Catania, vacanță în inima Siciliei

Catania, al doilea cel mai mare oraș din Sicilia, este o destinație ideală pentru cei care caută aventură, istorie, dar și relaxare, toate în același loc. Fiind împrejmuit, pe de-o parte, de vulcanul Etna, iar pe de alta, de Marea Mediterană, Catania este un oraș unic, care a avut o istorie tumultoasă de-a lungul timpului. Etna este cel mai activ vulcan al Europei, iar Catania a simțit acest lucru intens, fiind acoperită de lavă de mai multe ori. Cu toate acestea, turismul este foarte înfloritor, iar dacă te-ai decis să mergi în vacanță în Catania, nu vei regreta decizia luată, căci vei avea ce să admiri și să experimentezi.

Scurtă istorie a Cataniei

Catania a fost una dintre primele colonii ale grecilor de pe insula Siciliei, fiind fondată în 729, la baza vulcanului Etna. La fel ca multe alte orașe din Sicilia, Catania a fost influențată de toate popoarele care au condus orașul, printre care amintim romanii, arabii, grecii. Cu toate acestea, orașul a avut cel mai mult de suferit din cauza Vulcanului Etna, care a erupt de atâtea ori, acoperind totul cu lavă. La ultima erupție masivă, cea din 1669, 12 000 de locuitori ai orașului și-au pierdut viața, iar Catania a fost aproape în totalitate distrusă ca așezare. Ulterior, orașul a fost reconstruit în stil baroc, acesta păstrându-se până în ziua de astăzi. Așadar, dacă ești pasionat al acestui stil arhitectural, te vei simți ca în rai în Catania.

Barca in portul din Catania

Obiective turistice în Catania

Dacă vrei să știi ce poți să vezi și să faci în Catania, ei bine, vei avea foarte multe obiective turistice interesante, plus locurile din imediata apropiere a orașului, precum Taormina, o frumoasă destinație perfectă pentru plajă și relaxare.

Piazza del Duomo – este centrul orașului și cel mai important punct de plecare pentru orice tur destinat turiștilor. Aici vei putea admira clădiri deosebite, cu arhitectură barocă, plus unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului: Fontana dell’Ellefante, o fântână deosebită, având un elefant sculptat în centrul său, care cară un obelisc egiptean.

Fantana elefantului, Catania

Cattedrale di Sant’Agata – se află în Piazza del Duomo și este cel mai important monument religios din Catania. Catedrala găzduiește numeroase tablouri ale unor artiști importanți, iar tot aici se află și moaștele Sfintei Agata, protectoarea orașului.

Catedrala din Catania

Castelul Ursino – datează din secolul al 13-lea și a fost construit pentru a avea rol de apărare a orașului. Distrus și renovat de mai multe ori, castelul a fost chiar și închisoare la un moment dat, iar astăzi adăpostește Museo Civico.

Castelul Ursino, Catania

Teatro Massimo Bellini – se află în Piazza Bellini și este o clădire cu o arhitectură superbă. În plus, te poți bucura de un spectacol excelent, dacă îți iei bilete din timp.

Teatro Massimo Bellini, Catania

Amfiteatrul Roman – situat în Piața Stesicoro, este unul dintre cele mai mari amfiteatre romane din Italia și se întinde de-a lungul străzii Via Etnea, dintre Universitatea din Catania și Via Bellini.

Amfiteatrul Roman, Catania

Vulcanul Etna – acesta este, de departe, cel mai important, interesant și fascinant punct de atracție turistică din Sicilia. Este unul dintre cei mai activi și cei mai mari vulcani din Europa, iar din 2013 face parte din patrimoniul UNESCO. Etna, prin erupțiile sale, a distrus de foarte multe ori așezările din zonă, mai ales orașul Catania, însă te poți urca pe el, prilej perfect pentru a admira o priveliște de neuitat de la înălțime.

Vulcanul Etna, Catania, Sicilia

Piazza dell’Universita – în care se află, bineînțeles, Universitatea, este un spațiu foarte mare, luminos, prilej perfect pentru relaxare și fotografii. Clădirea Universității are o arhitectură foarte interesantă și a fost construită în 1434.

Universitatea din Catania, Sicilia

Via Crociferi – una dintre cele mai frumoase străduțe din Catania, cu biserici în stil baroc și alte clădiri vechi, impresionante. Arco di San Benedetto stă la începutul acestei artere, un arc despre care se spune că a fost construit într-o singură noapte și care datează din 1704.

Alte activități pe care le poți încerca în Catania

Relaxare pe plajă: nu degeaba ai ajuns pe una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterană, nu-i așa? Plaja din Catania este frumoasă, curată, soarele prietenos, iar apa caldă. Ai toate ingredientele necesare pentru a uita de griji și a te simți bine la malul mării.

Plaja in Catania

Excursie la Taormina: dacă timpul îți permite, încearcă să ajungi și la Taormina, un străvechi oraș grecesc, apoi roman, care ascunde o mulțime de comori arhitecturale și istorice. În plus, și aici te poți odihni în voie pe plajă.

taormina, sicilia

Excursie la Siracusa: o altă opțiune de care trebuie să ții cont este o vizită în frumoasa Siracusa. Garantat te vei întoarce cu foarte multe amintiri plăcute.

Siracusa, Sicilia

Ce mai aștepți? Pregătește-te cât mai repede pentru una dintre cele mai frumoase vacanțe pe care le vei avea pe teritoriul Italiei, în cadrul frumoasei insule Sicilia. Oferte foarte bune pentru un city break în Catania găsești chiar aici!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *