City break Italia

City break în Italia: sejur de 3 zile în nordul țării

Italia este cea mai apreciată destinație din Europa, pentru city break-uri. Conform celei de-a doua ediții a celui mai complex studiu la nivel internațional despre piața turismului, The Global Tourism Monitor, a rezultat că un city break în Italia se află pe primul loc în preferințele turiștilor din toată lumea, în urma recomandărilor pentru sejururi scurte, de maxim 3 zile, făcute de aceștia. Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Asociația Global Market Research în prima jumătate a anului 2015, pe un eșantion de 16.800 de respondenți, din 24 de țări din Europa, America, Asia – Pacific, Africa și Orientul Mijlociu, drept pentru care vrem să vă arătăm în detaliu toate zonele cu potențial turistic din această țară, care pot deveni oricând destinații pentru un city break în Italia. City break-ul îl putem defini ca un pachet turistic, constând într-un sejur de câteva zile (de regulă 3, pe durata unui weekend prelungit), într-o destinație urbană, incluzând transport cu avionul și cazare, iar pentru astfel de pachete turistice vă puteți informa în secțiunea Oferte City Break actualizată constant pe site-ul nostru. Prima zonă a Italiei cu care vom începe seria de articole dedicate acestei destinații va fi cea nordică și cuprinde următoarele regiuni: Valea Aostei, Piemont, Liguria, Lombardia, Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia și Emilia Romagna.

Prezentarea regiunilor

Valea Aostei (Valle d’ Aosta)

Dacă v-ați planificat o astfel de călătorie în Italia, sau aveți deja bilete de avion spre această destinație, puteți începe din nord-vestul țării, cu regiunea Valea Aostei, cea mai mică din Italia, situată între Franța și Elveția. În centrul ei veți întâlni vârfurile maiestuoase ale munților, pentru că regiunea are în cea mai mare parte un relief muntos, fiind totodată și o stațiune renumită pentru sporturile de iarnă, care deține 900 Km de pârtii de schi. Aici putem vedea și cele mai înalte vârfuri din Alpi: Matterhorn, Monte Rosa Gran Paradiso și Mont Blanc, care, la 4810 m este cel mai înalt vârf de munte din Europa, un adevărat acoperiș al vechiului continent. Cei care nu sunt familiarizați cu traseele pe munte pot folosi confortabil, dar palpitant, telecabina, pe care o pot lua de la Courmayeur, una dintre cele mai importante stațiuni de schi din lume. În acest context cu munți impunători și câteva văi, se află și cel mai vechi parc național natural, Gran Paradiso, o rezervație naturală în care este posibil să vedeți animalele în habitatul lor natural – capre negre, vulturi și marmote, care trăiesc în această vegetație alpină.

City break Italia Aosta

Din punct de vedere istoric, Valea Aostei a fost privită ca un teren de contact între Italia și Franța, lucru care se reflectă în prezent prin bilingvismul recunoscut oficial și statutul său special de regiune autonomă. Marile tuneluri moderne din Gran San Bernardo și mai ales cele de sub Mont Blanc – niște capodopere extraordinare de inginerie, care se continuă în Franța, evidențiază în mod clar acest aspect de intersecție între Italia și restul Europei.

Ce este de văzut

Când ne gândim la peisajele Văii Aosta, ne amintim imediat de pârtiile de schi din Cervinia, Courmayeur si Pila, celebre în întreaga Europă, dar și de destinația pentru toți cei care iubesc schi-ul, drumețiile, snowboarding-ul și patinajul pe gheață. Această regiune oferă atracții naturale uimitoare, dar include și comori culturale și tradiționale. Cei care vin din Sud pot folosi intrarea simbolică din municipiul Pont Saint Martin, punctul de plecare al drumului care pătrunde în frumoasa vale Gressoney. Un exemplu de influență romană pe acest teritoriu datează încă din secolul I î.Hr. – Podul Roman, peste care vechiul drum consular către regiune era folosit pentru acces. De-a lungul văii care merge de la Pont Saint Martin la Courmayeur, putem număra 82 clădiri care stau pe vale, cum ar fi: santinele, fortificații primitive, cetăți militare, reședințe și turnuri. Acestea sunt dovezi ale istoriei bogate ale regiunii și oferă vizitatorilor posibilitatea de a urma un traseu incredibil de interesant. Cel mai cunoscut castel din zonă este Castello Fenis, care arată auster, dar este, de fapt, o colecție a celor mai bune tehnici de apărare ale timpului, interioarele sale rafinate dezvăluind bogăția foștilor săi ocupanți. Printre alte obiective cu o arhitectură frumoasă mai amintim Castelul de Issogne, Sarriod de la Tour, Sarre, Saint-Pierre și Ussel, pentru a enumera doar câteva. Drumul reprezentat de castele continuă spre Valea Aostei, într-un amestec de istorie romană și medievală, îmbogățită de tradițiile pitorești.

City break Italia Valea Aostei

Fiindcă ați ales un city break în Italia, nu uitați că vizitați unul dintre orașele romane ale acestei țări, deci trebuie să vă informați și despre istoria locului. Valea Aostei prezintă, în esență, semne vizibile din perioada Romană, cu importante monumente, cum ar fi Arcul lui Augustus, Poarta Praetorian și zidurile orașului, care permit o plimbare plăcută pe aproape întreaga lungime a acestora. Catedrala Santa Maria Assunta este și ea deosebit de interesantă, cu săpături arheologice, vizibile sub podea. Târgul care are loc în fiecare an în Valea Aostei, la sfârșitul lunii ianuarie, este un eveniment dedicat Sf. Orso, de asemenea, prilej de bucurie pentru mii de turiști, care umplu străzile decorate din orașul vechi și care demonstrează practic cele mai vechi meserii din regiunea Văii Aosta: de la sculptură în lemn, la fier forjat, prelucrare piele, țesături de lână și dantelă, jocuri și măști.

Ce este de făcut

Pornim de la informația că există un aeroport local, Corrado Gex, la doar 2 km de centrul orașului Aosta și o rețea de transport public bine dezvoltată, până la toate stațiunile din apropiere, deci puteți căuta din timp bilete de avion către Aosta, ca să obțineți cele mai bune oferte de zboruri low cost sau de linie, spre Nordul Italiei. În orice anotimp al anului, o vizită la Monte Rosa, fie că practicați sporturile de iarnă pe pantele sale sau pur și simplu vă plimbați de-a lungul traseelor pentru a urca, vă veți bucura de împrejurimile încântătoare și magice care sunt create de soare, culori și nuanțe ce acoperă drumul. Un număr important de sporturi pot fi practicate pe muntele Rosa și în văile sale: Ayas, Gressoney și Valsesia, pentru că reprezintă centrul celor mai mari stațiuni de schi din Italia. Schiatul și snowboarding-ul pot fi practicate oricând în sezonul rece, în timp ce în lunile cu vreme mai caldă puteți face rafting, canotaj, drumeții și ciclism montan.

City break Italia, Valea Aostei

Pentru a admira frumusețea ghețarilor, Punta Helbronner are un platou magnific, unde puteți întâlni priveliști uimitoare. O telcabină vă poate transporta până la Mont Fréty, unde aveți posibilitatea de a vizita Pavillon du Mont Fréty, regiune care adăpostește Mountain Saussurea, una dintre cele mai înalte rezervații naturale montane din Europa, cu peste 900 specii de plante și flori sălbatice. În timpul verii, iubitorii de drumeții vor aprecia potecile relaxante din interiorul Rezervației, ideale pentru a admira măreția peisajului. Dacă vă doriți să vedeti Mont Blanc de sus, puteți experimenta chiar și un zbor cu balonul cu aer cald, iar pentru cei care iubesc vinul bun, Valea Aostei oferă și un circuit turistic al vinului, conducându-vă la podgorii și vinării renumite, unde veți descoperi diferite soiuri de struguri, care cresc chiar și în condiții dure, cauzate de relieful montan.

Așadar, dacă v-ați planificat un scurt sejur într-un oraș alpin liniștit, vă recomandăm un city break în Italia, dar categoric susținem și o vizită a tuturor atracțiilor turistice naturale și tradiționale de pe întrega regiune a Văii Aosta.

Piemont

Piemont este o localitate din nord-vestul Italiei, situată lângă frontiera țării cu Elveția și Franța. Denumirea regiunii se poate traduce și prin “piciorul muntelui”, fiind o zonă înconjurată de cele mai înalte vârfuri din Alpi și cei mai mari ghețari din Italia. Monviso, parte a grupei de munți din Piemont, reușește să creeze peisaje incredibil de frumoase, care, împreună cu instalațiile de transport pe cablu, atrag turiștii amatori de sporturi de iarnă și nu numai.

Peisajele din Langhe și Monferrato, din aceeași zonă, sunt deluroase, mai degrabă, dar la fel de frumoase, cu o succesiune de dealuri cultivate și vii, care sunt presărate cu orașe mici și castele. Întinderi de apă, șiruri lungi de plopi și ferme vechi alcătuiesc peisajul tipic al câmpiilor din jurul localităților Novara și Vercelli, iar Lacul Maggiore este una dintre stațiunele turistice foarte căutate, împreună cu Stresa și Insulele Borromeo, fermecătoare, cu vilele lor vechi înconjurate de peluze și grădini frumoase, care vă invită oricând într-o călătorie în Italia.

City break Italia, Torino, Piemont

Cu toate acestea, natura este doar una dintre numeroasele atracții turistice din Piemont. Această regiune are multe alte obiective de oferit: de la Torino – capitala industriei auto italiane, cu istoria sa celebră și a patrimoniului cultural remarcabil, la orașe splendide, cum ar fi Cherasco, Alba și Ivrea. Următorul capitol turistic din Piemont cuprinde castelele medievale interesante, cum ar fi cetatea impunătoare de la Ivrea și lucrările premiate pentru arhitectură precum Casa Regală de Savoy și Sacri Monti (Muntii Sacri), care cu siguranță merită să fie menționate. Cunoscutele stațiuni balneare Acqui Terme și Vinadio oferă tratamente și terapie pentru o vacanță relaxantă și revitalizantă.

Descoperiți și surprizele de toate tipurile prezente în magazine pentru vizitatorii regiunii, inclusiv o gamă largă de produse alimentare și vin. Provinciile din regiune sunt: ​​Torino (capitala regiunii Piemont), Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Verbano Cusio Ossola și Vercelli.

Ce este de văzut

Prima oprire din Piemont ar trebui să fie Torino, cu obiective turistice precum: Muzeul Egiptean, unul dintre cele mai mari din lume, Giulgiul din Torino, una dintre cele mai prețioase relicve ale creștinismului, Mole Antonelliana, celebrul monument care domină orizontul orașului, Muzeul Național al Cinematografiei și, în final, Muzeul de Automobile. Reggia di Venaria Palace este o structură arhitecturală splendidă și extrem de fermecătoare, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, împreună cu Casa Regală de Savoy. De la Palatul Regal și Palazzo Carignano, la cabana de vânătoare de la Stupinigi, și de la Castelul Regal Racconigi, la Palazzo Madama din Torino, o vizită la Domeniul Regal de Savoy are loc atât în Torino cât și în peisajele rurale înconjurătoare.

City break Italia Piemont

Sacri Monti reprezintă o serie de monumente frumoase, capodopere ale arhitecturii religioase răspândite peste tot în vârfurile de munte din regiune: Varallo Sesia, Serralunga di Crea și Ponzano Monferrato, Orta San Giulio, Ghiffa și Domodossola sunt doar câteva dintre ele. Alte destinații de luat în calcul sunt orașele istorice, cum ar fi Cherasco, „orașul cu ziduri în formă de stea,” Savigliano, bogat în monumente, Alba și Ivrea.

Cele mai cunoscute mănăstiri sunt la Staffarda, un exemplu impresionant de arhitectură gotică și Novalesa, aproape de Susa, Sacra di San Michele – un monument deosebit de important, sanctuar foarte vechi ale cărui aspecte religioase reprezintă armonia perfectă între mediul arhitectonic și cel natural. Malul lacului Maggiore Piemont este și el recunoscut pentru stațiunile celebre, cum ar fi Arona, cu statuia sa colosală Saint Carlo din secolul 17, Stresa și Insulele Borromeo, cu facilități de cazare, vile și grădini.

Stațiunea de schi Sestriere – Via Lattea este unul dintre cele mai importante complexuri de sporturi de iarnă din Europa și tot aici veți întâlni rezervații naturale care completează regiunea, de exemplu Parcul Național Gran Paradiso cu ghețari, lacuri naturale, floră și faună protejate.

Ce este de făcut

Bogată în resurse naturale și peisaje, regiunea Piemont oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de sport, pentru a se relaxa dar și pentru a se distra, oferind atât alternative pentru petrecerea timpului liber, cât și pentru cultură. Locuri de renume internațional, cum ar fi Sestriere, Val di Susa și altele din această zonă alpină oferă o gamă largă de facilități, potrivite pentru toate tipurile de activități sportive: de la schi alpin și patinaj, până la snowboarding, iar cei care iubesc aventura pot urca munții stâncoși sau pot încerca raftingul pe râurile învolburate.

City break Italia Piemont

În timpul verii, munții și văile oferă trasee montane pentru diferite niveluri de dificultate, inclusiv unele cu poteci și adăposturi bine echipate, de la Monviso, la munții din jurul orașului Verbania. Puteți alege mai multe activități în aer liber: ciclism de-a lungul râului Po și în jurul orașului Vercelli sau de-a lungul malurilor râului Sesia, golf, navigație, windsurfing și canotaj pe Lacul Maggiore. Natura oferă, însă, și alte căi pentru a descoperi cultura locală: în Valea Germanasca, de exemplu, vizitatorii pot face un tur ghidat prin minele de talc, care au scris istoria acestei văi, sau pot începe o călătorie spirituală prin ariile protejate magnifice ale Munților Sacri.

Piemont excelează în producția de vin, de la Monferrato la Langhe, din Astigiano la Dealurile Tortonesi: numeroasele circuite turistice ale vinului conduc la peisaje fermecătoare, cu mai multe opriri la ferme și vinării pentru a degusta vinuri și produse locale tradiționale, cum ar fi trufele parfumate de Alba. Dacă vă aflați într-un city break în Italia pentru sănătate și recuperare, puteți alege una din renumitele stațiuni balneare din regiune, cum ar fi Acqui Terme, înconjurată de ruinele unui apeduct Roman.

City break Italia Piemont

În cele din urmă, puteți opta și pentru câteva evenimente locale, culturale și festivaluri, cum ar fi Târgul de Carte și faimosul Târg de Ciocolată, „Cioccolato”, care are loc în fiecare an în Torino, precum și faimosul Carnaval de la Ivrea, cursa de cai de la Palio și altele. Amintim că Aeroportul Torino, cunoscut și ca Torino-Caselle, este un aeroport localizat în Caselle Torinese, la 15 km nord-nord vest de orașul Torino, în provincia cu același nume, regiunea Piemont din Nordul Italiei, un important centru pentru compania aeriană Alitalia, deci puteți căuta din timp bilete de avion spre Torino, pentru a obține cele mai bune oferte de zboruri low cost către Piemont.

Liguria

Liguria este situată în nord-vestul Italiei, la granița cu Franța, o regiune cu munți și dealuri impresionante. Zona are contact cu mai multe fațete ale Peninsulei Italice, ceea ce a creat o gamă largă de obiective turistice pe care le veți vedea în timpul unui city break în Italia. Natură, munți, cultură, divertisment și viață de noapte: tot ce trebuie să faceți este să rezervați biletele de avion și să alegeți atracțiile turistice la fața locului. Apele din Marea Ligurică – reprezentând o secțiune a Mediteranei, dau o caracteristică extrem de importantă regiunii, cu coastele sale stâncoase, întrerupte de mici golfuri, și plaje cu nisip auriu, fin.

City break Italia Liguria

Cinque Terre, Golful Poeților, Golful Tigullio, Genova și Paradise Gulf, Riviera delle Palme și Riviera dei Fiori alcătuiesc faimoasa coastă Liguria, care se întinde de la Ameglia la Ventimiglia, pentru mai mult de 300 km. În timpul unui itinerar atât de spectaculos pentru frumusețea reliefului și a peisajelor marine, putem vedea cele mai renumite statiuni turistice din Liguria: Portofino, Santa Margherita Ligure, Rapallo, Sestri Levante cu încântătorul sat de vacanță Baia del Silenzio (Silent Bay) și Chiavari.

Turiștii vor întâlni plaje generoase, porturi superbe și peisaje uimitoare care își întâmpină vizitatorii, urmând ca la finalul zilei să simtă pulsul din centrul orașelor cu activități de divertisment de noapte și magazine cu produse de calitate. Puteți vizita Sanremo (Orașul Florilor), renumit pentru Festivalul de muzică italiană și pentru casino-ul acestuia; orașele elegante Bordighera și Alassio, cu aproape 3 km de nisip fin, Portovenere – cu insula Palmaria și, nu în ultimul rând, Lerici, cu castelul său medieval, vile elegante și grădini luxuriante.

Marea Ligurică atrage de asemenea multe exemplare de balene și delfini, care găsesc aici habitatul lor natural și trăiesc în condiții de siguranță în această zonă, cunoscută sub numele de „Sanctuarul Cetaceelor.” Pădurile extinse din Liguria, cu arborii lor vechi de secole, o adevărată moștenire naturală, sunt o alternativă excelentă la turismului tradițional, urban. Descoperirea mediului natural al regiunii vă permite să cunoașteți locurile unde omul, cu dragoste și dăruire, a reușit să cultive cele mai importante bogății de pe acest pământ: locuri pline de istorie, cultură și tradiții, care stau mărturie în trecerea popoarelor antice, venite de pe mare.

Provinciile din regiune sunt: ​​Genova (capitala regiunii), Imperia, Savona și La Spezia.

Ce este de văzut

Liguria oferă o serie de atracții turistice fermecătoare, unele dintre ele clasificate ca monumente incluse în Patrimoniul UNESCO, pentru unicitatea și valoarea lor istorică și naturală. Unul dintre aceste obiective UNESCO este și Genova, un oraș cu mai multe fațete, care combină vechiul cu modernul, trecutul cu prezentul, culorile cu umbrele. Acest oraș aparține Mării și Marea îi aparține: cultura, bucătăria tradițională și clădirile din Genova, toate spun povestea vechii Republici Maritime.

City break Italia Liguria

Puteți simți încă atmosfera sa antică, plimbându-vă pe jos, pe aleile înguste ale orașului vechi, din Genova. Aici veți descoperi ca obiective turistice: Strade Nuove și Palazzi dei Rolli, o operă arhitecturală extraordinară a secolului al-16-lea, construită pentru a găzdui politicieni și aristocrați, Palazzo Spinola di Pellicceria, cu picturile sale prețioase de Rubens, Van Dyck și Bernardo Strozzi, Palazzo Lercari Parodi, Palazzo Campanella și Palazzo Podestà, câteva palate ale Renașterii, pe care le puteți admira în timp ce vizitați acest loc unic.

Daca alegeți un city break în Italia, și mai ales în Genova, trebuie neapărat să vă opriți la acvariul local, unul dintre cele mai complexe și moderne centre de viață marină amenajate din Europa. Acvariul a fost proiectat de celebrul arhitect italian Renzo Piano și chiar aspectul său exterior este interesant de privit. În interior, Acvariul găzduiește o întreagă lume marină, în bazine uriașe și variate, în spatele unor panouri uriașe de sticlă: delfini, foci, rechini și pești colorați, de toate formele și mărimile, care creează o imagine impresionantă atât pentru adulți cât și pentru copii.

Cinque Terre, Porto Venere, insulele Palmaria, Tino și Tinetto sunt și acestea obiective UNESCO impresionante din Liguria. Cei care vizitează aceste locuri vor uita cu greu farmecul și atmosfera celor cinci orașe de pe litoral: Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza și Monterosso. 18 km de coastă anexați păzesc un mic paradis: roci variate, o mare limpede, culori și mirosuri ale pământului care se combină armonios cu clădirile tipice, îmbrățișând țărmurile pentru a crea un peisaj unic.

Ce este de făcut

Ori de câte ori cineva menționează Riviera Italiană, se vorbește despre Liguria: 300 de km de coastă alături de o mare splendidă, aceasta fiind cea mai importantă caracteristică a regiunii. Varietatea mării oferă multe moduri prin care vizitatorii își pot petrece vacanța în Liguria, o regiune care are unele dintre cele mai frumoase rezerve de viață marină din Italia: Cinque Terre, Portofino, Berteggi, Gallinara și celebra zonă intitulată Sanctuarul Cetaceelor.

Snorkeling-ul (sau scufundările la suprafața apei, cu tub de respirat) este sportul de agrement perfect pentru cei care doresc să exploreze, dar fără să se aventureze la mare adâncime, ideal pentru toate vârstele. Însoțiți de ghizi cu experiență și cu echipament ce include flippere, mască și costum se pot observa de la suprafața apei culorile și varietatea florei, precum și mai multe specii de pești direct „la ei acasă” în aceste ape limpezi.

City break in Italia, Snorkeling, Liguria

Pentru cei care preferă să rămână cu picioarele pe pământ, Liguria este o reală sală de antrenament fizic în aer liber. Munții, care stau maiestuos în spatele Rivierei, sunt alegerea ideală pentru iubitorii de trekking: roci, văi, râuri și lacuri, cu nuanțele tipice și aromele mediteraneene alcătuiesc cadrul natural uimitor al reliefului Liguric.

Această zonă are cea mai mare densitate de mamifere acvatice din Marea Mediterană, ceea ce face ca turiștii entuziaști să poată avea parte de o experiență fascinantă și educativă cu privire la aceste „drumuri pe mare” ale exemplarelor magnifice de faună marină. Pe parcursul excursiei alături de balene, turiștii sunt însoțiți de către un ghid biolog, pentru a dezvălui detalii și curiozități ale vieții din adâncuri, inclusiv condițiile cu ajutorul cărora s-a reușit păstrarea habitatului lor natural. Comorile din Marea Ligurică merită o „plimbare” și sub apă pentru a admira peisaje subacvatice uimitoare. Chiar și cei mai experimentați în scuba-diving se pot bucura de o experiență captivantă, utilizând unul dintre numeroasele centre de scufundări specializate din cele mai importante stațiuni de la mare.

Liguria oferă, în același timp, și evenimente, festivaluri sau târguri. În fiecare an, mulți cantăreți italieni de renume și noi talente participă la Festivalul de muzică italiană din Sanremo. În zilele acestui eveniment muzical, Comuna din Sanremo organizează mai multe evenimente culturale și turistice pentru miile de oameni care se adună în Orașul Florilor. Începând cu anul 1962, Genova este și gazdă a Salonului Nautic Internațional, un eveniment recunoscut la nivel mondial, unde se adună cei mai importanți expozanți din acest sector, într-un perimetru de aproximativ 300.000 de metri pătrați.

Dacă ați rezervat bilete de avion spre Genova, vă amintim de aeroportul local, care este cunoscut și sub numele de Aeroportul Cristofor Columb, construit pe o peninsulă artificială, la 7,4 kilometri depărtare de oraș.

Lombardia

Una dintre cele mai mari regiuni din Italia, Lombardia se află în partea de nord a țării, având o frontieră comună cu Elveția. Se întinde de la Alpi, la câmpiile din Valea Po, punctul de întâlnire pentru o gamă variată de peisaje, inclusiv a lanțului uluitor de munți, care se mândrește cu Valchiavenna, Valtellina și Valea Camonica. Amatorii sporturilor de iarnă nu vor duce lipsa aventurii în Lombardia, stațiunile Tonale, Bormio, Livigno și Madesimo, fiind extrem de populare.

Un alt aspect care definește regiunea este întinderea de dealuri, care cuprinde zona distinctivă Franciacorta, renumită pentru podgoriile și vinurile sale. Farmecul marilor lacuri este o atracție turistică mare, care aduce vizitatori la Sirmione și în alte destinații bine cunoscute de pe coasta de vest a lacului Garda, în timp ce Lacul Como și Lacul Maggiore sunt cel puțin la fel de frumoase, înconjurate de case impunătoare, parcuri și orășele mici pitorești.

City break Italia Duomo Milano

Regiunea este de asemenea caracterizată de relieful Văii Po, acoperit de ape sclipitoare, acesta fiind peisajul tipic pentru Lomellina, loc agricol recunoscut pentru tradiția culturii de orez. Lombardia, ajutată de poziția sa geografică și cu un sol fertil, vă va captiva prin natură, istorie, artă și cultură, îmbinate cu tehnologia, moda, divertismentul și o perspectivă contemporană.

Ce este de văzut

Această regiune din Nordul Italiei are multe de oferit în ceea ce privește perspectiva sa naturală, culturală și arhitecturală. Există mai multe obiective incluse în Patrimoniul UNESCO: Mantua, odată condus de puternica familie Gonzaga, și Sabbioneta, definit ca „Orașul ideal al Renașterii italiene”; Munții Sacri, un traseu inedit din zona Varese și Ossuccio; picturile preistorice (petroglife) din Valea Camonica; traseul pe calea ferată Rhaetian, care parcurge toate peisajele montane din Albula și Bernina; așezarea industrială din secolul al-19-lea de la Crespi d’Adda și, în cele din urmă, Milano, cu Biserica Santa Maria delle Grazie, unde puteți vizita Cina cea de Taină, fresca celebrului Leonardo Da Vinci, în aer liber și impozanta Catedrală Duomo, absolut extraordinară, construită în marmură albă. Dacă rezervați un city break în Italia mergeți și la Monza, pentru a vizita Autodromo, faimoasa pistă de curse și Villa Reale, o fostă reședință regală. În Brescia este interesant de vizitat Mănăstirea Sfântul Salvatore, iar în apropiere este Cremona – loc strâns legat de numele Stradivarius, unde puteți afla secretul viorilor celebre.

City break Italia, Lombardia

Pavia este cunoscut ca „Orașul celor 100 de turnuri”, dar și pentru Castelul Visconti și o universitate de renume, Sondrio găzduiește uluitorul castel Masegra, care își datorează farmecul fuziunii sale de diverse epoci și stiluri în timp ce în Bergamo veți întâlni Accademia Carrara, una dintre cele mai mari galerii de pictură italiană, iar în Como, pe brațul extrem vestic al lacului, veți recunoaște vilele sale superbe, ca de exemplu, Villa Olmo, o structură impunătoare neoclasică.

Ce este de făcut

Munții, câmpiile și lacurile mari ale Lombardiei formează cadrul perfect pentru o vacanță în natură, odihnă și variate moduri pentru a descoperi peisajele locale. Vârfurile muntoase urează bun venit practicanților de schi și snowboard prin destinații de schi de renume internațional cum ar fi Valea Camonica și Valtellina, cu stațiunile lor populare Livigno, Bormio, Aprica și sute de kilometri de pârtii, potrivite fiecărui nivel de pregătire. Vara, munții oferă posibilitatea urcării în Adamello și alte opțiuni precum rafting, drumeții și ciclism montan, în timp ce ghețarul Stelvio oferă schiorilor o provocare chiar și în cele mai calde luni. Munții din Lombardia sunt un loc bun și pentru o vacanță relaxantă, datorită diferitelor stațiuni bogate în ape termale terapeutice – de exemplu Boario și Bormio, înconjurate de un parc frumos. Lacul Garda, la fel ca Lacurile Como și Iseo, asigură o vacanță odihnitoare sau cu activități de divertisment, având posibilitatea de a naviga, de a face windsurf, schi pe apă, canoe, plimbări cu barca și să călătoriți în zonele înconjurătoare.

City break Italia, Lombardia

Turiștii pot alege din nenumărate itinerarii, care le vor permite să descopere caracteristicile unice definitorii pentru zona Lombardia. Munții Sacri (parte a Patrimoniului Mondial UNESCO) oferă trasee excepționale. În Valchiavenna se pot descoperi tradițiile unui loc care a fost punctul de întâlnire între Italia și Europa de Nord timp de secole. Rezervațiile naturale din jurul Canalului Navigli dezvăluie mai multe peisaje diferite și fermecătoare, de la dealurile din Brianza, până la râul Adda.

City break Italia, Lombardia

Gurmanzii pot urma drumul vinului, din Valtellina, Lodi, precum și din Pavia Oltrepò sau Mantua și Franciacorta, renumite în întreaga lume pentru vinurile spumante. Aceasta este o călătorie unică printre terasele acoperite cu viță de vie și dealuri, oprindu-se la fabricile de vin și producători pentru a încerca vinurile lor delicioase și aromele bine-cunoscute ale specialităților locale.

Dacă ați rezervat bilete de avion spre Milano, capitala Lombardiei, ați ales una dintre cele mai atractive variante de city break în Italia. Vă amintim că orașul este deservit de trei aeroporturi internaționale și de o rețea de transport bine dezvoltată care vă conectează cu centrul capitalei.

Veneto

Situată în nord-estul Italiei, regiunea Veneto se întinde de la Dolomiți la Marea Adriatică, prin intermediul unei game expansive de dealuri, a unei văi brăzdate de râuri, a unor canale și a Deltei râului Po. Peisajul tipic pentru coasta Veneto este laguna venețiană și tocmai acest lucru face probabil ca orașul cel mai frumos din întreaga lume să fie Veneția, vizitat de milioane de turiști în fiecare an. Cu toate acestea, Veneto este o regiune cu mare diversitate, acoperind comori naturale, artistice și tradiționale.

City break Italia Veneto

Zona exprimă o varietate extraordinară în peisajele sale: de la Dolomiții acoperiți în nuanțele roșii ale apusului de soare, la malul estic al Lacului Garda și Peschiera del Garda, Torri del Benaco și alte destinații turistice, cu plaje lungi, alternând cu stațiuni bine-cunoscute, cum ar fi Jesolo, Bibione, Cavallino și Caorle. În acest cadru natural spectaculos se află și un bogat patrimoniu cultural care face regiunea Veneto fascinantă – de la orașele sale acoperite de artă, până la vilele Palladian, împrăștiate de-a lungul Rivierei Brenta. Tot aici, nu putem uita nici micile sate Arquà Petrarca, Monselice, Asolo și Bassano del Grappa, care reunesc aspectele autentice ale acestei regiuni variate. Veneto este de asemenea o destinație ideală pentru o vacanță confortabilă, plină de relaxare, datorită apelor sale termale, cu proprietăți terapeutice recunoscute, în special în zona dealurilor Euganean: Abano, Montegrotto și Teolo, unde oaspeții pot îmbina tratamente și terapii cu excursii plăcute afară, în zonele înconjurătoare.

Ce este de văzut

Veneto este o regiune fascinantă și fermecatoare, cu nenumărate atracții naturale și culturale, precum și o gamă largă de obiective turistice și localități care trebuie vizitate. Prima oprire într-un city break din Italia, în Veneto, în mod firesc, ar trebui să fie la Veneția, un obiectiv inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, care cuprinde o lagună, insule și Canalul Grande, toate flancate și înfrumusețate de clădiri vechi, care amintesc de splendoarea Republicii Maritime.

Veneția, celebră pentru carnavalul ei istoric, sticla de Murano și dantela Burano, poate fi vizitată la o plimbare pe jos, printre străduțe înguste (numite Calli) și pe numeroase poduri sau cu barca – de la vapoare cu abur la gondole, pentru transportul pasagerilor de-a lungul canalelor, pentru a admira unele dintre cele mai deosebite panorame din lume. Piazza San Marco, cu Basilica sa, etalează mozaicuri bizantine și cupole; Palatul Dogilor și ateliere de lucru; biserici decorate cu picturi, sculpturi și fresce; muzee și chiar piețele cele mai ascunse, sunt toate de neuitat în Veneția.

City break Italia Veneto

Un alt obiectiv de pe lista UNESCO este centrul istoric al Veronei, un amestec unic al Renașterii, cu epoca Medievală și stiluri arhitectonice romane. Cele mai cunoscute monumente ale orașului sunt balconul Julietei, celebru datorită operei lui Shakespeare, și arena, care devine o scenă spectaculoasă de operă în aer liber, în timpul verii. Natura este una dintre atracțiile turistice unice ale regiunii Veneto. Aici, Munții Dolomiți au fost adăugați recent pe Lista Patrimoniului Mondial datorită formei lor remarcabile și interacțiunea fascinantă a luminii cu vârfurile și culmile lor. Zona este ideală pentru pasionații de schi: pârtii și stațiuni bine echipate, exclusiviste și elegante, cum este Cortina d’Ampezzo, „perla” Dolomiților, una dintre cele mai renumite stațiuni montane din lume.

Padova, oraș cultural prin excelență, oferă vizitatorilor săi numeroase atracții, de la Bazilica Sf Anthony, destinație pentru turismul religios, până la minunata Capela Scrovegni, o capodoperă atemporală cu fresce de Giotto în întregime și Gradina Botanică din secolul 16, bogată în plante medicinale. Centrul istoric al Vicenzei, caracterizat prin stilul clasic al arhitectului Andrea Palladio, include case impunătoare, minunate, cum ar fi uimitoarea Villa Capra Valmarana și Villa Poiana, înconjurată de parcuri mari.

Ce este de făcut

Regiunea Veneto oferă vacanțe interesante într-un cadru natural, cu oportunități pentru sport, relaxare și experiențe plăcute. De la Dolomiți la Lessinia, stațiuni renumite precum Cortina d’Ampezzo, Falcade, San Vito di Cadore și altele oferă experiențe inegalabile pentru amatorii de sporturi de iarnă și nu numai: schi sau snowboarding, snow-rafting, alpinism, trekking, cursuri speciale pentru schi cross-country, plimbări cu rachetele pe zăpadă și curse cu sania trasă de câini sunt doar câteva dintre opțiuni.

City break Italia Veneto

Coasta de Aur, care se intinde de la Bibione la Cavallino, este perfectă pentru: volei pe plajă, navigație, surfing, schi nautic și ciclism pe poteci înconjurate de brazi și aer curat, iar la finalul zilei vă puteți bucura și de viața de noapte din barurile și cluburile din stațiunile turistice. Amatorii de golf vor găsi „mai mult verde” în dealuri, datorită Lacului Garda din apropierea coastei. Iubitorii de natură pot merge și în excursii în Parcul Național Dolomiți Belluno, renumit pentru peisajele sale uluitoare sau Parcul Lessinia, în cazul în care doriți să vedeti fauna de la poalele Alpilor.

Delta râului Po este fermecătoare și, împreună cu zone întregi ale lagunei, dominate de reflecția cerului pe apă și populate de sute de specii de păsări, formează un adevărat paradis pentru cei care își doresc să fotografieze natura. Vă puteți bucura de un sejur relaxant și la stațiunile balneare din regiune, inclusiv la renumitele Băi Euganean, cu tratamente și terapie de înfrumusețare pentru a restabili echilibrul între corp și minte.

Spre bucuria iubitorilor de mâncare bună există și multe trasee ale vinului: de la Bardolino la Pramaggiore, de la Conegliano la alte domenii care au devenit cunoscute pentru producția lor de vin și produse tradiționale. Programul evenimentelor locale este întotdeauna încărcat, unele dintre acestea fiind renumite în întreaga lume, cum ar fi Bienala și Carnavalul de la Veneția, urmate de expoziții și spectacole de artă, mai multe festivaluri religioase și târguri alimentare (sagre), active chiar și în cele mai mici localități.

Daca ați rezervat bilete de avion spre Venetia, capitala regiunii Veneto, pentru un city break în Italia vă amintim că orașul este deservit de Aeroportul Marco Polo localizat la 8 kilometri nord de oraș, în Tessera, aproape de Mestre.

Trentino Alto Adige

Trentino Alto Adige este o zonă situată în Nordul Italiei, la granița cu Austria și Elveția, bine cunoscută pentru frumusețea munților din regiune. Teritoriul său se întinde din Adamello Brenta cu vârfurile Ortles și Cevedale la Dolomiții din Valea Fassa, Brenta și Văile Fiemme și Pale di San Martino. Acest teritoriu cuprinde o varietate extraordinară de peisaje, cu vârfuri de munte magnifice, acoperite de zăpadă, păduri, văi largi, lacuri și jocuri feerice de lumină între crestele Dolomiților, sate tipice cu clopotnițe și culori fascinante ale naturii, în funcție de anotimp.

City break Italia ski Trentino Alto Adige

Pârtiile de schi fac din această regiune o destinație turistică modernă, cu stațiuni precum Madonna di Campiglio, Canazei, Moena, San Martino di Castrozza, populare atât iarna cât și vara, pentru mediul lor natural și activitățile sportive sau pentru agrement. Punct de întâlnire între lumea latină și cea nordică, Trentino Alto Adige include un patrimoniu cultural remarcabil, alcătuit din castele fermecătoare, sanctuare și orașe cu o mare importanță istorică și culturală.

Ce este de văzut

Dacă rezervați un city break în Italia, pentru această zonă turistică, atracția naturală cea mai importantă este reprezentată de Munții Dolomiți, însăși esența regiunii, care oferă o experiență de neuitat pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Această zonă ascunde comori culturale incredibile, monumente și lucrări de arhitectură care combină stilul gotic din Austria cu cel al Renașterii italiene. Călătoria în Trentino Alto Adige începe cu orașul Trento, cu al său renumit castel Buonconsiglio și continuă cu Bolzano „Poarta Dolomiților”, un simbol al fuziunii dintre lumea latină și culturile germanice, cum se poate observa și din arhitectura catedralei gotice locale.

City break Italia Trentino Alto Adige

Alte obiective turistice importante mai sunt: Rovereto, cu muzee, castele, Schitul Sf Colombiano, Marele clopot al Păcii, Muzeul MART, noul centru de artă modernă și Riva del Garda, cu Palatul Pretorio, plus austera cetate din secolul 13, Rocca. Castelele din regiune: Tirolo, Roncolo și Appiano sunt încântătoare, iar de la Beseno puteți admira peisaje cu adevărat impresionante.

Ce este de făcut

Trentino Alto Adige, regiune încadrată între cei mai frumoși munți din Europa, oferă opțiuni interesante de vacanță pentru a vă bucura de peisajele lor în continuă schimbare, de-a lungul anotimpurilor. Dolomiții fac din această zonă destinația ideală pentru cei care iubesc schiul, snowboarding-ul, patinajul, alpinismul și trekking-ul la toate nivelurile. Această regiune se mândrește cu stațiuni de schi cunoscute la nivel internațional, cum ar fi Madonna di Campiglio, Gardena, cu stațiunile sale bine-cunoscute de Selva Val Gardena, Ortisei și Santa Cristina. Apoi Valea Fassa cu Canazei și Moena, Marmolada și San Martino di Castrozza toate sunt construite pe un teren magic, cu circuite de sute de kilometri de pârtii, înconjurate de vârfuri magnifice și peisaje încântătoare.

City break Italia Trentino Alto Adige

În timpul verii, Trentino Alto Adige este locul perfect pentru mersul pe jos și drumețiile prin natură, de-a lungul traseelor ​​din Parcul Național Stelvio, în pădurile de pe Valea Fassa sau până la lacurile de mare altitudine. Iubitorii de trekking pot explora cele mai înalte vârfuri, urmând frumoasele trasee din Via Alpina, prevăzute cu marcaje și refugii montane bine echipate. Lacul Garda, înconjurat de vegetație mediteraneană, este ideal pentru multe activități: ciclism montan, navigație, windsurfing, scuba diving și drumeții pe munții din jur.

Daca sunteți interesați de bucătăria tradițională din această regiune, drumul vinului pornește de la celebrele podgorii Pinot Noir și ajunge în mai multe localități, unde puteți descoperi specialități tradiționale, cum ar fi delicioasele mâncăruri de castane. Există și un circuit turistic al fructelor, ce oferă o combinație unică de culori și arome, cu renumitele mere Golden și Rennet, ale căror nume sunt cunoscute peste tot în lume. Trentino Alto Adige este o regiune care își respectă foarte mult tradițiile, drept pentru care organizează o gamă largă de evenimente: târguri tradiționale de Crăciun la Bolzano și Merano, festivalul San Vigilio din Trento, precum și festivaluri locale și târguri nenumărate dedicate vinului, castanelor, ciupercilor și altor produse locale.

Dacă sunteți într-o călătorie cu avionul în Italia, puteți ateriza la Verona, Bergamo, Veneția, sau Milano ca să ajungeți la Trentino, iar apoi veți face o excursie de două ore apelând fie la o firmă de închirieri auto, autobuz sau tren.

Friuli Venezia Giulia

Această regiune este situată în nord-estul Italiei și are frontiere comune cu Slovenia și Austria. Friuli Venezia Giulia are vedere la Marea Adriatică și este înconjurată de munți înalți, anexând multe peisaje diferite. Impresionantul platou Carso este format din roci modelate de vânturi, eroziunea lor creând o serie de peșteri și forme unice de-a lungul timpului. Peisajele montane din Dolomiții de Est sunt cu adevărat spectaculoase, câteva exemple de atracții turistice fiind: Carnia și Alpii Julian, plus lacurile, văile și zonele protejate.

City Break Italia Friuli Venezia Giulia

De la granița cu Veneto până la Monfalcone, coasta este completată cu lagune, plaje lungi cu nisip și multe stațiuni turistice, cum ar fi celebra Lignano Sabbiadoro, iar de la Monfalcone la Trieste, zona devine stâncoasă. Marea diversitate de peisaje întâlnește patrimoniul cultural bogat, determinat de o istorie complexă și de confluența diferitelor civilizații de pe acest teritoriu. Din acest motiv, Friuli Venezia Giulia arată ca un mic univers al diverselor tradiții, fiind intitulată și „țara contrastelor”.

Orașele din regiune sunt: ​​Trieste (capitala regională), Gorizia, Pordenone și Udine.

Ce este de văzut

Una dintre cele mai sclipitoare bijuterii turistice ale regiunii este orașul vechi Aquileia, unul dintre cele mai importante centre urbane ale Imperiului Roman, un obiectiv bogat în vestigii, de la forum la ruinele portului. Dolomiții, un alt obiectiv important local, aflat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt un monument al naturii extrem de valoros și oferă peisaje fermecătoare atât ​​iarna cât și vara, cu întinderi de apă cristaline, piscuri acoperite cu zăpadă și văi luxuriante. De pe platoul carstic la mare, Trieste ascunde frumuseți nenumărate – cafenele vechi, clădiri neoclasice de-a lungul Canalului Grande și alte monumente care dezvăluie fascinația acestui oraș european central, dar și trecutul său glorios. O altă destinație locală importantă este cosmopolitul Gorizia, cu castelul său medieval, care amintește de secole de istorie, Udine, la fel de interesant, cu castelul vechi și lucrările prețioase ale lui Giambattista Tiepolo, iar în cele din urmă, Pordenone, cu clădirile sale vechi și Corso, marginită de arcade tipice, lungi.

City Break Italia Friuli Venezia Giulia Trieste

O serie de alte orașe și sate mici îmbogățesc regiunea cu arta și tradițiile lor: Grado este cunoscut pentru stilul venețian din centrul orașului vechi; San Daniele, pentru frescele sale frumoase și Biserica Sant’Antonio, iar Cividale del Friuli, pentru sediul primului ducat Lombard din Italia.

Ce este de făcut

Mediul natural din Friuli Venezia Giulia oferă mii de oportunități pentru o vacanță de neuitat, cu activități fizice, relaxare și distracție. De la Dolomiți la Prealpi și Alpii Carnic, munții din această regiune sunt un loc perfect pentru cei care iubesc sporturile de iarna și drumețiile. Sunt bine cunoscute stațiunile de schi locale, precum Tarvisio, Piancavallo, Sauris și Sella Nevea, care oferă pârtii și facilități moderne printre peisajele încântătoare.

Plajele de nisip, care încep din dreptul lagunei Grado până la Lignano Sabbiadoro și marea limpede fac posibilă o vacanță relaxantă, dar și cu activități sportive, ca volei pe plajă, ski nautic, windsurfing, navigație, plimbări cu bicicleta, golf, călărie și distracție în parcurile acvatice. Există suficiente moduri de a petrece și viața de noapte, prin cluburi, baruri și restaurante selecte. Cele mai multe zone ale regiunii protejate, cu peisaje impunătoare și pitorești se pot întâlni în Rezervația Valea Cavanata, Miraramare, Parcul Natural al Munților Dolomiți și dealurile Carnic. În Carso vă veți putea plimba printre roci calcaroase și în peșteri, iar în Carnia, locul unde natura este combinată cu istoria, se pot vedea ruine, galerii și alte vestigii ale Primului Război Mondial.

City Break Italia Friuli Venezia Giulia Trieste

Pentru o vacanță de recuperare, dedica sănătății și înfrumusețării, puteți alege spa-uri renumite din regiune, cum ar fi Terme di Grado sau Lignano Riviera, unde vă puteți bucura de tratamente cu apă de mare. De la munte la mare, veti găsi itinerarii unice pentru a încerca vinul de calitate și mâncarea bună din întreaga regiune, plimbări printre podgorii și ferme unde puteți gusta specialități și produse traditionale, inclusiv faimoasa prosciutto San Daniele, sau brânza Montasio. În cele din urmă, puteți lua parte la evenimente speciale pe tot parcursul anului, cum ar fi Pordenonlegge și nenumărate expoziții și târguri de produse alimentare ca Sapori di Carnia în Raveo, Friuli în Udine, sau Aria di Festa în San Daniele.

Amintim că Aeroportul Trieste este situat în localitatea Ronchi dei Legionari, regiunea Friuli Venezia Giulia din Nordul Italiei, unde operează și companiile aerine Alitalia sau Ryanair, deci puteți căuta din timp bilete de avion, pentru a obține cele mai bune oferte de zboruri low cost spre Italia.

Emilia Romagna

Emilia Romagna se află între râul Po, la Nord și Munții Apenini (la sud), fiind una dintre regiunile cele mai fertile și productive din Italia, datorită efectului pe care Marea Adriatică îl are asupra climei de coastă. Varietatea reliefului cu munți și mare oferă vizitatorilor peisaje impresionante, un amestec de culori și aer proaspăt de mare. Mulți dintre cei care iubesc combinația de soare, mare și distracție aleg Romagna Riviera, pentru că regiunea dispune de cea mai lungă plajă în Europa și diverse facilități de sport și agrement. Orașe ca Rimini, Riccione și Cattolica dețin o infrastructură turistică exemplară, axată pe relaxare și distracție, iar stațiunile de relaxare și tratament, precum Salsomaggiore și Bagno di Romagna includ numeroase tipuri de izvoare, precum și facilități moderne.

City Break Italia Emilia Romagna

Mai departe de coastă, peisajul frumos din Apenini face ca regiunea sa fie ideală pentru călărie, sau drumeții în zona dintre Parma și Piacenza, unde se poate face o vizită la parcurile splendide și rezervațiile naturale. Acesta este locul de origine al operelor lui Verdi și al inconfundabilului Fellini – un regizor care a devenit o legendă prin numeroasele sale capodopere din regiunea sa natală. Emilia Romagna se află la granița cu una dintre cele mai mici state din Europa, Republica San Marino, iar orasele din regiune sunt: ​​Bologna (capitala regiunii), Ferrara, Forli-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggio Emilia și Rimini.

Ce este de văzut

Arta, istoria și arhitectura sunt doar câteva aspecte dintr-o gamă largă de caracteristici ale regiunii Emilia Romagna. Bologna este un oras polivalent, renumit pentru cultură, educație și bucătăria tradițională, un centru urban care oferă destule alternative turistice. Cei care doresc să vadă orașul de la înălțime trebuie să urce 498 de trepte în Turnul Asinelli, dar peisajul de sus îi va răsplăti cu siguranță.

Ferrara, recunoscut ca Patrimoniu Mondial, este un exemplu minunat al Renașterii, perfect conservat, acest lucru fiind vizibil prin arhitectura străzilor, fațadele clădirilor și ale altor comori artistice, pe care orașul le are de oferit.

City Break Italia Emilia Romagna Ferrara

Modena, provincie ușor de recunoscut după Turnul Bisericii Ghirlandina și Ravenna, care impresionează prin mozaicuri rare, aduce în prim plan repere precum: Bazilica Sant’Apollinare Nuovo, Mausoleul lui Teodosie și Bazilica Sant’Apollinare. Tot în provincia Modena este și Maranello, locul unde pasionații de mașini sport pot vizita Muzeul Ferrari, pentru a admira cele mai prestigioase automobile din lume, împreună cu trofee de curse și fotografii ale producătorului de renume mondial. Imola, cu forturile sale istorice, continuă lista atracțiilor turistice din domeniul auto, cu circuitul de curse Enzo și Dino Ferrari Autodrom, care a găzduit Marele Premiu al Italiei în 1980.

Ce este de făcut

Emilia Romagna oferă o serie diversă de itinerarii, aproape toate personalizate la cererile vizitatorilor. Pentru iubitorii de natură, recomandăm 2 parcuri naționale, 14 parcuri regionale și 11 rezervații regionale, dedicate activităților sportive și timpului liber, ideale pentru cei care doresc să se refugieze în natură.

City Break Italia Emilia Romagna

Flora și fauna specifice zonei pot fi admirate prin activități de trekking, caiac și ciclism în deplină libertate. Bucătăria locală oferă o modalitate bună de a descoperi identitatea istorică și culturală a teritoriului, cu produsele sale traditionale și aromele delicioase, de neuitat, iar în cele din urmă, amintim și de târgurile și festivalurile organizate pe tot parcursul anului, tot ce trebuie să faceți este să alegeți!

În speranța că aceste informații turistice vă vor fi de ajutor în alegerea următorului city break în Italia (zona de Nord a țării), vă dorim călătorie placută, iar dacă există un oraș anume despre care doriți mai multe detalii, sau care v-a impresionat în mod deosebit, ne puteți întreba oricând și ne documentăm împreună în cel mai scurt timp posibil.

Sursa: site-ul oficial de turism al Italiei

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *