City Break Italia - Fly Go Voyager

City break în Italia: sejur de 3 zile în sudul țării

Italia este cea mai apreciată destinație din Europa, pentru city break-uri, în 2015. După ce am prezentat regiunile din zona de nord a Italiei și din centrul țării, continuăm seria de articole dedicate sejurului scurt în Italia, pentru a descoperi împreună ce a determinat respondenții să facă această alegere, în urma unui studiu din prima jumătate a anului 2015, conform căruia un city break in Italia se află pe primul loc în preferințele turiștilor din toată lumea. A treia zonă a Italiei cu care continuăm lista de atracții turistice ale acestei destinații face referire la sudul țării și cuprinde următoarele regiuni: Campania, Basilicata, Abruzzo, Molise, Apulia și Calabria.

Prezentarea regiunilor

Campania

Dacă v-ați planificat un city break în Italia sau aveți deja bilete de avion spre această destinație, puteți alege una dintre regiunile de sud ale țării, precum Campania, cu orașe nu atât de cunoscute, pe cât de interesante și deosebite: Napoli (capitala regională), Caserta, Benevento, Avellino și Salerno.

Campania se întinde de-a lungul Mării Tireniene, de la gura de vărsare a râului Garigliano, la Golful Policastro, și o putem caracteriza prin clima blândă, frumusețea coastelor, bogăția artei și a istoriei sale, precum și prin dragostea pentru mâncarea tradițională. O călătorie în această regiune începe cu marea, regina necontestată a zonei, cu ale sale culori intense, coaste pline de golfuri și numeroase siluete de stânci. Apele de aici transformă insulele din Golful Napoli, Capri și Ischia în adevărate capodopere naturale. Regiunea devine cu atât mai fermecătoare cu cât vegetația mediteraneană alternează cu orașele mici, care relatează istoria și tradițiile din Campania reușind să facă orice sejur de neuitat.

City Break Italia - Golful Napoli

Și cum am putea uita atracțiile naturale care domină această regiune: Vezuviu, sumbru și misterios, iubit pentru frumusețea sa, dar temut pentru putere, apoi Napoli, celebru în întreaga lume pentru intensitatea și pasiunea muzicii sale, dar nu numai – un loc unde cultura se amestecă cu tradițiile populare, sacrul cu profanul și bucuria cu melancolia.

Sorrento se întinde pe un teren care pare a se rostogoli în mare, un oraș cu vedere panoramică paradisiacă, ale cărui coaste crestate și inaccesibile cu plaje mici și ascunse creează un peisaj unic și captivant. Aici, relieful este în pantă și curge ușor spre mare, cu terenuri folosite pentru cultivarea de citrice, măslini și viță de vie, grădini care emană un parfum impetuos de flori de portocale și arome de lămâi. Muzică, divertisment, soare, mare, istorie și cultură – toate acestea pot fi cumulate într-un city break în Italia, unde pot fi vizitate locuri precum Paestum, Pompeii, Herculaneum și Torre Annunziata, Chartreuse de Padula sau Palatul Regal din Caserta, care ne duc departe de cotidian.

Ce este de văzut în Campania

Cei care aleg să își petreacă vacanța în Campania vor fi cu adevărat răsfățați datorită numeroaselor oportunități oferite de această regiune: cinci obiective turistice importante, recunoscute ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, care merită cu siguranță o vizită. Napoli pătrunde în sufletul vizitatorilor prin culorile splendide ale mării, prin istoria sa, care reapare la fiecare colț din centrul vechi al orașului – cel mai mare din Europa, fiind un muzeu autentic sub cerul liber. Oriunde ne uităm în jur, putem admira vederi fascinante, de la biserici baroce și obeliscuri, meșteșuguri vechi, până la vechiul monument Borgo Orefici și alte nenumărate itinerarii de urmat: o vizită la castele, muzee și palate istorice sau un tur printre multele biserici care conțin capodopere sculpturale și de pictură de mare valoare artistică. Pentru unicitatea descoperirilor și starea lor excelentă de conservare, UNESCO protejează zona arheologică Pompei și Herculaneum, acoperite de lavă în urma erupției Vezuviului din 79, care a provocat deteriorarea lor, dar în același timp devenind și un mijloc excepțional de conservare, cu ajutorul căruia au putut fi păstrate și aduse înapoi la lumină, multe secole mai târziu.

City break Italia - Coasta Amalfi

O perspectivă unică este oferită și de Coasta Amalfi: golfuri și orașe mici pitorești, care se agață în mod miraculos de munte, tonuri de culoare ale Mării Mediterane și liniile caselor mici – toate fuzionează perfect pentru a crea una dintre cele mai frumoase rute de pe coasta italiană. Sorrento, Amalfi, Ravello, Vietri sul Mare și Positano sunt unele dintre perlele turistice care alcătuiesc un „colier” de orașe mici (12 în total) de pe coastă, comunități locale mici, dar pline de viață, cu alei antice, arcade și piețe care încântă vizitatorii cu atmosfera, muzica și parfumul lor.

Palatul Regal Caserta, dar și parcul care îl înconjoară, un alt obiectiv UNESCO, este o adevărată capodoperă a arhitecturii care adăpostește prețioase opere de artă, în interiorul lui vizitatorii fiind uimiți de succesiunea continuă a basoreliefurilor, frescelor și a sculpturilor.

City Break Italia - Palat Caserta

Un vestigiu prețios al acestei regiuni mai este și Paestum, care se mândrește cu cele trei temple grecești cel mai bine conservate din lume: Templul lui Hera, cel mai vechi; Templul lui Neptun – cel mai mare și Templul lui Ceres, dedicate zeiței Atena și, nu în ultimul rând, Certosa de Padula, una dintre cele mai mari mănăstiri din lume.

Cu un peisaj de o rară frumusețe modelat de către vânt, mare și om, insulele Capri și Ischia sunt două locuri în care turiștii se pot relaxa în liniște completă în timpul zilei și unde pot găsi cele mai multe metode de distracție și divertisment pe timpul nopții.

Ce este de făcut în Campania

Regiunea Campania oferă nenumărate moduri de a descoperi frumusețea locului – o armonie perfectă între istorie, cultură, folclor și arome autentice. Aici există locuri unde se poate petrece o vacanță culturală, pentru sport și distracție sau pentru stațiunile balneare cu ape termale nenumărate și diferite, datorită fenomenelor vulcanice din trecut, care au dat naștere mai multor tipuri de izvoare bogate în proprietăți terapeutice. Ischia, una dintre perlele turistice ale Golfului Napoli, deține o rețea importantă de ape hidrotermale, recunoscute la nivel internațional, cu facilități și Spa-uri moderne, bine echipate pentru o gamă largă de tratamente de înfrumusețare, care se desfășoară într-un peisaj magic al acestei insule – Castellammare di Stabia, Pozzuoli și Sant’Angelo fiind doar câteva destinații dedicate relaxării.

City Break Italia - Insula Capri

Capri, celebra insulă din Campania, este considerată regina vieții de lux, un punct de întâlnire pentru persoane publice din toate domeniile – un loc fermecător și misterios. Există mai multe moduri de a admira atracțiile turistice locale, fie prin închirierea faimoaselor bărci Gozzi, prin inchirierea unui zbor cu elicopterul deasupra Golfului Napoli și a domeniilor Herculaneum, Pompei, sau, pentru cei care preferă să rămână cu picioarele pe pământ, prin participarea la un tur cu ghid, pentru a explora cele mai frumoase locuri.

Dacă faceți o rezervare pentru bilete de avion spre Napoli sau alte orase din regiune, veți observa că Marea este fără îndoială principala atracție din Campania, dar centrul vechi al acesteia merită si el atenție de asemenea, pentru străzile sale antice, unele dintre ele având aproape 2000 de ani și pentru că aici veți putea admira vechile tradiții, care apar la festivaluri și evenimente culturale internaționale, precum Festivalul Ravello, care are loc în fiecare an, în mijlocul peisajului fermecător de pe Coasta Amalfi.

Basilicata

Basilicata este regiunea care se întinde între Calabria și Apulia, în sudul Italiei. Turistii nu ajung aici niciodată accidental, pentru că cei care aleg un city break în Italia, într-unul dintre orașele Potenza (capitala regională) sau Matera, sunt în căutare de o nouă experiență, în locuri în care liniștea, culorile, parfumul local și aromele elimină frenezia și stresul vieții moderne și oferă senzații unice.

Pădurile care acoperă munții sunt întrerupte cu sate mici și fermecătoare, unele chiar la o altitudine de peste 1000 de metri, unde veți întâlni aer curat, arome autentice și frumuseți ale naturii, combinate cu vestigii istorice, care în mod cert creează curiozitate. Zona Lacurilor Monticchio este unul dintre locurile cele mai spectaculoase din Basilicata, loc în care Lacul Grande și Lacul Piccolo sunt două perimetre splendide de apă, care umplu cele două cratere de pe Muntele Vulture, înconjurat de vegetație luxuriantă.

Chiar dacă este vorba de o regiune în principal continentală, Basilicata atinge si două mări: Ionică și Tireniană. Pe Coasta Ionică turiștii pot întâlni două stațiuni celebre, Metaponto și Policoro, care oferă plaje largi, cu nisip sau pietriș, parțial înconjurate de brazi și eucalipt, cu un parfum minunat. Golful Policastro, pe partea Tireniană, are coaste mai mari și mai crestate, unde stânci abrupte alternează cu plaje mici, care se întâlnesc cu apa cristalină a mării.

Ce este de văzut în Basilicata

Așezările din Epoca de Piatră denumite Sassi, din Matera, sunt înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alături de numeroase biserici rupestre. La o plimbare prin străzile din Civita, cea mai veche parte a orașului, turiștii pot intra în mediul urban antic, format dintr-o rețea densă de peșteri, săpate în stâncă de ciobani, având rolul de adăpost pentru familiile lor – o lucrare monumentală reală, care atrage milioane de vizitatori din toată lumea, inclusiv pe celebrul actor și regizor Mel Gibson, pentru filmul său „The Passion”. Un mod inedit pentru a cunoaște împrejurimile Mării este un tur cu barca, pentru a vizita peșterile, care formează linia de coastă, unde puteți vizita și Maratea, o perlă turistică prețioasă înclusă în fermecătorul Golf Policastro, locul gigantei statui (Cristo Redentor), care se observă de pe munții San Biagio.

City break Italia - Sassi

Ce este de făcut în Basilicata

Cea mai mare parte din Basilicata este ocupată de munți si păduri splendide, un peisaj spectaculos unde vizitatorii se pot relaxa și distra, alături de mâncare bună, pe tot parcursul anului. În timpul sezonului rece, atunci când o pătură albă acoperă cele mai înalte vârfuri, se pot practica numeroase sporturi de iarna, iar în timpul verii, munții sunt un loc perfect pentru cei care iubesc mersul pe jos, alpinismul, ciclismul sau relaxarea în aer proaspăt, citind o carte bună.

City break Italia - Basilicata

In Basilicata există locuri minunate care asteaptă să fie explorate, atât prin sesiuni de călărie sau cu bicicletele, cât și la pas, de-a lungul unora dintre traseele care urcă pe munți și conduc la peisaje incredibil de frumoase. Cursuri de apă și pâraie limpezi izvorăsc din munți, lacuri înconjurate de vegetație luxuriantă, toate pentru a putea practica activități cât mai diverse, inclusiv rafting, canotaj sau pescuit sportiv.

Pentru cei care iubesc cumpărăturile și viața de noapte, un city break în Italia, Maratea, este o destinație perfectă, cu multe opțiuni: o vizită în orașul vechi, o cină în restaurantele portului sau un desert tradițional din Piața Centrală și în cele din urmă o vizită la cluburile din zonă, completează activitățile locale de noapte.

Abruzzo

Abruzzo se întinde din centrul munților Apenini la Marea Adriatică, având un relief în cea mai mare parte muntos și sălbatic. În această zonă montană, vizitatorii care își rezervă un city break în Italia pot întâlni stațiuni turistice precum Pescasseroli, Rivisondoli și Roccaraso, cu facilități pentru schi care îndeamnă la sporturi de iarnă printre piscuri și pereți stâncoși. Peisajul natural al culmilor înalte și abrupte din Gran Sasso, Munții Laga și Munții Majella coboară până pe coasta Adriaticii, iar traseul care se întinde de la Gran Sasso până la mare traversează teritorii bogate în istorie, tradiții și artă, care nu încetează să surprindă vizitatorii, în special în cadrul rezervațiilor naturale, cum ar fi Parcul Național Abruzzo sau Parcul Gran Sasso. Coasta Adriaticii este caracterizată de plaje lungi cu nisip în nord și cu pietriș în sud, iar satele mici, mănăstirile și castelele din regiune sunt cu adevărat fermecătoare completând „regiunea verde” din sudul Italiei alături de orașe precum ​​L’Aquila (capitala regională), Pescara, Teramo și Chieti.

Ce este de văzut în Abruzzo

Cel mai important oraș din regiune este Aquila, situat în zona munților Gran Sasso, unde vizitatorii pot admira Basilica di San Bernardino, Basilica di Santa Maria Collemaggio și Fontana delle 99 Cannelle – un oraș, faimos pentru istorie, artă și credință, care, din păcate, a fost afectat după cutremurul din 2009, înregistrând pagube considerabile pentru comorile sale artistice prețioase. În capitala regională Aquila, poate fi văzut celebrul Castello di Celano – astăzi Muzeul de Arheologie și artă sacră sau rămășițele orașului antic Alba Fucens, cu numeroase mărturii ale istoriei romane.

Orașul Pescara, un important centru pentru turismul de litoral, păstrează amintirea poetului Gabriele d’Annunzio, iar cei pasionați de Mare pot vizita Tortoreto, Giulianova, Silvi Marina, Roseto și, mai la sud, Ortona, Vasto și San Salvo. Orasul Chieti, situat pe un deal în apropierea coastei, include o frumoasă catedrală din secolul al-XI-lea și Muzeul Arheologic, fascinant pentru descoperirile sale preistorice și vestigiile civilizațiilor grecești și romane.

City break Italia - Abruzzo

Un alt oraș important de aici este Teramo, cu catedrala sa medievală și ruinele unui teatru și amfiteatru roman, alaturi de Scanno, un oraș pitoresc situat în apropiere de un lac feeric din Valea Sangro, cu alei înguste si clădiri vechi, construite în stil baroc. Sulmona, orașul natal al poetului Ovidio, este la fel de bogat în istorie, tradiții și comori artistice, precum faimosul Schit al Papei Celestin V.

Ce este de făcut în Abruzzo

Datorita reliefului său variat, Abruzzo oferă numeroase moduri interesante și surprinzătoare de a ne petrece vacanța. Vârfurile munților Apenini și stațiunile turistice Roccaraso, Rivisondoli, Pescasseroli și Campo Imperatore urează bun venit pasionațior de schi, snowboard și rafting, cu facilități moderne și un număr mare de pârtii, în timp ce doritorii de trasee turistice pot traversa peisajul uimitor al Parcului Național Abruzzo.

De-a lungul coastei se pot practica multe sporturi de mare, de exemplu, navigație, canotaj, pescuit și windsurfing, datorită plajelor bine echipate, iar pe timp de noapte turiștii pot aborda diverse forme de divertisment în cluburile, pub-urile și restaurantele din stațiunile maritime.

City break Italia - Abruzzo

Ruinele arheologice din Valea Fucino sunt de asemenea o atracție turistică importantă care merită vazută, la fel și Alba Fucens, oraș antic situat la baza Munților Velino, foarte aproape de ruinele romane. Cei care se bucură de experiențe gastronomice unice pot porni un circuit al bucătăriei locale de pe coasta Adriaticii până la Peligna, prin plantații de măslini și viță de vie, până la fermele unde pot degusta vinuri și alte produse tradiționale delicioase, iar în cele din urmă, evenimentele folclorice și festivalurile regiunii – de la celebrul Festival Perdonanza din orasul L’Aquila, la Serpari di San Domenico.

Molise

Parcul Național comun regiunilor Abruzzo, Lazio și Molise dezvăluie peisaje magnifice și protejează plante și animale reprezentantive ale zonei. Coasta are plaje cu nisip, înconjurate de vegetație mediteraneană, iar de-a lungul ei turiștii pot admira orașe precum Campobasso (capitala regională) și Isernia, care ascund o mie de ani de istorie în spatele acestei regiuni, ce poate fi descoperită vizitând situri arheologice, mănăstiri, sate mici și nenumărate castele.

Ce este de văzut în Molise

Dacă alegeți un city break în Italia, pentru acestă regiune, călătoria începe din Campobasso, un oraș plin de istorie și cultură, reprezentat în special prin Castelul Monforte. Deosebit de important mai este și Muzeul Provincial Samnite, cu exponate valoroase din civilizațiile trecute, vestigii prețioase ale popoarelor care locuiau în antichitate pe acest teritoriu.

Centrul istoric al orașului Isernia include o fântână din secolul 13 și situl preistoric, în afara zonelor dezvoltate. Mai sunt interesante de vizitat și două orașe mici, cu activități artizanale valoroase: Agnone, specializat în fabricarea de clopote pentru bisericile cele mai importante din lume și Scapoli, orașul renumit pentru fabricarea cimpoiului, cu un muzeu dedicat în întregime acestui instrument muzical vechi.

City break Italia - Campobasso

Siturile arheologice din regiune includ orașul Samnite de Pietrabbondante cu teatrul său frumos, Sepino cu ruinele romane și Larino, care combină valorile din perioada Romană cu arta medievală și gotică. Alte orașe importante mai sunt Termoli, o stațiune turistică și port, cu impunătorul Castel Swabian și Venafro, cu castelul Pandone. Regiunea are nenumărate castele, cum ar fi Pescolanciano, precum și o serie de mănăstiri și sanctuare ca Benedictine la San Vincenzo al Volturno, Sanctuarul de Addolorata, Castelpetroso și Sanctuarul Canneto.

Ce este de făcut în Molise

Din vârfurile munților Apenini până la coastă, mediul natural din Molise este un loc perfect pentru relaxare, joacă, sport și excursii în destinațiile turistice din regiune. Iubitorii de natură pot face trekking în mai multe zone protejate din Parcul Național Abruzzo, Lazio și Molise sau în Rezervația Guardaregia-Campochiaro, prin păduri și chei cu peisaje splendide. Campitello Matese, cea mai mare stațiune de schi din Molise și Capracotta, de asemenea renumită pentru traseele sporturilor de iarnă își așteaptă turiștii, iar de la Termoli la Campomarino, vizitatorii pot petrece o vacanță liniștită pe coastă sau pot practica orice fel de sport de apă.

City break Italia - Molise Termoli

Pentru iubitorii bucătăriei locale sunt organizate și circuite ale vinului, care încep de pe coastă și care trec și prin orașe mici, pitorești, pentru degustări. Molise, o zonă de tradiții străvechi oferă și circuite turistice spirituale, cum ar fi cele care conduc la Sanctuarul Santa Maria del Canneto în Roccavivara sau la fascinanta Addolorata în munții abrupți din Castelpetroso, iar dacă aveți curiozitatea să participați la aceste evenimente și târguri tradiționale puteți asista la Festivalul Internațional de cimpoi din Scapoli, Târgul de trufe albe din San Pietro Avellana, Festivalul mieilor din Capracotta și multe altele.

Puglia

Regiune feerică, situată de-a lungul mării, cu plaje minunate, care încântă orice călător, cum ar fi cele cu nisip Torre dell’Orso și Porto Cesario, sau cele stâncoase, Riviera de Otranto și Santa Maria di Leuca, loc în care apele calme și cristaline ale Mării Ionice se amestecă cu cele ale Mării Adriatice de un albastru intens – așa putem descrie în câteva cuvinte zona, la o primă vedere. Iubitorii de mare care aleg un city break în Italia au mai multe opțiuni având în vedere atracțiile turistice din Puglia, cum ar fi cele din Gallipoli, Gargano, loc în care Marea limpede întâlnește frumoasele insule Tremiti.

Turiștii pot vizita rezervația marină Torre Guaceto și ravenele adânci din Laterza dar și dolinele de Altamura, cu peisaje încântatoare. Pentru cei care doresc să călătorească prin istorie, Puglia oferă o gamă largă de obiective turistice care atestă originile antice ale acestei regiuni: din preistorie la Magna Graecia, din epoca imperială la Renaștere. Căsuțele Trulli din Valle d’Itria oferă o mărturie evocatoare din trecutul rural al regiunii, iar castelele de pe coasta de sud amintesc de o epocă în care se dezvolta comerțul pe aceste țărmuri, în orașe ca ​​Bari (capitala regională), Brindisi, Foggia, Lecce și Taranto, Barletta-Andria-Trani.

City break Italia - Trulli

Ce este de văzut în Puglia

Puglia este o regiune care poate satisface orice gust și interes turistic, de la istoria sa veche, până la epocile medievale, de la castelele sale, de pe linia coastei, până la cele mai mici așezări cu activități artizanale. Printre atracțiile turistice din Foggia, amintim mănăstirea Capucine de Santa Maria delle Grazie și noua biserică proiectată de arhitectul Renzo Piano, deschisă în 2004, iar pentru o imersiune completă în istorie și tradiții, localitatea Alberobello este fascinantă, împreună cu orașul Trulli, cu case vechi de piatră si acoperiș conic, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

City break Italia - Bari

Puglia găzduiește de asemenea un alt obiectiv protejat de UNESCO în orașul Andria, Castel del Monte – o capodoperă de neegalat de arhitectură medievală, construită la comanda lui Frederick al- II-lea de Hohenstaufen, în secolul al-XIII-lea. Este interesant de știut că numărul 8 este simbolul castelului, construcția având opt laturi, opt camere la parter și la primul etaj și turnuri octogonale.
San Domino, San Nicola, Capraia, Cretaccio și Pianosa sunt cele cinci insule din arhipelagul Tremiti, care formează un mic paradis unde istoria și natura se îmbină perfect și oferă un peisaj minunat de explorat.

Ce este de făcut în Puglia

Cele două mări care înconjoară Puglia sunt ideale pentru o vacanță activă în natură sau în Bari, cu oportunități suficiente pentru cei care iubesc să exploreze mediul fermecător și misterios al litoralului. Apele cristaline din Insulele Tremiti formează un peisaj maritim incredibil, animat de golfuri, peșteri și populat cu o vegetație luxuriantă și specii variate de pești. Santa Maria di Leuca, situată între Marea Ionică și Marea Adriatică, este o altă destinație de luat în calcul, zona având ape cu adâncimi de până la 90 de metri și forme de viață care creează o abundență fascinantă de culori, iar pentru cei care aleg să se distreze altfel, pot încerca windsurfing sau kitesurfing în locuri diferite și nu numai în timpul verii.

City break Italia - Puglia1

Pentru cei care doresc să descopere minunile naturii din Puglia sau să cunoască istoria și tradițiile sale în mod diferit, un tur cu bicicleta este perfect. Nu este necesar ca turiștii să fie cicliști profesioniști pentru a parcurge călătoria pe două roți – este nevoie doar de dorința de a se bucura de o experiență diferită. Există mai multe itinerarii de acest tip: în natură, de-a lungul Parcului Gargano sau în Parcul Național Murgia, descoperind vestigiile care atestă evoluția vremurilor de pe acest relief sau zonele rurale, căutând un stil de viață departe de frenezia marilor orașe.

Festivaluri, târguri și sărbători istorice au loc în Puglia pe tot parcursul anului, în fiecare oraș al regiunii, câteva dintre cele mai renumite fiind: Carnavalul de Putignano, Festivalul San Nicola din Bari și Disfida di Barletta, sau festivalul de tarantelle, dansuri tradiționale care pot fi admirate în fiecare seară de August și care încântă vizitatorii din întreaga Europă, sub lumina lunii.

Calabria

Calabria este situată în sudul extrem al Italiei, înconjurată de apele cristaline ale marilor Ionice și Tireniane și de Sicilia prin strâmtoarea Messina. Climatul cald, culorile mării, coastele stâncoase care alternează cu plaje de nisip, o natură sălbatică și misteriosă, cu arome puternice ale bucătăriei locale, precum și vestigiile sale antice fac din Calabria un loc unic, care bucură turiștii aflați într-un city break în Italia, în orice sezon. Cei care iubesc natura și misterele sale pot explora centrul regiunii, descoperind peisaje unice, cu zone verzi nesfârșite care alternează cu lacuri albastre și cascade, iar cei care preferă să descopere trecutul așezărilor antice, Calabria este plină de biserici, mănăstiri, castele, palate și orașe în care tradițiile străvechi încă se mențin în provincii precum ​​Catanzaro (capitala regională), Reggio Calabria, Cosenza, Crotone și Vibo Valentia.

Ce este de văzut în Calabria

Iubitorii de artă nu vor dori să piardă ocazia de a vedea celebrele statui din bronz Riace, expuse în Muzeul Național Calabria, un vestigiu important din Magna Graecia, din epoca în care s-a format istoria acestei regiuni, cu statui frumoase, reprezentând doi eroi războinici, un exemplu rar de sculptură greacă clasică. Pe toată lungimea Coastei, Calabria oferă o gamă largă de plaje superbe, cum ar fi Capo Vaticano, din provincia Vibo Valentia, cunoscută ca una dintre cele mai frumoase 100 de plaje din lume, o porțiune lungă de nisip fin înconjurată de copaci și apă limpede, iar Sila, Serre, Aspromonte și Pollino sunt printre cele mai interesante destinații în natură din zonă, cu golfuri și stânci unice.

City Break Italia - Calabria

Ce este de făcut în Calabria

Când vorbim despre Calabria, ne gândim la mare și plajele sale minunate, dar aceste ape limpezi în nuanțe variate sunt ca o sală de antrenament fizic în natură, în care se poate practica windsurfing, kite-surfing sau scuba-diving, pentru a descoperi adâncurile mării, care adăpostesc corali în culori vii și vestigii interesante din al Doilea Război Mondial.

Regiunea oferă multe oportunități de distracție și relaxare pentru cei deciși să își petreacă vacanța printr-un city break în Italia, în apropierea parcurilor naționale, care acoperă cea mai mare parte a regiunii, dar și pentru cei care practică sporturi de iarnă în stațiunile de schi dotate cu pârtii artificiale pe tot parcursul anului. Turiștii care iubesc provocările nu trebuie să rateze o experiență cu parapanta sau rafting de-a lungul râului Lao ori prin cheile Sila. O altă posibilitate de distracție, dar în același timp educativă, din această regiune este activitatea de orientare – un sport care își are originea în țările scandinave, pentru a dezvolta atenția la detalii, memoria și alte abilități, în care participanții echipați cu o hartă și o busolă trebuie să ajungă la obiective prestabilite în cel mai scurt timp.

Calabria este o regiune în care turiștii pot trăi emoții puternice și intense, cu atât mai mult când vine vorba de bucătăria locală, unde toată lumea își amintește de celebrul peperoncino, întâlnit în multe feluri de mâncare specifice zonei, dar nu ar trebui uitate nici variatele tipuri de paste de casă – strangugghj, fileja, sau maccaruni, pentru care se pastrează încă vechile tradiții locale.

Sursa: site-ul oficial de turism al Italiei

Comments

3 păreri despre “City break în Italia: sejur de 3 zile în sudul țării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *