Kyoto in the Spring

Destinații perfecte pentru vacanța de primăvară

Iată că a venit și primăvara cea mult așteptată, o frumoasă perioadă a anului în care natura renaște, renunțăm la enervantele haine de iarnă și ne pregătim pentru cele mai interesante aventuri și călătorii. Datorită temperaturilor ridicate, culorilor din natură și diverselor evenimente sau festivaluri care au loc în această perioadă, primăvara este perfectă pentru o vacanță binemeritată în care să ne reîncărcăm cu energie pozitivă.

Noi ne-am gândit să mergem pe recomandările lui Puc, exploratorul nostru preferat, și să vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante și frumoase destinații pentru vacanța de primăvară. Așadar, pregătiți-vă să călătoriți alături de noi spre o serie de locuri în care primăvara ni se va instala în suflete instant.

Vacanța de primăvară în Europa

Amsterdam, Olanda

Cu siguranță ai văzut până acum cel puțin o poză cu Amsterdam în care apar o mulțime de flori frumos și viu colorate, o bicicletă și foarte mult soare, nu-i așa? Ei bine, primăvara în Amsterdam nu este exact ca în poze. Este și mai frumoasă. Dar, pentru a te convinge cu adevărat, va trebui să îți rezervi un city break sau o scurtă vacanță de mai multe zile în care să te plimbi prin toate colțurile orașului și să guști din atmosfera sa îmbietoare de primăvară. În plus dacă îți plac lalelele, poți considera că ai ajuns în rai, deoarece olandezii consideră laleaua floarea lor națională și, în fiecare an, plantează o mulțime de astfel de flori prin toată țara, pentru ca în lunile de primăvară să se bucure de spectacolul colorat oferit de acestea.

Ce poți face primăvara în Amsterdam?

În primul rând, dacă este prima oară când vizitezi orașul, trebuie să bifezi toate obiectivele turistice importante din Amsterdam. Este un oraș cultural, modern, unic, în care nu te poți plictisi o clipă. Apoi, pentru a te bucura de spectacolul naturii, plimbă-te prin parcurile din oraș. Sunt mari, pline de verdeață și flori, perfecte pentru a face un picnic sau pentru a te odihni pe o bancă, citind o carte interesantă. Bineînțeles, fără o plimare pe canalele orașului (165 la număr), nu poți considera că ai trecut prin Amsterdam cu adevărat. Primăvara au loc și o mulțime de evenimente importante în oraș, iar cel mai mare dintre acestea este Ziua Regelui, pe 27 aprilie. Această zi este una în care olandezii își vor manifesta prin toate modalitățile posibile mândria națională. Pregătește-te pentru o invazie de portocaliu.

Vacanța de primăvară în Amsterdam

Insula Madeira, Portugalia

Pe lângă faptul că a fost desemnată cea mai bună destinație insulară în anul 2015, Madeira este o destinație în care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață. Primăvara, însă, are un farmec cu totul aparte, mai ales datorită faimosului Festival al Florilor, care invadează străzile din Funchal cu parfum, culoare și veselie. Este un spectacol unic, pe care nu vrei să îl ratezi. De asemenea, Insula Madeira are o mulțime de alte lucruri de oferit turiștilor, începând cu vinul de Madeira, gastronomia specifică, obiceiurile și cultura locuitorilor, până la flora și fauna insulei, în special pădurile de dafin, care sunt atât de frumoase și de cunoscute în toată lumea.

Ce poți face primăvara în Insula Madeira?

Chiar dacă Madeira nu dispune de plaje, sunt o mulțime de alte activități de care te poți bucura în timpul unei vacanțe pe această insulă. O experiență autentică pe care trebuie să o încerci neapărat este un traseu prin levadas, canalele de irigații ale insulei. Te asigurăm că spectacolul oferit de natură este unul de-a dreptul fascinant și te va fermeca imediat. Alte lucruri pe care ți le recomandăm în timpul unei vacanțe în Madeira, mai ales primăvara, sunt: o vizită la Grădina Botanică din Funchal, una la Grădina Tropicală Monte Palace, nu rata Centrul Vulcanic și Peșterile Sao Vicente, explorează Machico – inima istorică a insulei, Cabo Girao și neapărat să ajungi la 25 fontes și Cascada da Risco. Ne vei mulțumi mai târziu. :) Bineînțeles, insula Madeira are o mulțime de alte locuri uimitoare, pe care le poți descoperi în funcție de timpul și dispoziția ta de a explora frumoasa insulă.

Madeira este o destinație ideală pe tot parcursul anului, însă primăvara are un farmec cu totul aparte. În plus, în acest anotimp se desfășoară o serie de festivaluri și evenimente foarte interesante, pe care ți le recomandăm cu drag, pe lângă deja cunoscutul Festival al Florilor. Acestea sunt: Feira Regional da Cana-de-Açúcar, Madeira Island Ultra Trail, Madeira Film Festival sau Festa da Cultura do Funchal.

Vacanța de primăvară în Madeira

Paris, Franța

Audrey Hepburn ar spune „Paris is always a good idea.”, în traducere „Parisul este întotdeauna o idee bună”, dar noi vom merge mai departe și vom spune că acest oraș este cu atât mai fermecător în timpul primăverii. De ce? Pentru că Orașul Luminilor, așa cum este supranumită capitala Franței, este și un oraș verde, cu o mulțime de parcuri și spații verzi relaxante. Rezultatul? Un frumos spectacol plin de culori, parfum și bucurie. Serile sunt perfecte pentru plimbări lungi pe malul Senei, prilej cu care chiar poți admira și faimosul spectacol de lumini. Pe lângă toate acestea, Parisul este una dintre cele mai mari capitale din Europa, unde poți vizita foarte multe obiective turistice interesante.

Ce poți face primăvara în Paris?

În primul rând, trebuie să începi prin a vizita atracțiile turistice ale orașului. Indiferent de timpul pe care îl ai de petrecut aici, îți recomandăm să nu ratezi Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame, Bazilica Sacre Coeur, Galeriile Lafayette și bulevardul Champs Elysees. După ce ai tăiat de pe listă toate obiectivele care te interesează, e timpul să te relaxezi și să te plimbi prin frumoasele parcuri și grădini din Paris, să te bucuri de un picnic sau pur și simplu să stai, admirând natura. Primăvara, se deschid din nou cochetele terase în aer liber, așadar iată o altă activitate relaxantă pe care poți să o încerci: o cafea, un cocktail sau un suc, alături de cineva drag (sau, de ce nu, chiar singur/ă), pe una dintre aceste terase, urmărind tot ceea ce se întâmplă în jur. Pentru a încheia cum trebuie o vizită în capitala modei, îți recomandăm o scurtă sesiune de shopping.

Vacanța de primăvară în Paris

Budapesta, Ungaria

Acest oraș romantic este o destinație perfectă pentru orice anotimp, însă primăvara, când toată natura prinde viață, îi vei descoperi o nouă latură. Toate obiectivele turistice, numeroasele opțiuni prin care îți poți petrece timpul liber și întreaga atmosferă a capitalei Ungariei te vor determina să îți dorești să te mai întorci în acest loc, cel puțin încă o dată, pentru a-l redescoperi. Budapesta este un oraș cunoscut pentru cea mai mare sinagogă din Europa, a treia cea mai mare clădire a Parlamentului din lume, a doua cea mai mare rețea de metrou din Europa sau cel mai mare sistem de ape termale din lume. Iată, așadar, câte motive întemeiate ai pentru a vizita cât mai repede această destinație.

Vacanța de primăvară în Budapesta

Ce poți face primăvara în Budapesta? Bineînțeles, trebuie să începi prin a vizita și explora toate atracțiile turistice ale orașului. Cele mai importante obiective pe care ți le recomandăm sunt: castelul și dealul castelului Buda, Podul cu Lanțuri, Marea Sinagogă, Palatul Parlamentului, Biserica Matthias, Palatul Regal, Piața Eroilor, Piața Centrală și multe altele, pe care le poți descoperi în funcție de timpul pe care îl ai de petrecut aici. Unul dintre principalele motive pentru care Budapesta este o destinație perfectă de primăvară e reprezentat de Promenada Dunării, un loc ideal pentru a te opri și a lua masa la unul dintre restaurantele de pe aici, în acest fel vei înțelege și de ce acestui oraș i se mai spune „Parisul Europei de est”. Plimbă-te prin parcurile și spațiile verzi din Budapesta, nu-ți uita aparatul de fotografiat, intră prin toate magazinele cu suveniruri care îți plac și simte-te bine. Nu uita că primăvara te poți bucura și de o serie de festivaluri sau evenimente foarte interesante, care te vor face să iubești orașul și mai mult. Câteva exemple sunt: Festivalul Primăverii, Sakura – Festivalul Cireșilor Înfloriți, Festivalul Dansului, Jazz Spring și multe altele.

Vacanța de primăvară în Budapesta

Malta

Republica Malta este o țară insulară foarte căutată, în special, pentru vacanțele din perioada de vară, mai ales datorită plajelor sale. Cu toate acestea, temperaturile sunt prietenoase pe toată durata anului, iar primăvara este o adevărată încântare pentru toți iubitorii de natură. Malta se află la doar 100 de kilometri față de Sicilia și în jur de 300 de kilometri față de Tunisia, iar influențele celor două culturi se resimt în tot ceea ce înseamnă Malta. Această destinație este o adevărată încântare pentru orice tip de călător, deoarece are de toate pentru toți: plaje, obiective turistice culturale, religioase, locuri uimitoare în care te poți reconecta cu natura, o istorie veche și interesanta, gastronomie care poate cuceri pe oricine și chiar opțiuni pentru distracție. Ce îți mai rămâne de făcut? Să stabilești perioada în care vrei să mergi în Malta, să îți rezervi imediat biletele de avion și să îți faci degrabă bagajul. Vei avea parte de o vacanță uimitoare, indiferent în ce perioadă mergi!

Vacanța de primăvară în Malta

Primăvara în Malta este sezonul ideal pentru o vacanță din mai multe puncte de vedere: temperaturile sunt ridicate, dar nu insuportabile, soarele își face apariția deloc timidă, însă nici deranjantă, este perioada perfectă pentru a descoperi satele din Malta, unde peisajele naturale sunt incredibile, chiar dacă apa este încă destul de rece pentru o baie în mare, te poți relaxa pe plajă, la soare, citind sau chiar savurând un cocktail delicios, iar tot în acest anotimp au loc o mulțime de sărbători în satele de pe insulă, adevărate experiențe inedite, care îți pot dezvălui natura și spiritul locuitorilor. Așadar, primăvara îți va oferi toate condițiile pentru a cunoaște insula Malta în toată splendoarea sa, explorând fiecare colțișor și opțiune de distracție.

Vacanța de primăvară în Malta

Vacanța de primăvară în afara Europei

Kyoto, Japonia

Japonia este o țară fascinantă în adevăratul sens al cuvântului, cu tot ceea ce o reprezintă, de la cultură, religie, temple, arhitectura clădirilor moderne, tradițiile respectate cu strictețe și locuitorii săi. Dacă ar trebui să descriem țara aceasta în cât mai puține cuvinte am spune doar atât: Japonia este o experiență de neuitat. Iar când vei ajunge acolo, te vei convinge și tu. Chiar dacă merită vizitată în orice sezon, primăvara în Japonia este una cu totul specială, datorită cireșilor care înfloresc și înfrumusețează totul. Cel mai indicat loc în care te poți bucura de magia primăverii japoneze este Kyoto, un loc în care vei avea și o mulțime de obiective turistice foarte interesante de vizitat.

Ce poți face primăvara în Kyoto?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când ajungi aici este să vizitezi toate obiectivele turistice care te interesează. Kyoto reprezintă Japonia tradițională, așadar vei vedea o mulțime de temple și locuri impresionante. Câteva recomandări de la noi (și de la Puc, bineînțeles) sunt următoarele: Templul Kinkakuji – sau templul pavilionului de aur, deoarece are două etaje acoperite complet cu foiță de aur, Templul Ginkakuji – sau templul pavilionului de argint care… nu este acoperit cu argint, dar a fost construit având ca model Kinkakuji, așadar i s-a dat acest nume pentru comparație, Templul Kiyomizudera, Altarul Fushimi Inari și cele 10 000 de porți portocalii (Inari este zeița orezului), Grădina zen Ryoanji, cartierul Higashiyama, unde te poți delecta cu cele mai bune preparate tradiționale, plus o grămadă de magazine mici și cochete cu suveniruri. Toate aceste atracții turistice și multe altele din Kyoto sunt cu atât mai interesante și frumoase datorită cireșilor înfloriți, care colorează, parfumează și înveselesc orice loc. Plimbă-te în voie pe străzile orașului, descoperă căsuțele tradiționale, templele budiste, palatele și tot ce mai are de oferit acest loc uimitor din Japonia.

Vacanța de primăvară în Kyoto

Mumbai, India

India este o altă destinație impresionantă, cu foarte multe orașe, monumente și locuri care îți vor dezvălui o cu totul altă față a lumii. Cultura și tradițiile Indiei sunt foarte interesante, iar peisajele din natură te vor face să apreciezi la un alt nivel frumusețea. De ce îți recomandăm să ajungi primăvara în India? Pe lângă faptul că vei avea ce să vizitezi, te vei putea bucura de o experiență cu totul inedită, la Festivalul Holi, cel prin care oamenii se pregătesc să întâmpine noul anotimp. Acest festival poate fi descris în doar câteva cuvinte astfel: culoare, culoare, culoare și…. distracție. :) Poți merge în foarte multe locuri din India pentru a participa la festival, dar cele mai indicate sunt Mumbai, Rajasthan, Goa, Delhi, Varanasi, Mathura și Manipur.

Ce poți face primăvara în Mumbai?

Te sfătuim să ajungi cu câteva zile înainte de începerea festivalului (anul acesta Holi va avea loc pe 23 martie), pentru a avea ocazia de a vizita toate locurile de interes din oraș sau din împrejurimi. Câteva recomandări de obiective turistice din Mumbai: Poarta Indiei, celebrele studiouri Bollywood, Gara Chhatrapati Shivaji, Moscheea Haji Ali, Insula Elephanta, Templul Siddhivinayak, Templul Balbunath, Universitatea Mumbai, Catedrala Sfântul Toma și multe altele. Gustă atmosfera orașului, fotografiază cât mai multe locuri, bucură-te de gastronomia specifică și pregătește-te pentru experiența Holi: o explozie de culori, sub forma baloanelor cu vopsele și a prafurilor colorate, veselie, muzică și zâmbete. Te avertizăm: hainele tale nu vor mai fi niciodată la fel, așa că cel mai bine îți iei unele mai vechi sau haine pe care le vrei special imprimate cu amintirea Holi. Totul va merita pe deplin, însă.

Vacanța de primăvară în India

Bali, Indonezia

Perioada perfectă pentru a vizita Bali este orice sezon, dar îți recomandăm cu precădere primăvara pentru că începe sezonul secetos. În plus, în martie vor fi o mulțime de sărbători importante, printre care Anul Nou Balinez, pe care nu trebuie să îl ratezi. Bali este una dintre cele mai frumoase destinații exotice, care le cuprinde pe toate: cultură, tradiții, dans, veselie, plajă, soare, natură. Cu alte cuvinte, toate lucrurile pe care ți le-ai putea dori de la o vacanță memorabilă.

Vacanța de primăvară în Bali

Ce poți face primăvara în Bali? Absolut orice îți dorești! Relaxează-te la soare, pe plajă, răsfață-te la un spa, explorează toate locurile fascinante din natură, vizitează atracțiile turistice, bucură-te de gastronomia locală și de frumusețea din jur. Câteva obiective de vizitat în Bali sunt: Templul Taman Ayun, Templul Pura Tanah Lot, Templul Uluwatu, Templul Pura Besakih, Grădina botanică, Vulcanul Batur, Marina Park, satele și orezăriile de pe insulă etc. De asemenea, pentru niște experiențe autentice, mergi în perioada în care va avea loc sărbătoarea Anului Nou Balinez (12 martie) sau faimosul BaliSpirit Festival, un eveniment deosebit cu muzică, dans și yoga.

Vacanța de primăvară în Bali

Phuket, Thailanda

Recunoaștem, noi am merge oricând în Thailanda, mai ales în Phuket, pentru a ne bucura de uimitoarea experiență pe care acest loc ne-o oferă de fiecare dată. Dar, primăvara este cu atât mai frumoasă în această destinație, datorită temperaturilor foarte prietenoase, mai ales având în vedere că este sezonul secetos, plus festivalului Songkran, Anul Nou Thailandez, care se sărbătorește prin cea mai mare bătaie cu apă. Da, ai citit bine. :) În cazul în care mai ții minte bătăile cu apă din copilărie, pe care le-am experimentat cu toții când venea vara și căutam modalități noi de a ne distra, ei bine, aici marea bătaie cu apă are și o profundă semnificație (apa purifică), dar cu toții se bucură cel mai mult de distracția care vine odată cu ea.

Vacanța de primăvară în Phuket

Bineînțeles, principala atracție turistică din Phuket este plaja. Sau, mai bine spus, plajele, deoarece sunt foarte multe și fiecare dintre ele are caracteristicile sale. Îți recomandăm plajele Patong, Kata, Kata Noi, Nai Harn, Surin, Kamalo, Mai Khao. Alte atracții turistice importante din insula Phuket: Golful Phang Nga, statuia Big Buddha, centrul vechi – Old Phuket Town, Templul Wat Chalong și multe alte temple, grădina botanică etc. Oricum ai alege să îți petreci timpul în Phuket, nu vei avea cum să te plictisești. Primăvara este sezonul perfect pentru explorat, dar și pentru relaxare la plajă. Distrează-te, participă la festivalul Songkran și creează-ți cele mai frumoase amintiri!

Vacanța de primăvară în Phuket

Miami, Statele Unite ale Americii

Miami este o altă destinație pe care o poți vizita pe tot parcursul anului, un loc unde distracția și petrecerea nu încetează niciodată. Îți recomandăm să mergi primăvara pentru atmosfera liniștită pe care o poți găsi aici, nefiind sezonul de vârf în ceea ce privește turismul, plus evenimentele care au loc în această perioadă, fie că vorbim de concerte, fie că ne referim la festivaluri specifice. De asemenea, Miami are o mulțime de plaje foarte frumoase și locul este destul de frecventat de personalități importante din lumea filmului și a muzicii, ceea ce înseamnă că îți poți întâlni actorii sau cântăreții preferați.

Ce poți face primăvara în Miami?

În funcție de imaginație și buget, poți face absolut orice. Vizitează punctele de atracție turistică, stai pe plajă, înoată, dansează într-un club, mergi la shopping, plimbă-te fără o țintă anume, mănâncă fructe de mare și înghețată și savurează un cocktail delicios. Sau… mai multe, doar ești în vacanță. Primăvara au loc și o serie de evenimente distractive, dintre care îți recomandăm Calle Ocho, Ultra Music Festival, Miami Fashion Week.

Vacanța de primăvară în Miami

Alege-ți destinația preferată pentru vacanța de vară, caută-ți biletele de avion cât mai repede și pregătește-ți bagajul! Indiferent ce vei alege, cu siguranță vei avea parte de momente frumoase și îți vei crea amintiri dragi. În plus, trebuie să te antrenezi din timp pentru vacanța de vară, nu-i așa?

Comments

O părere despre “Destinații perfecte pentru vacanța de primăvară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *