Copenhaga (1)

Copenhaga, lumea poveștilor

Port la Marea Baltică, Copenhaga este capitala Danemarcei și unul dintre cele mai frumoase orașe nordice. Simbolul orașului este Mica Sirenă, o sculptură realizată de artistul danez Edvard Eriksen, care se află pe o stâncă rotundă din port.

Obiective turistice Copenhaga

Pentru o privire de ansamblu asupra orașului, puteţi începe explorarea cu două locuri de belvedere: Turnul Rotund, situat chiar în centru, respectiv Biserica Mântuitorului, mai precis turla acesteia, înaltă de 90 de metri, în care se urcă pe niște scări în spirală care încep în interior și continuă în exterior, excelent prilej de explorare nu numai a orașului,ci și a propriului curaj.

Pentru o atmosferă boemă, o plimbare prin zona numită Christiania este ideală. Vechi cartier de cazărmi dezafectate, zona a fost transformată într-un loc splendid, cu străduţe pietonale înguste și o mulţime de cafenele și restaurante. Puteţi continua cu câteva muzee, Copenhaga are un patrimoniu muzeal bogat și variat. Galeria Naţională de Artă sau Colecţia Hirsprung, care cuprinde opere de artă din perioada de aur a picturii daneze, sunt de neratat. Pentru cei pasionaţi de istorie, vă recomandăm Muzeul Naţional Danez și mai ales secţiunea sa în aer liber, Frilandsmuseet, unde sunt expuse atât clădiri reprezentative din toată ţara, cât și grădini cu zarzavaturi și animale.

Copenhaga (2) Copenhaga

Alte obiective turistice de neratat sunt: reședinţa familiei regale, Amalienborg; palatul și parcul Rosenborg, în care se păstrează bijuteriile Coroanei; clădirea Parlamentului, Christiansborg; observatorul astronomic, Rundentarn; Catedrala naţională a Danemarcei, Vor Frue Kirke; întregul centru istoric al orașului, Indre By. Parcul Tivoli, în care se organizează anual Târgul de Crăciun, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracţii din Europa, cu două carusele spectaculoase și o roată. Nu rataţi nici Nyhavn, spectaculosul cartier cu faţade colorate de pe canalul cu același nume.

Vechea Bursa Vor Frue Kirke

Pentru a simţi din plin atmosfera daneză, puteţi încerca și smorrebrod, o mâncare tradiţională daneză, care constă în bucăţi mici de pâine cu secară, combinate cu o varietate de alte ingrediente și mirodenii. Nu ne rămâne să adăugăm decât că splendida Copenhaga este și orașul lui Hans Christian Andersen, cu ale sale minunate povești. Si pentru că este ușor accesibil din orice parte a lumii, datorită aeroportului aflat în imediata apropiere, puteti alege dintre numeroase companii aeriene care ofera zboruri ieftine spre Copenhaga.

Comments