Geneva – expoziţii internaţionale, ciocolată și precizie elveţiană

Ciocolată, bănci, organizaţii internaţionale și precizie elveţiană, la asta trebuie să vă așteptaţi când vizitaţi Geneva. Situat în vestul Elveţiei, pe malul lacului Leman, Geneva este un important centru financiar, recunoscut internaţional pentru că asigură o excelentă calitate a vieţii locuitorilor săi. Numeroase organizaţii internaţionale, printre care mai multe agenţii ale Naţiunilor Unite, dar și Crucea Roșie își au sediul aici.

Obiectivele turistice reprezentative pot fi împărţite în mai multe categorii: religioase, civile, arheologice sau culturale. Dintre cele religioase, Catedrala St. Pierre ocupă un loc aparte. Construcţia ei a fost începută încă din secolul al XII-lea, dar clădirea a cunoscut numeroase restaurări și modificări, actualmente ea fiind un amestec foarte interesant de stiluri. Jean Calvin însuși, unul dintre iniţiatorii reformei protestante, și-a desfășurat mare parte din activitate aici, catedrala adăpostind astăzi, la loc de cinste, un scaun din lemn care i-a aparţinut ilustrului teolog. In plus, Muzeul de Arheologie de la subsol expune numeroase obiecte valoroase, unele datând încă din secolul al IV-lea. Alte edificii religioase importante sunt: Capela Macchabés, biserica Notre-Dame, Biserica rusească, Templul Auditoriului.

Crucea Rosie Geneva

Dintre obiectivele civile, merită menţionate: Primăria și turnul Baudet, Colegiul Calvin, Spitalul Universitar (HUG) și clădirea Clarté, construită în prima jumătate a secolului al XX-lea, după planurile lui Le Corbusier și ale lui Pierre Jeanneret. Palatul Justiţiei, Universitatea din Geneva (UNIGE), fondată de Jean Calvin în secolul al XVI-lea și Palatul Naţiunilor, cu biblioteca și arhivele ONU și ale Societăţii Naţiunilor, sunt alte obiective notabile. Nu rataţi nici Parcul Bastioanelor cu Zidul Reformatorilor, Grădinile englezești, Cheiul Gustave-Ador și celebrul Jet d’Eau, spectaculoasa fântână arteziană, situată la punctul de întâlnire dintre Lacul Geneva și râul Rhȏne.

Geneva are, în plus, și obiective arheologice deosebite, printre ele numărându-se siturile arheologice Temple de la Madeleine și Temple Saint-Gervais, Orașul Vechi cu importante părţi celtice, romane și medievale, precum și așezarea Plonjon, datând din Epoca Bronzului. Din punct de vedere cultural, Muzeul de Artă și Istorie, situat pe vechiul inel de fortificaţii, Muzeul Rath, cu expoziţiile temporare pe care le găzduiește, Vila Bartholoni, care adăpostește Muzeul de Istorie a Stiinţei, Muzeul Ariana, cu o impresionantă coleţie de obiecte din sticlă și ceramică, sunt atracţii remarcabile. Nu rataţi nici Monumentul Brunswick, un mausoleu dedicat vieţii ducelui Charles II de Brunswick, sau Comitetul Internaţional al Crucii Roșii, instituţie de trei ori laureată a premiului Nobel. Insula Rousseau, cu prijeliștea spectaculoasă pe care o oferă, este un alt must-see.

Geneva

Dacă adăugăm și că Geneva este locul nașterii renumitului lingvist Ferdinand de Saussure și, de asemenea, locul asasinării împărătesei Sissi, că splendidul Mont Blanc se află în apropiere și că la orice pas puteţi da peste un magazin cu ciocolată fină, nu ne rămâne decât să vă urăm drum bun spre minunatul oraș elveţian.

Comments

O părere despre “Geneva – expoziţii internaţionale, ciocolată și precizie elveţiană

Nu se adaugă comentarii.