medtiatie si yoga

Destinații pentru călătorii spirituale și meditație în 2016

La început de an, fiecare om își face lista cu dorințe, rezoluții și așteptări de la cel care tocmai a sosit. Printre cele mai întâlnite astfel de dorințe se numără un stil de viață mai sănătos, o dietă echilibrată, mai mult timp petrecut cu cei dragi, o schimbare de carieră, mai mult sport. Recunoaște, ai făcut și tu o asemenea listă, nu-i așa? Pentru că tot este început de 2016, ne-am gândit să alcătuim o listă cu cele mai bune destinații în care te poți bucura de meditație și te poți concentra pe obținerea liniștii interioare, petrecând mai mult timp cu tine însuți, înconjurat de natură.

A călători este una dintre cele mai importante investiții pe care le poți face în propria persoană, așadar nu înceta niciodată să faci acest lucru. Fiecare experiență în sine este unică și te poate îmbogăți spiritual foarte mult, dar nu întotdeauna ai nevoie de o excursie agitată, cu familia întreagă sau cu gașca mare de prieteni, ci de o călătorie calmă și liniștită, în care să te reîntâlnești cu tine însuți. Citește în continuare și află care sunt destinațiile pe care ți le recomandăm pentru o vacanță de la tot ce înseamnă rutină, tehnologie și aglomerație.

Tibet, China

De fapt, ar trebui să îți recomandăm la pachet atât Tibet, cât și Nepal, deși sunt două locuri diferite. Chiar dacă Nepalul a fost recent lovit de un cutremur groaznic, multe monumente fiind distruse, iar altele doar afectate, țara aceasta merită în continuare descoperită în adevărata sa spiritualitate. Poți face un itinerariu foarte interesant: mergi în Kathmandu, Nepal, prima oară, apoi te oprești la Everest Base Camp și continui spre Tibet, Lhasa. Va fi o călătorie pe care nu o vei uita vreodată, vei întâlni o mulțime de oameni minunați în cale, temple budiste, călugări, locuri incredibile și emoții puternice. Te vei dezvolta spiritual, îți vei încânta sufletul cu lucruri frumoase și îți vei putea elibera mintea de toate gândurile grele, prin meditație.

palatul potala, lhasa, tibet

Bali, Indonezia

Bali este un loc incredibil din Indonezia, ca un mic colțișor de rai, în care spiritualitatea și natura s-au întâlnit pentru a conviețui într-o armonie perfectă. Fiecare element din acest loc este construit parcă pentru a te ajuta să ai o vacanță perfectă, liniștită, în care să îți găsești pacea interioară. Oamenii sunt foarte relaxați în Bali, în fiecare zi zâmbesc, au un respect deosebit pentru viața spirituală și participă tot timpul la diverse ritualuri. Totul are un aer mistic și liniștitor, clădirile și templele sunt foarte interesante din punct de vedere arhitectural, poți găsi o mulțime de locuri în care să practici yoga sau meditația, iar plajele sunt de-a dreptul fermecătoare.

Bali, Indonezia

Yucatan, Mexic

Această peninsulă este cunoscută peste tot în lume datorită civilizației Maya care a locuit aici. Este un loc de o încărcătură spirituală și energetică greu de exprimat în cuvinte, deoarece fiecare va simți într-un mod diferit calmul și liniștea specifice. Piramidele mayașe sunt de-a dreptul interesante și misterioase, oamenii care locuiesc în această zonă sunt foarte spirituali și au un stil de viață aparte, iar tu te poți dezvolta mental foarte mult, dar și spiritual. În plus, plajele cu nisip alb, apele calde și limpezi, de un albastru calm, întreaga atmosferă și cultura locală te vor fascina și te vor determina să îți dorești să te întorci în acest loc de cel puțin câteva ori.

Chichen Itza, Yucatan

Mumbai, India

India este o țară fascinantă în sine, unde meditația, ritualurile vechi și cultura unică sunt respectate de aproape toți locuitorii săi. Cu toate că există o mulțime de locuri și destinații din India unde te poți duce pentru a te bucura de o călătorie spirituală, noi îți vom recomanda Mumbai, pentru faimosul Institut de Yoga, primul și cel mai vechi din lume. Acesta a fost fondat în 1918 și este un loc deosebit de important pentru toți practicanții de yoga, dar și pentru cei care aspiră să învețe mai mult despre această practică. În cadrul institutului se organizează foarte multe workshop-uri, cursuri și tabere care pot ajuta pe oricine să își regăsească pacea interioară și să se reconecteze cu natura.

mumbai, india

Iona, Scoția

Această mică insulă ce aparține de Scoția este un loc perfect pentru meditație și liniște. De fapt, a fost un centru al regăsirii interioare de foarte mult timp. Punctul de atracție cel mai important de aici este reprezentat de Abația Iona, o construcție antică și foarte interesantă. Această insulă a fost colonizată de călugări irlandezi în trecut, iar aici s-au scris unele dintre cele mai cunoscute și importante manuscrise din Evul Mediu. În prezent, au rămas o mulțime de ruine ale unor mănăstiri vechi și cruci imense din piatră. Insula Iona atrage mii de pelerini anual, în special creștini, dar oricine este bine primit dacă ceea ce își dorește este să obțină liniște și pace, contemplând.

Abatia Iona

Kyoto, Japonia

Kyoto dispune de o mulțime de temple și locuri speciale pentru meditație. Cu toate acestea, dacă ești interesat de filozofia zen, Templul Shunkoin este locul perfect pentru tine. Acesta pune la dispoziție cinci camere pentru vizitatori, toate simple și la prețuri accesibile. Shunkoin se află într-un complex cu mai multe temple din Kyoto și are o grădină superbă, liniștitoare, pură, în care natura te va ajuta să îți calmezi orice gânduri chinuitoare și grele. Plimbă-te în voie pe alei, admiră și înfruptă-te din natură, ascultă corurile călugărilor budiști din fiecare seară și lasă-le să te cuprindă în profunzime. Dacă vrei să te bucuri de ceva cu adevărat extraordinar, îți recomandăm să mergi primăvara, când înfloresc cireșii în Kyoto, iar odată cu aceștia, vei înflori și tu la nivel spiritual.

Kyoto, Japonia

Assisi, Italia

Acest mic orășel este cunoscut ca fiind locul în care s-a născut Sfântul Francisc, protector al Italiei. Assisi se află în regiunea Umbria din Italia și este o comună mică și fermecătoare. Natura și aerul curat te vor ajuta să te simți într-un loc încărcat de liniște și energie pozitivă, lucruri care te vor cuprinde de la primele momente petrecute aici. Punctul principal de atracție este reprezentat de Bazilica San Francesco, locul în care este îngropat Sfântul Francisc, un lăcaș de cult foarte frumos și spiritual. Un alt loc important este Bazilica Santa Chiara, dar pentru liniște totală, îți recomandăm să mergi la Eremo delle Carceri, pentru a descoperi peșterile în care se retrăgeau pustnicii pe vremuri. Îți garantăm că te vei bucura de niște momente unice de meditație, liniște și pace.

Assisi, Umbria , Italia

Santiago de Compostela, Spania

Această localitate din Spania este foarte cunoscută datorită pelerinilor care se strâng aici anual, pe 25 iulie, când este celebrat Sfântul Iacob. Orașul este punctul final din celebrul „El Camino de Santiago”, un drum de pelerinaj care începe din Franța. De obicei, pelerinii merg pe jos, parcurgând, în total, o distanță de 900 de kilometri. Este un drum spiritual, un drum la sfârșitul căruia te vei întâlni și reîntâlni, de fapt, cu tine însuți. El Camino de Santiago este considerat al treilea cel mai mare pelerinaj creștin din lume, după cele din Ierusalim și Roma. Cu toate acestea, nu religia trebuie să fie pe primul loc, ci spiritualitatea.

catedrala santiago de compostela

Sri Lanka

Sri Lanka este o țară insulară din sudul Asiei, care se învecinează cu India și Maldive. Este un teritoriu foarte bogat din punct de vedere cultural și istoric, iar peisajele și natura sunt de o incredibilă frumusețe. Pădurile tropicale, plajele, oamenii, istoria, tradițiile, arta culinară, festivalurile, evenimentele, multitudinea religiilor întâlnite aici și starea de liniște care domină peste tot te vor face să descoperi o altă latură a ta, să te dezvolți spiritual și să trăiești în armonie cu adevărat. Indiferent ce destinație din Sri Lanka vei alege, vei avea o vacanță memorabilă din toate punctele de vedere. Noi îți recomandăm să încerci să ajungi în Colombo (cea mai cunoscută destinație turistică din Sri Lanka), Kandy, Begombo, Hikkaduwa, Galle sau Unawatuna. Sau în toate, dacă ai timp și dispoziție.

sri lanka

Insulele Seychelles

O țară insulară cu peisaje deosebite, plaje cu nisip alb și fin, apă turcoaz, posibilități nenumărate de relaxare și o mulțime de centre în care poți practica yoga și poți medita. Seychelles este un grup de 115 insule exotice, unde ai ocazia de a admira și observa anumite specii de animale, păsări și broaște țestoase uriașe în habitatul lor natural. Dacă ești un iubitor al animalelor și al vieții sălbatice, această activitate îți va fi cu adevărat pe plac. În plus, vei descoperi cât de relaxant este să faci acest lucru. În orice caz, Seychelles îți poate oferi foarte multe opțiuni de a-ți găsi liniștea interioară și de a uita total de grijile și gândurile chinuitoare cu care te confrunți zilnic. Trebuie doar să mergi cu mintea și inima deschise, iar restul va veni de la sine.

paradise beach, seychelles

Alte locuri în care te poți relaxa total și chiar medita în voie sunt:

Costa Rica – o altă țară exotică, fascinantă din toate punctele de vedere: natură, viața sălbatică, energie, cultură, oameni. Să nu uităm de plaje, soare, spa-uri disponibile și locuri atât de mistice, încât poți avea adevărate experiențe prin care să îți schimbi viziunea asupra vieții. Încearcă și ai să vezi la ce ne referim!

cascada Rio Celeste, Costa Rica

Israel – probabil nu mai este nevoie să îți spunem ce însemnătate are această țară pentru creștinism. Israel mai este denumită și „Țara Sfântă”, iar pelerinajele care se organizează aici sunt cele mai importante pentru pelerinii creștini, aflați în căutarea spiritualității și a legăturii sacre cu Dumnezeu. Fie că vei merge în Tel Aviv, Ierusalim sau în alt loc, daca vei avea deschidere, vei descoperi ceea ce ai nevoie.

Masada, Israel

Kefalonia, Grecia – o insulă mai puțin cunoscută din Grecia, unde accentul nu este pus pe distracție și petrecere, ci mai degrabă pe un stil de viață simplu, relaxare pe plajă și liniște. Poți face orice îți dorești aici, dar nu uita să te bucuri de tine, de frumusețea și profunzimea naturii și să cauți pacea și liniștea de care ai nevoie.

Kefalonia, Grecia

Algarve, Portugalia – zona este deja foarte cunoscută pentru soarele prietenos, plajele de o frumusețe incomparabilă și bogăția culturală. Îți recomandăm să mergi aici dacă vrei să te bucuri de odihnă și relaxare, dar vrei să descoperi și istoria locală, mai ales că poți vizita orașele istorice Sagres și Silves. În plus, liniștea din locurile mai izolate și măreția naturii înconjurătoare te vor ajuta să îți găsești pacea interioară.

Ponta da Piedade, Algarve

Peru – Munții Anzi, jungla Amazonului, Machu Picchu sunt doar câteva dintre locurile speciale pe care trebuie să le vezi și să le simți odată ce ai ajuns în Peru. Energia din locurile de acest gen te va cuprinde imediat, vei fi fascinat de cultura locală, iar mijloacele prin care te poți bucura de aventură sunt foarte multe, așadar nu numai că vei întâlni și admira o mulțime de teritorii și monumente incredibile, dar te vei reîntâlni și cu tine, undeva în interior. :)

machu picchu, peru

Posibilitățile sunt nenumărate, tot ce trebuie să te asiguri este că pornești cu inima deschisă la drum. Bucură-te de liniște, de odihnă, de meditație, de aventuri și de tot ceea ce îți oferă anul 2016. Va fi unul plin de fericire și călătorii memorabile, rămâi cu noi și ai să vezi! Garantează Puc. :)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *