Belem, Portugalia

Destinații ideale pentru vacanța de toamnă

Iată că a venit și ultima zi de vară, cel puțin din punct de vedere calendaristic. Dacă nu ați apucat să mergeți nicăieri în această vară, fiind ocupați cu alte proiecte sau din oricare alte motive, nu este cazul să vă întristați, deoarece se anunță o toamnă plină de oportunități, soare, plimbări și multă voie bună. Toamna aceasta poate fi vara voastră. Și a noastră, bineînțeles. :)

Împreună cu Puc, pe care l-am trimis să verifice fiecare destinație în parte, vă oferim o serie de recomandări pentru vacanța de toamnă perfectă, indiferent că o preferați la mare, munte sau într-un oraș celebru.

Lisabona, Portugalia

Fermecătorul oraș colorat, capitală a Portugaliei, este destinația perfectă pentru o vacanță de toamnă în care puteți avea parte de orice: istorie, modernism, peisaje incredibile, viață de noapte, plaje superbe. Cu alte cuvinte, Lisabona are de toate pentru toți. Clima este foarte plăcută, așadar puteți face plajă cu ușurință în septembrie și chiar în octombrie, iar dacă nu asta vă atrage, ci doriți mai mult să vă plimbați și să descoperiți istoria și obiectivele turistice din oraș, ei bine, o puteți face chiar și o săptămână, fără să vă plictisiți deloc. Castelul Sao Jorge, Bairo Alto – cartierul de sus, Alfama – cel mai vechi cartier din Lisabona, Mănăstirea Jeronimos, Turnul Belem și Catedrala Santa Maria Major sunt doar câteva dintre cele mai importante atracții turistice pe care nu trebuie să le ratați în timpul călătoriei din capitala Portugaliei.

Catedrala din Lisabona, Portugalia

Barcelona, Spania

Barcelona, orașul lui Gaudi, este un loc superb, în care arhitectura modernă și suprarealistă se îmbină perfect cu cea gotică. Din nou, o destinație pentru vacanța de toamnă în care puteți face plajă, dar și una ideală pentru a explora locuri noi, pentru a descoperi o cultură fascinantă și pentru a trăi o experiență inedită. Barcelona este un oraș greu de comparat cu oricare altă destinație, așa că trebuie să îl vizitați pentru a-i înțelege cu adevărat farmecul. Câteva obiective turistice din Barcelona, pe care vi le recomandăm cu drag: Biserica Sagrada Familia – faimoasa capodoperă a lui Gaudi, pe care niciun turist nu trebuie să o rateze când ajunge în Barcelona, Castelul Montjuic, Casa Pedrera, Casa Batlo, Parcul Guell, Catedrala La Seu, La Rambla, Palatul Muzicii Catalane, plus multe altele. Dacă v-am convins, vă puteți rezerva un city break in Barcelona, la un preț special, folosindu-vă de serviciile Fly Go.

Sagrada Familia, Barcelona

Munchen, Germania

Munchen, capitala regiunii Bavaria din Germania, este un oraș fermecător, pe care trebuie să îl vizitați măcar o dată în viață. Se spune că aici trăiesc cei mai fericiți locuiori ai Germaniei, așadar, este cazul să verificați această teorie. :) În plus, Munchen este un oraș modern, în care puteți admira o mulțime de clădiri frumoase, dar și cu zone în care berăriile tradiționale predomină, alături de adevăratul spirit german și de muzica bavareză autentică. Pe lângă toate aceste lucruri, vă recomandăm să vizitați orașul toamna pentru a prinde festivalul Oktoberfest, celebrul festival dedicat berii, muzicii și distracției. Vă recomandăm să vă rezervați de pe acum un city break în Munchen și să vă documentați cât mai bine despre festivalul Oktoberfest, care va avea loc, anul acesta, între 19 septembrie și 4 octombrie.

Vacanta de toamna in Munchen, Germania

Londra, Anglia

Chiar dacă Londra, capitala Angliei, este un oraș celebru pentru vremea foarte ploioasă, farmecul său este unul de nedescris, mai ales toamna, când culorile orașului sunt atât de frumoase. Londra este un loc plin de istorie, cultură, palate, muzee, clădiri cu o arhitectură foarte interesantă, parcuri și spații verzi, toate oferindu-i un aer deosebit. Fără o umbrelă de nădejde sau cel puțin o geacă impermeabilă, veți gusta cu mai puțină plăcere din farmecul Angliei, dar dacă rezolvați acest aspect, veți avea parte de o vacanță cu adevărat frumoasă. Câteva obiective turistice pe care să nu le ratați în Londra sunt următoarele: Palatul Buckingham, Catedrala Sfântul Paul, Westminster Abbey, British Museum, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, celebrul Muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds și multe altele. Rezervați-vă un city break în Londra acum și descărcați ghidul turistic al capitalei Angliei pentru a vă planifica vacanța de toamnă perfectă, cu ajutorul nostru și al lui Puc.

Vacanta de toamna in Londra, Anglia

Florența, Italia

Florența, capitala regiunii Toscana din Italia, este un oraș de o eleganță aparte. Considerată leagănul Renașterii, Florența vă poate cuceri pe loc. Fiind locul unde s-au născut ori au creat câteva personalități celebre, cum ar fi Michelangelo, da Vinci, Dante, Boccaccio, Catherine de’ Medici, orașul este plin de colecții de artă, clădiri istorice de o deosebită importanță, fiind și ultimul oraș conservat al Renașterii, din întreaga lume. Centrul istoric al Florenței este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, iar când veți ajunge aici, veți înțelege de ce. În plus, dacă ajungeți în Florența toamna, puteți prinde festivalul strugurilor intitulat Festa dell’Uva (ce are loc între septembrie și octombrie), unde veți gusta cel mai bun vin și veți sărbători, bucurându-vă de o atmosferă veselă și frumoasă, într-un sat tradițional – Impruneta, aflat în apropiere de Florența. Așadar, nu vă rămâne nimic altceva de făcut decât să vă rezervați city-break-ul perfect în Florența și să bifați încă o vacanță de toamnă ideală.

Vacanta de toamna in Florenta, Italia

Viena, Austria

Viena, capitala valsului, este un oraș deosebit de organizat, în care puteți admira peste 100 de muzee, 280 de parcuri și spații verzi cu peste 400 de specii de trandafiri. Cu alte cuvinte, Viena are un farmec aparte, fiind un oraș regal și elegant, în care clădirile cu arhitectură modernă se îmbină perfect cu cele cu arhitectură tradițională. Pe timp de toamnă, orașul capătă un aer boem și o atmosferă frumoasă, în care muzica și culorile naturii se completează una pe alta. Mergeți în Viena pentru o vacanță de toamnă pe care o veți păstra într-un loc aparte în colțul amintirilor și descoperiți toate obiectivele sale turistice foarte interesante, cum ar fi: Palatul Schonbrunn, Domul Sfântul Ștefan, Palatul Belvedere, Opera de stat, Primăria orașului, Biserica Sfântul Carol, Insula Dunării sau parcul de distracții Prater. Rezervați-vă acum un city break în Viena și pregătiți-vă pentru o călătorie deosebită!

Vacanta de toamna in Viena, Austria

Praga, Cehia

Praga este capitala Cehiei și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Dacă nu ați ajuns aici până acum, vă recomandăm cu cel mai mare drag să vizitați Praga în orice anotimp, însă toamna orașul capătă un farmec irezistibil. Clădirile cu arhitectură interesantă, centrul vechi al orașului, cel mai mare castel din Europa, artiștii stradali, căldura și amabilitatea locuitorilor, spațiile verzi și străduțele tradiționale vă vor determina să considerați Praga unul dintre cele mai fermecătoare orașe pe care le-ați vizitat vreodată.  Rezervați-vă acum un city break în Praga pentru a descoperi Catedrala Sfântul Vitus, Ceasul Astronomic, Castelul din Praga, Podul Carol, Muzeul Franz Kafka, Vechea Primărie, Palatul Regal, cartierul Josefov, Vechea Sinagogă și multe alte atracții turistice foarte importante.

Vacanta de toamna in Praga, Cehia

Budapesta, Ungaria

Budapesta, capitala Ungariei, este un alt oraș pe care îl puteți vizita indiferent de anotimp, dar toamna oferă niște peisaje cu adevărat superbe. Budapesta este plină de parcuri foarte frumoase, clădiri vechi, cu o arhitectură interesantă, poduri, fortărețe și castele medievale care vă vor determina să vă doriți mereu să vă întoarceți în acest oraș. Căutați-vă cât mai repede bilete de avion spre Budapesta și pregătiți-vă să vizitați Castelul Buda, Bulevardul Andrassy, Piața Eroilor, Linia Ferată Subterană Millennium, Palatul Parlamentului, Casa Terorii, Podul cu Lanțuri, Parcul Memento, Galeria Națională, dealul Gellert, Băile Szechenyi, Palatul Regal și multe altele.

Budapesta, Ungaria

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Croația, un oraș de o frumusețe aparte, aflat pe coasta Mării Adriatice. Chiar și toamna mai puteți sta la soare pe una dintre plajele din Dubrovnik, unde vă puteți relaxa cu adevărat. De asemenea, fiind un oraș aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, atunci când nu stați la plajă, puteți vizita deosebitele atracții turistice din oraș, cum ar fi faimosul zid medieval, unul dintre cel mai bine conservate ziduri medievale din lume. Alte obiective turistice recomandate de Puc și Fly Go sunt: Cetatea Dubrovnik, Catedrala, Poarta Pile, Fântâna Onofrio, Mănăstirea Dominicană, Turnul cu Ceas, Coloana Orlando, Sinagoga Veche, Palatul Sponza și multe altele. Așadar, nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă acum bilete de avion spre Dubrovnik pentru a descoperi încă o destinație perfectă pentru vacanța de toamnă.

Dubrovnik, Croatia

Madrid, Spania

Madrid este capitala Spaniei și unul dintre cele mai vizitate orașe din această țară. Fiind un oraș cosmopolit, curat, un loc în care puteți admira clădiri moderne, dar și istorice, spații verzi, parcuri și muzee interesante, Madrid este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Europa. Clima Spaniei este una foarte plăcută tot timpul anului, așadar toamna puteți vizita Madrid și vă puteți bucura de temperaturi prietenoase, care vă permit să vă plimbați în voie prin oraș. Dacă vreți să descoperiți farmecul său adevărat, vă recomandăm un city break în Madrid, timp în care veți gusta din viața de noapte a madrilenilor, dar și din cea culturală, deoarece aveți o mulțime de obiective turistice deosebite, printre care amintim: Palatul Regal, Plaza Mayor, Muzeul Prado, Puerta del Sol,  Muzeul Thyssen, Poarta Alcala, Catedrala Almudena, Gran Via, Gara Atocha, Parcul El Retiro, stadionul Santiago Bernabeu și multe altele.

City Break Madrid, Spania

Acestea fiind spuse, nu vă rămâne decât să vă alegeți una, două, trei sau chiar mai multe destinații pentru vacanța de toamnă și să profitați de vremea prietenoasă. Dacă mai aveți propuneri pentru destinații ideale de toamnă, așteptăm comentariile voastre, astfel încât să alcătuim lista perfectă. Puc și Fly Go vă urează călătorii plăcute și o toamnă cât mai frumoasă!

Comments

O părere despre “Destinații ideale pentru vacanța de toamnă

Nu se adaugă comentarii.