Groenlanda

Unde călătorim în 2016? Cele mai frumoase destinații pentru Anul Nou

Iată că anul 2015 a ajuns la final și e timpul să ne facem planurile pentru 2016: familie, carieră, dezvoltare personală și, bineînțeles, călătorii. Fly Go și Puc au adunat cele mai bune și frumoase recomandări în ceea ce privește destinațiile pentru călătorii în 2016, așa că te invităm să le descoperi alături de noi și să pornești în cele mai interesante aventuri, fie că vei merge singur/ă sau cu cei dragi!

Topul este aleator, ordinea în care vei alege să vizitezi aceste locuri fiind strict a ta, în funcție de ceea ce simți și ceea ce îți place mai mult.

Haide să vedem ce planuri de călătorie ne facem împreună pentru 2016!

Călătorii în 2016: aventură, meditație, romantism, cultură

Kotor, Muntenegru

Conform lonelyplanet.com, acesta este primul și cel mai important oraș pe care ar trebui să îl vizităm în 2016. Și pe bună dreptate: un oraș cu deschidere la Marea Adriatică, un golf înconjurat de munți superbi, alei și piețe frumos amenajate, cafenele îmbietoare, brutării cu produse delicioase. Ce am putea să ne dorim mai mult? A, da, un oraș vechi, o cetate cu ziduri puternice, mănăstiri și bisericuțe cu tradiție, peisaje incredibile, climă blândă și mâncare foarte gustoasă. Dacă nu ai fost în Muntenegru până acum, golful și orașul Kotor pot fi punctul perfect pentru a descoperi această țară pentru prima dată. Te avertizăm, însă: pentru a ajunge la cetate, va trebui să urci destul de multe scări și să te pregătești pentru o ușoară febră musculară, dar priveliștea de sus și cetatea în sine, cu toată istoria sa, vor merita cu vârf și îndesat!

Kotor, Muntenegru

Madagascar

Dacă ești iubitor de animale și de locuri exotice, ei bine, Madagascar le are pe toate: o țară insulară cu 8000 de specii de animale nemaiîntâlnite în alte locuri de pe planetă, păduri tropicale, canioane, plaje superbe și o vegetație interesantă, printre care arbori Baobab vechi de 1000 de ani. Ți-am atras atenția? Adaugă pe lista motivelor pentru care ar trebui să vizitezi Madagascar și faptul că insula este una preistorică, animalele unice de aici reprezintă 5% din biodiversitatea lumii, cultura localnicilor este una foarte interesantă și vei avea parte de o experiență greu de uitat. Îți recomandăm să vizitezi Madagascar între iulie și octombrie, când are loc ritualul „Famadihana”, ținut în onoarea strămoșilor.

madagascar

Taipei, Taiwan

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase și interesante orașe din Asia, Taipei a fost ales și Capitala Mondială a Designului în 2016. Așadar, iată un motiv în plus pentru a-ți dori să ajungi aici în 2016. Taiwan este o țară insulară deosebit de frumoasă, cu o cultură deosebită, iar pentru o experiență spirituală specială, recomandăm mănăstirea budistă Fo Guang Shan. Taipei este atât un oraș modern, cât și unul tradițional, celebru pentru magazinele de designer, străduțele cochete, mâncarea tradițională taiwaneză, ceai aromat și viața de noapte. Dacă mergi între lunile februarie și aprilie, poți participa la Festivalul lampioanelor, la festivalurile de primăvară, cu ocazia înfloririi cireșilor (la fel de frumoase ca cele din Japonia) sau Ziua Păcii, un alt eveniment important.

Taipei, Taiwan

Quito, Ecuador

Oficial cunoscută drept capitala situată la cea mai mare altitudine din lume (2850 m, dacă nu luăm în considerare La Paz, Bolivia, aflată la 3640 m, aceasta fiind, însă, doar sediul Guvernului din Bolivia, iar capitala constituțională fiind Sucre), Quito este o destinație unde vei putea admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, așadar, chiar dacă ești pasionat de fotografie sau nu, vei reuși să imortalizezi câteva cadre deosebite în acest loc, indiferent de gradul tău de pricepere în acest domeniu. Dacă pentru 2016 ți-ai propus o călătorie de neuitat, atunci noi spunem să te gândești serios la Ecuador și la capitala sa.  Quito este primul oraș din lume care a fost trecut pe lista Patrimoniului UNESCO, iar centrul său istoric te va impresiona pe loc, prin arhitectura deosebită a clădirilor. Nu rata o vizită la Palacio del Gobierno și o plimbare cu telefericul până la Vulcanul Pichincha, 4100 m, de unde poți admira întregul oraș.

Quito, Ecuador

Mongolia

Mongolia este o altă țară fascinantă, o destinație perfectă pentru cei care doresc altfel de călătorii în 2016, mai ales ținând cont de faptul că guvernul s-a decis să investească mai mult în turism și infrastructură, plănuind să asfalteze toate drumurile care conectează provinciile din țară de Ulaanbaatar, capitala Mongoliei. Țara se află între Rusia și China, este una dintre rutele legendarului Drum al Mătăsii, deține Deșertul Gobi și este locul în care s-a născut Ginghis Han. Din cauza întinsului deșert, populația țării este răsfirată, însă acest lucru face parte din farmecul Mongoliei, alături de stilul de viață atât de simplu și de primitiv, uneori, al oamenilor. Ține cont că aici încă mai sunt hoarde nomade, care se mută în funcție de sezon și oamenii cresc animale precum iaci sau cămile, iar Ulaanbaatar este un adevărat paradox, în care merg și se plimbă pe străzi, laolaltă, oameni îmbrăcați în costume la patru ace și păstori în veșminte tradiționale.

Mongolia

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio este Cidade Maravilhosa, o metropolă deosebită, din Brazilia, unde dansul, muzica, fotbalul și marea sunt cele mai importante lucruri care pot descrie orașul în esența sa.  Cu toate că este un loc unde infracționalitatea atinge cote destul de mari, Rio de Janeiro atrage milioane de turiști anual, pentru cultura și frumusețea sa, pentru peisajele incredibile, în care muntele și marea se îmbină perfect, pentru celebra statuie a lui Iisus, Cristo Redentor, pentru plajele Copacabana și Ipanema, plus multe alte locuri deosebite care merită descoperite în detaliu. În 2016, Rio va fi gazda Jocurilor Olimpice, așadar iată un motiv în plus să mergi să îl vizitezi anul care vine. Să mai menționăm și Carnavalul de la Rio, evenimentul de o faimă și importanță la nivel mondial?

rio de janeiro, ipanema

Havana, Cuba

Capitala Cubei este un oraș fascinant, în care timpul parcă a stat în loc. Turismul se află în continuă dezvoltare, deși abia foarte recent a început să se dezvolte, Cuba fiind o țară cu o situație politică cel puțin complicată. Cu toate acestea, Havana este locul perfect pentru cei care în 2016 vor să vadă ceva cu totul diferit. Ia-ți o vacanță de cel puțin o săptămână pentru a descoperi acest oraș al contrastelor, în care vei putea admira clădiri cu o arhitectură uimitoare (Habana Vieja, partea veche a orașului aflându-se pe lista Patrimoniului UNESCO), străzi fermecătoare, unde oamenii ascultă muzică sau chiar cântă și dansează, cafenele și terase cochete, magazine cu suveniruri, mașini americane, de epocă, spirit revoluționar, atmosferă veselă, rom și trabucuri cubaneze. Nu uita de plajele uimitoare, dar nu te lăsa luat prin surprindere nici de partea cealaltă a orașului, cea plină de sărăcie și clădiri aflate în paragină, aceasta având, însă, farmecul ei aparte.

Havana, Cuba

Vilnius, Lituania

Ne întoarcem în Europa și de data asta te invităm să descoperi Lituania și capitala sa, Vilnius, un oraș foarte frumos, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. Centrul vechi al orașului este o adevărată capodoperă arhitecturală, ce constă în clădiri construite în stil medieval, gotic, renascentist și baroc, de o frumusețe și valoare de necontestat. Printre alte atracții turistice importante din oraș, îți mai recomandăm să vizitezi și Catedrala, Primăria, Muzeul KGB, localizat într-o fostă închisoare sovietică, Castelul, Porțile Zorilor, Palatul Prezidențial, Biserica Sfânta Ana, Turnul Gediminas, Biserica Sfinților Petru și Pavel și multe, multe altele. Alege Vilnius pentru un city break sau o vacanță mai lungă în 2016 și vei avea parte de momente speciale și amintiri pe măsură!

vilnius, lituania

Mumbai, India

Mumbai este cel mai populat oraș din India, capitala statului indian Maharashtra și un loc aflat într-o continuă dezvoltare, ceea ce îl face o destinație perfectă pentru călătorii în 2016. Mumbai este a treia cea mai mare zonă metropolitană din lume și centrul industriei de film și televiziune din India, celebrul Bollywood. 2016 este anul în care orașul se va dezvolta foarte mult, din toate punctele de vedere, dar mai ales în ceea ce privește turismul. În plus, aeroportul  va avea un nou terminal, economia orașului crește, rețeaua de metrou se extinde, totul progresează și asta se vede. Vizitează Mumbai pentru cultura sa, pentru gastronomie, pentru temple, dar și pentru partea modernă a orașului care include shopping, aventuri noi și vizite la Bollywood.

mumbai, india

Groenlanda

Groenlanda este un teritoriu fascinant, o țară autonomă ce face parte din Regatul Danemarcei. Aici, natura este de o frumusețe greu de explicat și descris în cuvinte, așadar cel mai bine ar fi să vizitezi Groenlanda pentru a simți pe propria piele ce înseamnă acest lucru. Pentru că, da, Groenlanda se simte, nu se vede. :) Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă unde te vei simți cu adevărat aproape de tot ceea ce înseamnă libertate și natură, iar dacă asta este ceea ce cauți acum, atunci trece neapărat destinația pe lista de călătorii în 2016. De asemenea, în Groenlanda vei putea admira aurora boreală, dacă vei merge între lunile septembrie și aprilie. În 2016, aici vor avea loc, pentru prima dată, Jocurile Arctice de Iarnă, cel mai mare eveniment internațional care a fost găzduit în Groenlanda.

groenlanda

Transilvania, România

Conform lonelyplanet.com, Transilvania este cea mai frumoasă regiune pentru călătorii în 2016. Iar noi nu putem nega acest lucru. România are zone și peisaje incredibile, iar Transilvania este una dintre ele. Chiar dacă este celebră mai degrabă pentru legendele cu Contele Dracula, vampiri, vârcolaci și alte creaturi mitice, turismul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar oamenii de peste tot au înțeles că Transilvania înseamnă mult mai mult decât atât. Unele dintre cele mai cunoscute orașe, precum Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, oferă o mulțime de oportunități de cazare pentru toate gusturile și buzunarele, mâncarea tradițională nu lipsește de nicăieri, peisajele sunt de-a dreptul fascinante, iar pentru cei care caută aventură, există atât oportunitatea de a face drumeții, cât și schi sau alte sporturi de iarnă. Iar satele din Transilvania sunt foarte frumoase și pitorești, nu degeaba Prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat casă în această zonă și vorbește cu drag despre țara noastră de câte ori are ocazia…

transilvania, romania

Cu atâtea zone și destinații fascinante, este greu să-ți alegi preferata, nu-i așa? Tocmai de aceea, noi propunem ca în fiecare lună a anului 2016, să descoperim împreună o destinație nouă! Caută-ți biletele de avion din timp, apelează la ajutorul nostru și haide să începem un an legendar! Ne așteaptă aventuri noi și cele mai frumoase călătorii în 2016.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *