Incredible India: locuri de vizitat și de iubit

India este o țară incredibilă, așa cum a fost promovată chiar de către Guvernul său, prin faimosul slogan „Incredible India”. Orice parte a țării ai alege să vizitezi, vei descoperi ceva care te va inspira, te va fascina sau te va șoca. Pentru că India este o țară a contrastelor, iar singurele tale opțiuni sunt fie să o iubești, fie să nu îți placă. Important este, însă, să guști din cultura sa, să ajungi în câteva locuri și abia apoi te vei putea pronunța. Noi îți recomandăm câteva dintre cele mai interesante orașe și zone din țară în care trebuie să ajungi, iar tu trebuie decât să te decizi care va fi prima ta destinație!

New Delhi

New Delhi este capitala Indiei și unul dintre cele mai importante orașe. Pe cât este calm, pe atât este haotic și pe cât este de frumos, pe atât este de complicat. Ai foarte multe de văzut și experimentat aici, Delhi fiind un oraș mare, aglomerat, a cărui istorie se poate citi pe străzi și poate fi observată în clădirile sale. Constrastele pot fi văzute la fiecare pas, iar Delhi este mai degrabă un oraș care se trăiește, decât unul care se vizitează.

trafic in New Delhi

Câteva obiective turistice importante din New Delhi sunt: Fortul Roșu, Minaretul Qutub, Moscheea Jama Majid, Poarta Indiei, Templul Bahai (Templul Lotus), Mormântul Împăratului Humayun, Piața Cannaught, Grădina Lodi, Gandhi Smriti etc.

Templul Lotus, New Delhi

Agra

Deși nu este un oraș foarte frumos în sine, este celebru pentru că găzduiește una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume: Taj Mahal. Acesta este foarte vizitat, ceea ce înseamnă că, oricând ai merge, este imposibil să nu dai de aglomerație, însă cu siguranță se află pe lista monumentelor pe care trebuie să le vezi în India.

Taj Mahal, India

Jaipur

Acesta mai este cunoscut și ca Orașul Roz, iar dacă te întrebi care este motivul pentru care i se spune așa, ei bine, clădirile sunt, în general, vopsite în această culoare. Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Jaipur este Palatul Vânturilor, o construcție cu o fațadă unică.

Hawa Mahal, Palatul Vanturilor

Jaipur, India

Mumbai (Bombay)

Mumbai, a cărui denumire veche este Bombay, este un alt oraș mare din India, pe care trebuie să îl iei ca atare și să încerci să îl trăiești, la fel ca New Delhi. Acesta este centrul comercial al Indiei, aflându-se în plină ascensiune economică. De asemenea, Mumbai este cunoscut ca Hollywood-ul Indiei, aici aflându-se studiourile Bollywood.

Mumbai, India

Câteva obiective turistice importante din Mumbai sunt: Poarta Indiei, Muzeul Mani Bhavan Gandhi, Templul Mahalakshmi, Moscheea Haji Ali, Studiourile Bollywood, Gara Chhatrapati Shivaji, Insula Elephanta etc.

Chhatrapati Shivaji, Mumbai, India

De asemenea, în Mumbai are loc frumoasa sărbătoare a luminii, Festivalul Diwali, care va avea loc pe 30 octombrie anul acesta. Este o sărbătoare religioasă, dar cu profunde semnificații pentru oricine este deschis să afle mai mult despre ceea ce înseamnă să îți găsești lumina interioară.

Diwali, Festivalul Luminii in India

Goa

Goa este o provincie din India care a fost sub stăpânirea portughezilor, iar acest lucru se poate vedea chiar și în ziua de astăzi. Te vei putea bucura de plaje superbe și cu siguranță va fi una dintre zonele Indiei în care te vei relaxa cu adevărat.

Goa, India

India, Goa, plaja Palolem

Udaipur

Udaipur este cunoscut drept cel mai romantic oraș din India, așadar, iată un loc perfect în care poți ajunge împreună cu partenerul de viață. I se mai spune „Veneția Orientului”, iar câteva dintre cele mai importante obietive turistice ale sale sunt Palatul de pe lac, tempul Jagdish, City Palace și Lacul Fateh Sagar.

Udaipur, India

Lacul Pichola - Udaipur

Varanasi

Varanasi este tărâmul sfânt al hindușilor, unde se presupune că fiecare ar trebui să ajungă măcar o dată în viață. Varanasi este un loc al contrastelor, un loc care poate fascina pe mulți și dezgusta pe alții, dar cu siguranță unul dintre cele mai interesante din India, din punct de vedere cultural. Vei simți că ai pășit înapoi în timp când vei ajunge în Varanasi, iar spectacolul ritualurilor de incinerare a celor morți, aruncarea acestora în Gange, precum și faimosul ritual de purificare prin îmbăiere în Gange te vor uimi pe loc. Din păcate, mizeria și mirosurile de nesuportat se află la fiecare pas aici, iar râul Gange este unul dintre cele mai murdare locuri, însă semnificația sa profundă, precum și credința hindușilor cum că acest râu se revarsă direct din Rai și oferă nemurire hindușilor (motiv pentru care morții sunt aruncați direct aici) transformă toată mizeria și mirosurile în lucruri nesemnificative. Cel puțin pentru cei credincioși și pentru cei dispuși să descopere mai mult decât ceea ce se vede.Sadhu, Varanasi

Pelerini la Varanasi, India

India, țara care se trăiește, nu se vizitează. O adevărată experiență culturală, profundă și de neuitat. Hinduismul, budismul, creștinismul, islamul, sărăcia, bogăția, stilul de viață, clădirile, peisajele incredibile, relieful deosebit, toate te vor face să simți ceva aparte pentru India. Deși ți-am recomandat doar câteva locuri, în această țară mai sunt o mulțime de alte zone și orașe care trebuie și merită descoperite. Așadar, așteptăm cu interes impresiile tale! În final, te invităm să îți descarci gratuit ghidurile turistice complete pentru New Delhi, Mumbai și alte 540 de destinații din lume, cu un simplu click aici.

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *