Panorama asupra raului Alster Hamburg

Hamburg, Veneţia Nordului

Situat la vărsarea râurilor Alster și Bille în Elba, Hamburg este principalul port al Germaniei și un mare nod feroviar. Este un oraș turistic foarte interesant, supranumit « Veneţia Nordului » atât pentru frumuseţea sa, cât și pentru mulţimea de râuri, canale și poduri (peste 2500) care îl străbat. Este, de asemenea, un mare centru economic, industrial și mediatic.

Obiective turistice Hamburg

– Districtul Roșu din cartierul St. Pauli, de-a lungul și în apropierea străzii Reeperbahn. Situat pe malul drept al fluviului Elba, este un loc exotic, înţesat de restaurante, cluburi de noapte, discoteci, baruri, sex shop-uri și chiar bordeluri și un muzeu al sexului. Este renumit pentru cluburile sale, în câteva dintre ele concertând în anii 1960 și celebra formaţie The Beatles. Operettenhaus, un teatru musical foarte cunsocut, se găsește tot aici, împreună cu numeroase alte teatre și cabarete. Puteţi vizita și Davidwache, o renumită secţie de poliţie. Herbertstraße este o străduţă lăturalnică, în vitrina clădirilor căreia sunt expuse prostituatele în așteptare de clienţi. Nu rataţi nici Große Freiheit, străduţa pe care se găsește, printre cluburi de noapte, biserica catolică Sf. Iosif.

– Speicherstadt, cartierul depozitelor. Situat în portul orașului, în interiorul cartierului HafenCity, a fost construit la sfârșit de secol XIX – început de secol XX. Depozitele sunt construite pe diferite structuri, dar au în comun un design neo-gotic din cărămidă roșie, cu diverse ornamente. Mai multe muzee își au sediul în acest cartier: Muzeul Maritim Internaţional, adăpostit într-unul dintre cele mai vechi depozite, Kaispeicher B; Miniatur Wunderland, o cale ferată în miniatură; muzeul vamal Deutsches Zollmuseum și altele.

– Portul Hamburg, supranumit “poarta către lume” a Germaniei. Este cel mai mare port din Germania și al doilea din Europa (după Rotterdam). Din punct de vedere turistic, numeroase obiective pot fi vizitate sau doar admirate aici: nave, teatre, baruri, restaurante, hoteluri și chiar și o biserică plutitoare. In primul week-end din luna mai, aici are loc un mare festival, Hafengeburstag, cu ocazia căruia portul primește mii de turiști din toată Europa.

Hamburg (2) Hamburg (1)

– Primăria din Hamburg, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, în stil neorenascentist, cu un turnînalt de 112 metri. Situată în apropierea Gării Centrale.

– Biserica Sankt Michaelis, ridicată în stil baroc. Deasupra intrării în biserică, se găsește o statuie din bronz care îl înfăţișează pe Arhanghelul Mihail învingându-l pe diavol.

– Biserica gotică St. Nikolai, una dintre cele mai vechi biserici luterane din Hamburg, în prezent în ruină. A fost cea mai înaltă clădire din lume în perioada 1874-1876 și este și astăzi a doua clădire ca înălţime din Hamburg.

– Podul Köhlbrand, care leagă zona portului de autostradă. A fost inaugurat în 1974.

– Gara Centrală, deschisă în 1906. Este pe locul doi în Europa, după Gare du Nord din Paris, ca număr de călători care o tranzitează și este un important nod feroviar. O parte din clădire a fost transformată în centru comercial.

– Binnenalster este unul dintre cele două lacuri artificiale de pe râul Alster. Aici se desfășoară anual, în primul week-end din septembrie, un celebru târg, Alstervergnügen,de unde puteţi cumpăra o varietate de produse alimentare, băuturi, suvenire și jocuri.

In plus, în Hamburg puteţi vizita și numeroase muzee și teatre sau vă puteţi plimba prin parcuri și grădini spectaculoase. Toate acestea sunt suficiente motive să vă doriţi să vizitaţi frumosul oraș german.

Comments