bagaj mic de vacanta

Cum să împachetezi inteligent un bagaj pentru vacanță

Unul dintre cele mai mari stresuri atunci când ne pregătim pentru o vacanță este, inevitabil, legat de bagaj. Fie că plecăm pentru un weekend, o săptămână, o lună sau chiar mai mult, bagajul pare să fie mereu o problemă. Dar, pentru că Puc este un călător experimentat și bucuros să să împartă cu noi tot ceea ce știe, îți oferim, în continuare, câteva trucuri și sfaturi foarte utile despre cum să împachetezi inteligent. Ne vei mulțumi mai târziu. :)

Fă-ți o listă cu toate lucrurile absolut necesare

Încărcătorul pentru telefon, aparatul de fotografiat, bateriile pentru aparat, actele de care ai nevoie, banii, medicamentele, trusa de machiaj (nu, Puc nu folosește așa ceva, în caz că te întrebai), loțiunea pentru plajă și alte lucruri de acest gen. Scrie-ți o listă cu toate acestea, pentru a nu le uita atunci când faci bagajul. Știm, știm, nu ai cum să le uiți dacă sunt atât de importante, nu-i așa? Ei bine, decât să te trezești la destinație că ți-ai uitat încărcătorul, însă toate cosmeticele, uscătorul de păr și iPad-ul sunt acolo, mai bine te asiguri dinainte că vei evita astfel de situații. Puc s-a trezit într-o călătorie spre țările calde că a plecat fără costum de baie și a fost nevoit să cumpere unul de pe acolo. Noroc că e mic, drăguț și are pene care acoperă tot. :)

lista bagaj de vacanta

Ia cu tine un bagaj cât mai mic și ușor

Indiferent câte zile vei petrece în vacanță, este important să iei cu tine un bagaj ușor și practic, astfel încât să nu îți fie greu să îl cari și să te bucuri de fiecare clipă de libertate. În plus, gândește-te că dacă nu ai un bagaj mare (pe care ești nevoit să îl transporți la cală), ci unul de mână, îl vei lua cu tine în avion, îl poți pune sub scaunul din față sau în compartimentul de deasupra locului tău și ai scăpat de griji. Știi întotdeauna unde este, ai la îndemână tot ce îți trebuie, nu mai aștepți după bagaj când cobori din avion, ci poți porni direct să explorezi destinația în care ai ajuns. Să nu mai spunem că dispare riscul ca bagajul tău să fie pierdut și să te trezești fără haine în vacanță.

bagaj mic de vacanta

Nu-ți depozita lucruri valoroase în bagajul de cală

În cazul în care călătorești, totuși, cu un bagaj de cală, evită să îți pui lucrurile valoroase în acesta. Ne referim la bijuterii, bani, acte și documente de care ai nevoie sau lucruri mai fragile. În primul rând, există întotdeauna posibilitatea ca bagajul tău de cală să fie pierdut și să nu îl mai recuperezi niciodată. De asemenea, unii angajați ai aeroportului pot fi mai… „tentați” să îți ia ceva din bagaj, așadar, mai bine ai grijă să nu pui nimic important. În plus, chiar și dacă îți faci asigurare de călătorie și primești despăgubiri pentru lucrurile pierdute, parcă o sumă de bani nu poate înlocui valoarea sentimentală a unei bijuterii de familie, nu-i așa?

bagaj de cala

Bagajul de mână trebuie să conțină lucrurile esențiale

Dacă vei avea un bagaj de cală, pe lângă faptul că îți vei depozita toate obiectele valoroase în bagajul de mână, Puc te sfătuiește să pui în acesta și un tricou de schimb, lenjerie intimă, cosmetice sau alte lucruri practice. Astfel, dacă bagajul de cală se rătăcește și nu îl recuperezi în aceeași zi, vei evita neplăcuta situație în care nu ai haine de schimb sau pastă de dinți și un deodorant, fiind nevoit/ă să mergi la cumpărături din prima zi pentru a-ți lua aceste lucruri.

bagaj de mana

Rulează hainele din bumbac și împăturește-le pe cele mai rigide

Pe lângă faptul că vei economisi foarte mult spațiu în acest fel, vei evita șifonarea multor haine. Șosetele, lenjeria intimă, tricourile sau alte articole din bumbac pot fi rulate foarte ușor și nu se mai șifonează deloc. De asemenea, un alt truc ar fi, în cazul în care îți iei în bagaj și o pereche sau două de încălțăminte, să pui în interiorul acestora toate articolele mici de îmbrăcăminte. Spațiul câștigat poate fi folosit pentru suvenirele cu care te întorci din vacanță.

haine rulate in bagaj

Împachetează-ți numai haine versatile

Tricouri, blugi, pantaloni într-o singură culoare sau fuste și rochii asemenea. Asigură-te că sunt ușoare, nu necesită întreținere sporită și sunt în același ton cromatic. În acest fel, vei putea să faci diverse combinații și vei economisi, din nou, foarte mult spațiu dacă nu stai să îți pregătești câte o ținută diferită pentru fiecare zi de vacanță, ci vei încerca să combini între ele toate articolele pe care le-ai adus.

haine versatile in bagaj

Dacă transporți lichide, pune-le în pungi resigilabile

Trebuie să ai în vedere faptul că orice fel de substanțe lichide sau creme vrei să iei după tine pot să curgă prin bagaj. Pentru a evita să ai diverse pete pe haine sau să rămâi fără crema preferată, pune toate aceste lucruri în pungi resigilabile înainte să le așezi în bagaj. Sfatul este valabil atât pentru bagajul de mână, cât și pentru cel de cală. De asemenea, încearcă să iei cât mai puține astfel de articole, orice ai nevoie (deodorant, pastă de dinți, cremă de plajă etc.) poți găsi și la destinație, asta dacă nu vei călători, bineînțeles, într-un loc izolat.

pungi resigilabile in bagaj

Dacă vei călători cu un partener, împărțiți-vă lucrurile între voi

În cazul în care bagajul vreunuia dintre voi este rătăcit, te vei bucura să ai măcar un tricou și o pereche de șosete printre lucrurile partenerului de călătorie. Dacă preferi să ai doar lucrurile tale într-un singur loc, iar partenerul pe ale sale, în situația neplăcută în care un bagaj este pierdut, doar unul dintre voi se va bucura de tot ce a împachetat.

bagaje impartite

Ia-ți cât mai puține haine

Gândește-te bine câte zile vei petrece în vacanță. Înainte de a face bagajul, înșiră-ți undeva toate hainele pe care vrei să le iei cu tine. Dacă numărul acestora este egal cu numărul de zile, atunci ai prea multe haine. :) În vacanță, nu vei avea nevoie de atât de multe lucruri precum crezi. Hainele pot fi spălate, prosoape găsești la hotel (dacă nu sunt oferite gratuit, le poți închiria) și în ceea ce privește produsele de îngrijire personală, dacă nu ții neapărat să ai un anumit brand, le poți cumpăra de oriunde. Renunțând la toate aceste lucruri, bagajul va fi mai ușor, tu vei avea mai puține griji, iar spațiul economisit îți rămâne pentru suvenirele pe care vrei să le iei celor dragi, plus alte obiecte pe care le iei ca amintire din vacanța ta.

haine putine in bagaj

Întotdeauna să ai la tine o eșarfă mai lungă sau un sarong

O eșarfă mai lungă este perfectă în cazul în care te confrunți cu o zi mai friguroasă în vacanță, intri într-un loc în care trebuie să ai umerii acoperiți (sau trebuie să îți pui ceva pe cap), plouă și nu ai umbrelă sau în diverse alte situații de acest gen. Un sarong, pe de altă parte, poate avea mult mai multe întrebuințări, pe lângă cele enumerate mai sus. Spre exemplu, acesta poate fi folosit și ca prosop, pătură pe care să stai când mergi la un picnic, te poate proteja de frig și multe altele. Este ușor, practic și nu ocupă mult spațiu.

esarfa lunga

Păstrează-ți deasupra lucrurile de care vei avea nevoie prima dată

Acest sfat este valabil atât pentru bagajul de cală, cât și pentru cel de mână. În cazul bagajului de cală, te sfătuim să îl faci în trei straturi: cel de jos să fie cu lucrurile rulate și cu încălțăminte, cel de la mijloc cu lucrurile mai mari, pe care le împăturești, iar cel de deasupra să aibă toate acele mici articole de care ai nevoie să fie la îndemână. Pentru bagajul pe care îl iei cu tine în cabină, cu atât mai mult trebuie să îți lași deasupra actele, pașaportul, documentele necesare călătoriei, plus portofelul. Va fi foarte important să te poți deplasa cât mai repede prin aeroport și să nu stai să cauți după tot ce ai nevoie, mai ales când treci pe la controlul de securitate.

bagaj impachetat inteligent

În final, te invităm să urmărești acest video util, realizat de către echipa Aeroportului Heathrow din Londra, despre cum să îți împachetezi lucrurile cât mai bine:

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *