thailanda

Descoperă raiul oriental: Thailanda, Asia

Thailanda este cea mai vizitată țară din Asia de sud-est, pentru toate atracțiile sale turistice de neegalat, cum sunt plajele, apa curată și limpede, viața sălbatică, cultura orientală fascinantă și mâncarea atât de gustoasă. De asemenea, locuitorii Thailandei sunt renumiți pentru căldura și amabilitatea cu care tratează orice turist, astfel că peste tot veți fi întâmpinați cu zâmbete sincere. Cu toate că, pe timpul verii, mai exact, între lunile iulie și august, în Thailanda este sezonul ploios, puteți vizita țara chiar și în această perioadă, însă cea mai recomandată este între septembrie și martie, când începe sezonul uscat, iar temperaturile sunt în jur de 30 grade Celsius.

Țara este destul de mare și are o mulțime de zone fascinante care merită vizitate și explorate până în cele mai mici amănunte, dar vom încerca să vă prezentăm, pe scurt, câteva zone pe care nu trebuie să le ratați odată ce ați ajuns în Thailanda.

Atracții turistice importante din Thailanda

 1. Bangkok: capitala țării este unul dintre cele mai importante orașe din țară, nu doar din punct de vedere cultural, economic și administrativ, ci și turistic. În Bangkok veți descoperi atât un oraș modern, cât și unul tradițional, în care cele două influențe se îmbină perfect. Cele mai importante obiective turistice din oraș sunt: Grand Palace, Templul lui Buddha înclinat – Wat Pho, Templul lui Buddha de Smarald, Wat Arun – Templul Zorilor, Templul lui Buddha de Aur – Wat Traimit, Muntele de Aur – Wat Saket, Templul Suthat, Palatul Vimanmek.
 1. Insula Phuket: este una dintre cele mai mari insule ale Thailandei, dar și una dintre cele mai frumoase. Cele mai importante atracții turistice de aici sunt, bineînțeles, plajele. Îți recomandăm cu drag plajele: Patong, Karon, Kata, Kata Noi, Kata Yai, Nai Harn, Freedom, Mai Khao, Surin, Kamala sau Koh Racha Yai.

Phuket, Thailanda

 1. Railay: această mică peninsulă este perfectă pentru iubitorii de alpinism, dar și pentru cei care vor doar să se relaxeze pe plajă. Cea mai frumoasă plajă de pe insulă este Phra Nang Bay, unde vă puteți odihni cu adevărat.
 1. Phi Phi: aceasta este una dintre principalele atracții turistice din Thailanda. Ea este formată din șase insulițe, dintre care cele mai importante sunt Phi Phi Leh și Phi Phi Don. Plajele recomandate de pe Insula Phi Phi sunt: Laem Tong, Maya, Loh Moo Dee, Loh Da Lum. Deși prețurile pot fi mai mari aici, insula este de o frumusețe rară și merită vizitată cu prima ocazie pe care o aveți.
 1. Insula Ko Chang: a doua mare insulă din Thailanda, după Phuket, Ko Chang vă așteaptă cu plaje spectaculoase, păduri tropicale, livezi de citrice și multă liniște, pentru și mai multă relaxare. Plajele pe care vi le recomandăm pe această insulă sunt Ao Khlong Son, Hat Sai Khao, Hat Khalong Phrao sau Hat Kai Bae. De asemenea, pe aceasta insulă puteți admira frumoasa cascadă Khlong Phlu sau puteți vizita satele de pescari Ban Salak Petch și Ban Rong Than, pentru a gusta din bucătăria locală autentică sau chiar pentru a închiria o cameră într-o căsuță tradițională.
 1. Ko Tarutao: unul dintre cele mai frumoase locuri din Thailanda, Ko Tarutao are statut de parc național și se află pe lista monumentelor UNESCO. Insula Ko Tarutao are o impresionantă viață sălbatică, iar plajele sale pustii, cascadele și traseele montane sunt printre cele mai importante atracții turistice.
 1. Ayutthaya: acest oraș istoric a fost construit la jumătatea secolului al XIV-lea și este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Evul Mediu. Ayutthaya a fost declarat monument UNESCO. Cele mai importante atracții turistice de aici sunt: Templul Phra Sri Sanphet, Templul Phra Mahthat, Templul Chaiwattanarm, Parcul Istoric Ayutthaya, Templul Panan Choeng, Templul Lokayasutharam și Phu Khao Thong.
 1. Chiang Mai: acest oraș este o altă atracție turistică foarte cunoscută din Thailanda, mai ales datorită Bazarului de Noapte, faimosul loc în care puteți găsi tot felul de lucruri, de la haine și accesorii, până la tablouri sau produse lucrate manual. Printre cele mai importante atracții turistice din Chiang Mai, se numără: Mănăstirea Phan Tao, Grădina Zoologică, Templele Chedi Luang, Chiang Yuen, Sri Suphan, Suan Dok, Chiang Man, Phra That Doi Kham.

Chiang Mai

Thailanda este fascinantă și aveți foarte multe locuri care merită descoperite și vizitate. Pe lângă cele menționate mai sus, vă recomandăm să verificați și altele, în funcție de timpul avut și disponibilitatea celor cu care sunteți în vacanță. De asemenea, odată ajunși în această țară, trebuie să încercați câteva activități foarte interesante, pe care le veți păstra cu drag în amintirile de vacanță.

Activități de încercat în Thailanda:

 • Să vă plimbați prin Bangkok cu un tuk-tuk. Acest mijloc de transport este o combinație între o mașinuță și o motocicletă. Este foarte eficient, iar senzațiile descoperite vor fi de neuitat.
 • O excursie de tipul hill tribes trek, în cadrul căreia veți descoperi Thailanda rurală și tradițională, satele autentice, triburile cu toate obiceiurile lor fascinante și veți beneficia de o experiență culturală de nedescris.
 • Încercați un masaj thailandez autentic, pentru relaxare. Este un mod perfect pentru a vă reîncărca bateriile la sfârșit de zi, după ce ați vizitat o mulțime de obiective turistice și ați mers mult pe jos.
 • Mergeți la grădinile zoologice și centrele special amenajate pentru fauna Thailandei, veți avea ocazia de a intra în contact direct cu animalele, în special cu elefanții.
 • Neapărat să vizitați templele thailandeze, unde veți descoperi o cultură deosebită, un număr impresionant de statui cu Buddha și foarte multă liniște.
 • Nu ratați bucătăria thailandeză autentică. Veți gusta o nebunie de arome speciale, care se îmbină perfect cu specificul călătoriei exotice.

 

Cu alte cuvinte, Thailanda este un mic paradis ce așteaptă să fie descoperit și redescoperit cu fiecare vizită. Căutați cât mai repede biletele de avion și rezervați-le din timp, pentru a vă organiza o vacanță de neegalat în acest paradis oriental!

 

Piata plutitoare, Bangkok

Piață plutitoare, Bangkok

Comments

O părere despre “Descoperă raiul oriental: Thailanda, Asia

Nu se adaugă comentarii.