Ponte Vecchio, Florenta

Florența, leagănul Renașterii

Florența este o destinație turistică perfectă pentru un city break, care atrage turiști din toată lumea, datorită tuturor obiectivelor sale unice și celorlalte lucruri care o caracterizează. În Florența, la fel ca în toată Italia, atât vinul, cât și gastronomia au atins rangul de artă, oriunde te uiți prin oraș, poți descoperi un monument interesant sau o operă de artă, clima este mereu blândă, peisajele naturale sunt incredibile, iar prețurile convenabile.

Florența este capitala celebrei regiuni Toscana din Italia, ceea ce înseamnă că dacă te aventurezi puțin în afara orașului, nu numai că vei avea ce să vezi, dar locurile descoperite te vor fascina de-a dreptul. În plus, orice iubitor de artă știe că Florența este un loc în care unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai lumii au creat la un moment dat, rezultatul fiind vizibil cu ochiul liber în tot ceea ce înseamnă monumentele și clădirile orașului. Machiavelli, Vasari și Michelangelo sunt doar câțiva artiști care și-au lăsat amprenta în Florența.

Toscana, Italia

Află ce poți face în Florența, orașul artistic aflat în Patrimoniul UNESCO, și care sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie să le vezi!

Obiective turistice Florența

Este greu să facem o selecție cu cele mai importante obiective turistice din Florența, deoarece toate sunt importante și nicăieri în Italia nu vei mai găsi atâtea „comori” una lângă alta. Câteva dintre cele mai cunoscute monumente ale orașului sunt:

Catedrala Santa Maria del Fiore sau Duomo, cum i se mai spune, este cea mai cunoscută atracție turistică din oraș. Trebuie să vizitezi neapărat Baptiserul, Domul și Campanile, mai ales că din Dom poți admira o priveliște de neuitat cu orașul.

Santa Maria Del Fiore, Florenta

Piazza del Duomo este un loc în care te poți plimba puțin, bucurându-te de forfota din jur, poate chiar cumpărând o înghețată și admirând tot ceea ce se află în această frumoasă piață. Un moment de respiro necesar, până vei pleca spre următoarea atracție turistică.

Piazza del Duomo, Florenta

Galleria degli Uffizi și Palazzo degli Uffizi sunt alte simboluri ale Florenței, considerate unele dintre cele mai importante centre ale Renașterii, datorită tablourilor importante pe care le găzduiesc.

Galeria Uffizi, Florenta

Instituto degli Innocenti sau Spedale degli Innocenti (Institutul / Spitalul Inocenților) este o clădire foarte importantă din Florența și reprezintă începutul arhitecturii renascentiste din oraș.

Spitalul Inocentilor, Florenta

Basilica di Santa Croce este cea mai mare biserică franciscană din lume. Este renumită și pentru faptul că aici sunt îngropate multe personalități ale Italiei, precum Michelangelo, Machiavelli, Galileo Galilei, Rossini, Giovanni Gentile sau Guglielmo Marconi.

Basilica di Santa Croce, Florenta

Basilica Santa Maria Novella este considerată cea mai veche catedrală din Florența.

Santa Maria Novella, Florenta

Basilica di San Lorenzo este un alt lăcaș de cult important din oraș, la care Michelangelo însuși a lucrat pentru a-l decora. În plus, aici este înmormântat Donatello.

Bazilica San Lorenzo, Florenta

Capela Medici este, de departe, unul dintre cele mai semnificative simboluri ale Florenței. Aceasta este locul de odihnă al multor membri din celebra familie care și-a lăsat amprenta în oraș. În Capelă poți admira trei statui ale lui Michelangelo: Aurora e crepuscolo, Notte e giorno și Madonna con bambino.

Capela Medici, Florenta

Ponte Vecchio, un alt simbol al orașului, este un pod care datează din secolul al XIV-lea. Perfect pentru o plimbare romantică, loc deosebit pentru fotografii și prilej pentru a cumpăra câteva suveniruri de la magazinele din zonă.

Ponte Vecchio, Florenta

Palazzo Vecchio a fost construit la începutul anilor 1300, apoi redecorat de familia de Medici în secolul al XVI-lea. Palatul găzduiește importante opere de artă, iar din turnul acestuia te poți bucura de o priveliște superbă cu Florența și valea râului Arno.

Palazzo Vecchio, Florenta

Palatul Pitti și Grădina Boboli – palatul este cu adevărat impresionant, iar grădina este cel mai mare parc al Florenței.

Gradinile Boboli, Florenta

Alte lucruri pe care trebuie să le încerci în timpul unui city break în Florența: o plimbare pe malurile râului Arno, o veritabilă gelato italiană și cele mai bune preparate tradiționale din această zonă a Italiei, alături de un vin delicios. Închiriază o mașină și mergi să vezi ceva mai mult din frumoasa Toscana. Alege-ți cea mai convenabilă ofertă pentru un city break în Florența de aici!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *