city break Frankfurt Fly Go

City Break în Frankfurt: cel mai mare salon auto din lume

City break în Frankfurt, pentru pasionații auto

 

Aflați toate informațiile necesare despre evenimentul auto internațional al anului 2015, rezervând un City Break în Frankfurt, și planificând o călătorie de weekend la cel mai mare salon auto din lume, unde peste 880.000 de vizitatori au putut admira premierele din domeniu,  în anul 2013.

City Break Frankfurt Salon Auto IAA

Salonul Auto de la Frankfurt IAA – Internationale Automobil-Ausstellung (IAA – International Automobile Exhibition) a apărut în urmă cu 118 ani, când în anul 1897 au fost expuse publicului la Hotel Bristol din Berlin, 8 autovehicule. Cu aceste începuturi modeste, expoziția s-a transformat treptat, datorită numărului de vizitatori și expozanți, într-un eveniment anual de prezentare a autoturismelor de pasageri și vehicule comerciale. Dupa Al Doilea Război Mondial, în 1951, pentru prima dată, expoziţia auto avea loc la Frankfurt, în luna Aprilie, atrăgând 570.000 vizitatori.  Cinci luni mai târziu, în Septembrie, o a doua expoziţie de același tip era organizată la Berlin, dar fiindcă a înregistrat doar 290.000 de vizitatori, s-a luat decizia ca Salonul Auto German să fie relocat permanent la Frankfurt am Main și să aibă loc o dată la doi ani.

Ediţia cu numărul 66 a Salonului Auto de la Frankfurt are loc în perioada 17-27 Septembrie 2015, iar dacă aveți în plan o vizită la celebrul eveniment de prezentare a industriei auto, o puteți face într-un mod practic, rezervând un city break în Frankfurt, Germania, unde puteți admira în aceeași perioadă și alte obiective turistice importante ale orașului: Catedrala Sf. Bartolomeu, o construcție gotică, ce datează din secolele 14-15, Primaria Romer – un punct de atracție aflat în faimoasa Piață Romerberg, Main Tower – unul dintre cei mai mari zgarie-nori din Frankfurt, Biserica Sf. Paul, dar și clădirea Hauptwache, aflată tot în centrul orașului. Vă mai recomandăm de asemenea cartierul Sachsenhausen, faimoasa Bancă Centrală Europeană, Palm Garden, unde vă vor încânta unele dintre cele mai frumoase priveliști din Frankfurt, dar și Opera veche sau Turnul Eschnheimer.

City Break Frankfurt Salon Auto 2015

Pentru a putea să faceți un tur complet al expoziției și să admirați cele mai noi premiere din domeniul auto, vă recomandăm să utilizați atât ghidul turistic al orașului Frankfurt, cât și ghidul vizitatorului pentru evenimentul auto internațional al anului 2015.

Salonul Auto de la Frankfurt: statistici ale ultimei ediții (2013)

17% dintre vizitatori au venit din afara Germaniei, iar principalele motive pentru care au vizitat standurile expozanților au fost inovațiile din domeniul auto (37%) și unicitatea conceptelor prezente (35%), care pot fi admirate doar în cadrul acestui eveniment, alte răspunsuri ale celor care au vizitat salonul german, cu privire la dorința de a participa la expoziție, fiind: hobby, noi informații despre oferta pieței auto, specificații ale unor produse, alternative electrice la automobilele tradiționale, tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător, achiziție de autovehicule, modele istorice.

Frankfurt IAA Salon Auto 2015

Dintre cei 1098 de expozanți înscriși, 461 au venit din afara Germaniei. 35 de țări au fost prezente la acest eveniment în 2013, reprezentând 42% din totalul expozanților, diferența față de ediția anterioară fiind dată de procentul reprezentanților unor mărci din China, care în 2011 a atins nivelul de 28%.

Spectacol la Salonul Auto de la Frankfurt

Daca v-ați planificat un city break în Frankfurt în perioada 17-27 Septembrie 2015, veți putea admira cele mai noi modele de automobile și aveți posibilitatea de a testa noi tehnologii în premieră, plus alte surprize și noutăți destinate publicului pasionat, transformând evenimentul într-un spectacol zilnic, care cuprinde activități pentru diverse categorii de vârstă (inclusiv pentru copii, locul fiind dotat cu facilități precum cinema sau unități alimentare). Organizatorul evenimentului, Asociația Germană a Industriei de Automobile (VDA), a creat o listă a premierelor auto care vor fi prezentate în fața publicului, la acest eveniment. Astfel, veți putea vizita ușor cât mai multe standuri ale tuturor mărcilor prezente la expoziție, după un program clar și ușor de urmărit, având în vedere numărul important de clase și modele auto: mini, subcompacte, compacte, medii, monovolume, SUV, Pick-Up, utilitare, sportive sau neconvenționalele modele electrice.

Cum ajung la Salonul Auto din Frankfurt

Fie că ați făcut o rezervare pentru bilete de avion spre Frankfurt sau ați ales un city break în orașul german, cea mai sigură și rapidă metodă de călătorie, cea cu avionul, vă poate transporta până la Aeroportul din Frankfurt, situat la 12 km de centrul orașului. Aeroportul are 4 piste de aterizare pentru 265 de destinații permanente și este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi de pasageri din lume și al doilea din Europa, în ceea ce privește transportul de mărfuri.  Există mai multe companii aeriene care operează zboruri spre Frankfurt, precum Tarom, Lufthansa sau Wizz Air, și puteți consulta ușor informații despre oferta acestora, pentru ruta București Frankfurt, prin motorul de căutare Fly Go, care permite compararea și rezervarea celor mai ieftine bilete de avion spre Frankfurt. De la Aeroportul din Frankfurt (FRA), puteți lua un taxi (călătoria durează 20 de minute) sau aveți posibilitatea de a folosi transportul public S-Bahn (tren subteran) până la stația „Hauptbahnhof”, de unde veți mai merge pe jos maximum 15 minute. Puteți beneficia de o gamă variată de servicii în cadrul aeroportului, precum: închirieri auto, servicii bancare și medicale, săli de conferințe, birou de informații turistice, dar puteți face rezervare și la unități de cazare apropiate de aeroport, precum: Sheraton, Steigenberger, Hilton, Park Inn by Radisson sau InterCityHotel.

City Break Frankfurt IAA Salon Auto 2015

Alte obiective turistice din Frankfurt

Primul lucru pe care îl veți observa când ajungeți în Frankfurt este arhitectura modernă. Recomandat pentru oameni de afaceri, ca centru financiar și al treilea cel mai mare aeroport din Europa, orașul se mândrește și cu păstrarea tradițiilor, în același timp. Cei mai mulți asociază Frankfurt cu brokeri, bănci sau acțiuni, și nu greșesc, dar orașul german este mult mai mult decât atât.

City Break Frankfurt - oras modern

Dacă alegeți un City Break în Frankfurt, aveți și o serie de muzee de neegalat pe care le puteți vizita, mai ales că beneficiați și de Museumsufer Ticket, un card valabil 2 zile, pentru accesul în toate muzeele orașului: Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Goethe, Muzeul Filmului și Muzeul de Arhitectură. Un alt obiectiv turistic local este și Romerberg, situat la est de podul Eiserner Steg, care este practic Centrul Vechi al orașului Frankfurt, cu clădiri istorice din secolele XIV-XV, multe dintre ele afectate în timpul bombardamentelor, dar reconstruite după vechea arhitectură, tot aici fiind și Domul, Catedrala Saint Bartholomeus, construită în stil gotic în sec. XIV, pe baza fundației vechii biserici.

City Break Frankfurt Romerberg

Lista mai este completată de Hauptwache, zona modernă și centrală a puburilor din Frankfurt și Turnul Main, cu o înălțime de 200 de metri, deschis publicului, pentru cele mai frumoase panorame ale Frankfurtului, dar amintim și de colecțiile de artă proprii din Deutsche Bank, Commerzbank și DZ Bank, care joacă rolul unor altfel de muzee, deschise și ele publicului în anumite intervale de timp.

Zgârie-nori și clădiri de birouri cu galerii de artă? Da, se poate! În Frankfurt.

Sursa: site-ul oficial de turism al Germaniei, iaa.de

Foto: IAA Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *