și va tot ține până spre finalul lui septembrie. E momentul să îți reiei planurile pentru city-break-ul estival pe care, din cauza vremii schimbătoare de până acum, l-ai tot amânat. Și cum azi este Ziua Internațională a Berii – sărbătorită anual în prima vineri din august – ai un motiv tocmai bun să planifici următorul city-break într-unul dintre orașele cu cea mai bună bere din Europa.

Noi îți recomandăm trei orașe superbe pentru un city-break în care, la finalul unei zile lungi de vară, cu siguranță va curge bere!

 

PRAGA, CEHIA

Să le dăm cehilor ce este al cehilor și să le recunoaștem meritul de a fi inventat printre cele mai multe sortimente de bere de pe întregul continent. Așa că, unul dintre cele mai frumoase orașe europene în care poți bea cea mai bună bere din belșug este Praga. Pentru o vacanță în capitala Cehiei, prețurile sunt accesibile atât pentru cazare, zboruri, cât și pentru bere, evident, care este de calitate și foarte diversificată.

În ghidul turistic al Pragăi, pe care îl găsești în secțiunea Ghiduri turistice de pe Fly-go.ro, poți găsi mai multe recomandări de berării și baruri în care să-ți petreci serile călduroase de vară, răcorindu-te cu o halbă rece de bere. Încearcă celebrul Budweiser la el acasă într-un astfel de loc! – ar fi și păcat să nu o faci –. Însă, caută adevărata savoare pragheză la micii producătorii de bere artizanală!

În city-break-ul tău la Praga, nu ocoli locurile în care berea este vândută direct de la ușa micilor făbricuțe artizanale și sustenabile, pe care te vei bucura să le găsești la tot pasul în oraș!

praga

 

MUNCHEN, GERMANIA

Peste 6 milioane de litri de bere se beau în Munchen doar pe timpul Oktoberfest-ului. Dar nu trebuie să aștepți luna octombrie pentru o vizită în Bavaria – anul acesta, cea mai cunoscută serbare a berii din lume, Oktoberfest are loc între 22 septembrie și 7 octombrie –.

Pentru o bere în Munchen, nu trebuie să îți recomandăm anumite berării, pentru că în orice local în care berea este în meniu vei găsi o multitudine de sortimente să te încânte. Totuși, dacă vrei să mergi la sigur, răsfoiește ghidul orașului și alege-ți locurile preferate!

Ce trebuie să știi, însă, înainte să pleci în acest city-break, este cum să bei berea ca un adevărat bavarez!

  • Berea se bea în halbe mari în sudul Germaniei. Aproape aș putea spune că sticlele sau paharele de 0,33 l sunt doar pentru degustare.
  • Întotdeauna, ține halba cu o singură mână, și golește-o repede până la jumătate, dacă ți se pare prea grea!
  • Ciocnește cu putere halbele cu toți cei din jurul tău! Ce contează dacă nu-i cunoști, fă din asta un pretext și intră în vorbă cu oameni necunoscuți.

munchen.jpg.pagespeed.ic.O-WSyeltek

BRUGES, BELGIA

Știi că berea și romantismul merg mână-n-mână? Haide la Bruges și ai să te convingi cât de adevărat este! La o aruncătură de băț sau mai puțin de oră distanță de capitala de facto a UE, Bruxelles, găsești o altă capitală europeană, Bruges, capitală a berii.

În Bruges găsești sute de sortimente de bere artizanală, care mai de care mai diferite și în combinații care mai de care mai ciudate. Dar tot în Bruges găsești un oraș medieval care respiră poezie și romantism la tot pasul. Veneția Nordului, așa cum i se mai spune, este un oraș în care principalul mijloc de transport (de la o berărie la alta) poate fi vaporașul, căci străzile sunt, de fapt, canale navigabile.

Pe lângă degustări de bere, în Bruges poți face plimbări și tururi cu barca, vizita ruinele medievale – este unul dintre orașele europene cu cele mai multe clădiri monument păstrate în stare impecabilă și inclus în patrimoniul UNESCO – sau te poți relaxa la picnicuri în locuri care îți taie răsuflarea.

Dacă vrei să ajungi cât mai rapid aici, dă-ne un semn, spune-ne ce-ți dorești și de restul de ocupăm noi să ai o vacanță fără griji!

bruges-belgium-20

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *