Plaja catedralelor, Spania

Cele mai frumoase plaje neobișnuite din lume

Vara nu s-a terminat, iar soarele și marea încă ne așteaptă să ne relaxăm pe plajă, uitând de griji. Chiar dacă nu ați reușit să mergeți în vacanță până acum, vremea nu este pierdută, iar în ceea ce privește destinațiile, posibilitățile sunt nenumărate. Haideți să descoperim, în continuare, care sunt cele mai neobișnuite plaje din lume, iar dacă nu putem ajunge acolo anul acesta, măcar să știm ce să trecem pe lista cu destinații de vizitat neapărat pentru anii care urmează. :)

Iată câteva dintre cele mai frumoase și neobișnuite plaje din lume:

Plaja cu nisip verde

Doar patru plaje din lume se pot lăuda cu asemenea nisip de culoare verde, iar una dintre ele este Plaja Papakolea din Hawaii. Celelalte trei sunt Plaja Talofofo din Guam, Punta Cormorant de pe Insula Floreana din Insulele Galapagos și Plaja Hornindalsvatnet din Norvegia.  O vizită la o asemenea plajă ce pare acoperită de mușchi și alge merită din plin, iar senzația de a păși pe un asemenea nisip este de nedescris.

Plaja papakolea

Plaja cu nisip roz, din Bahamas

Pentru cei a căror culoare preferată nu este verdele, recomandăm plaja cu nisip roz din Bahamas. Culoarea acesteia se datorează coralului amestecat cu granulele de nisip. În plus, Insula Harbour, unde se află această plajă, este una destul de mică și deloc aglomerată, lucruri care îi accentuează frumusețea.

Plaja roz Bahamas

Plaja cu nisip roșu

Cea mai apropiată plajă cu nisip roșu de țara noastră este cea din Santorini, Grecia. Peisajul de aici este unul foarte frumos, iar nisipul are această culoare deoarece este de proveniență vulcanică. Dar, dacă vreți să vă aventurați mai mult, puteți călători până în Insulele Galapagos, unde veți descoperi o altă plajă cu nisip roșu, pe insula Rabida din Arhipelagul lui Columb.

Plaja nisip rosu Galapagos

Plaja cu nisip negru

Cea mai frumoasă plajă cu nisip negru din lume este considerată Plaja Punalu’u din Hawaii. Aceasta este tot o plajă vulcanică, iar peisajul oferit este unul de-a dreptul spectaculos. Dacă vi se pare greu de ajuns acolo, însă, o plajă foarte frumoasă cu nisip negru puteți găsi și în Insula Santorini din Grecia: Plaja Perissa.

Punalu Hawaii

Plaja de sticlă

Această plajă din California este dovada vie că lucrurile frumoase pot proveni de oriunde și spunem acest lucru deoarece, inițial, locuitorii din zonă obișnuiau să arunce gunoiul aici, însă, datorită apei, cioburile de sticlă au fost netezite, iar astăzi plaja este un loc colorat și strălucitor, unde puteți admira un peisaj unic.

Plaja sticla

Plaja ascunsă din Marieta, Mexic

Se spune că plaja aceasta s-ar fi format la începutul anilor 1900, când guvernul Mexican ar fi folosit zona pentru a testa bombe, în pregătirea pentru Primul Război Mondial. Dar, se pare că ceva foarte frumos a rezultat în urma unor experimente atât de violente. Astăzi, plaja ascunsă este una dintre cele mai frumoase plaje din Mexic și din lume, iar fotografiile de aici par ireale.

Plaja ascunsa, Mexic

Sursa foto

Plaja Vaadhoo din Insulele Maldive

Această plajă vă poate oferi un spectacol unic noaptea, când organismele dintr-un fitoplancton bioluminescent încep să emită lumină, reacționând la presiune și valurile apei. Plaja se transformă într-un cer înstelat, aflat la picioarele noastre, prilej de neratat pentru pasionații de fotografie și natură să imortalizeze niște imagini incredibile.

Plaja luminata Maldive

Plaja Catedralelor din Ribadeo, Spania

Numele plajei provine de la stâncile imense de pe malul apei, unele având peste 32 de metri. Arcurile si boltele care au fost sculptate de vânt și apă au transformat această plajă într-una deosebită, fiind foarte căutată de turiști. Cu toate acestea, nu vă puteți plimba pe nisip decât în timpul refluxului.

Plaja Catedralelor, Galicia, Spania

Plaja de scoici

Dacă vreți să admirați o plajă spectaculoasă, acoperită în întregime de scoici, e cazul să vă faceți bagajele și să mergeți în Australia de Vest. Shell Beach se întinde de-a lungul a 60 de kilometri și vă poate oferi un peisaj inedit. Atenție, însă, soarele se reflectă în scoici și va fi destul de greu să priviți ceva fără o pereche de ochelari de soare.

Plaja de scoici, Australia de Vest

Plaja Algar de Benagil

Cu siguranță ați auzit până acum de celebrele plaje din Algarve, Portugalia, atât de frumoase și de vizitate. Ei bine, acum este cazul să descoperiți o plajă ascunsă într-o grotă, unde veți simți că ați pășit într-o altă lume. Lumina soarelui intră printr-o crăpătură naturală în partea de sus a grotei, iar aici se poate ajunge doar pe calea apei, însă orice efort ați depune, merită din plin, pentru a admira această minune a naturii.

Plaja Benargil, Algarve

Pe care plajă v-ați dori să vă relaxați chiar acum? Așteptăm răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii. :)

Comments

3 păreri despre “Cele mai frumoase plaje neobișnuite din lume

Nu se adaugă comentarii.