Ai găsit o super ofertă la city-break-ul la care visezi … chiar înainte de salariu? Avem soluția! Vezi cât de simplu și ieftin poate fi să pleci în vacanța de vis!

Haide, toamna aceasta, în super-vacanța la care visezi! E mai simplu și mai ieftin decât crezi, cu noul produs de finanțare digitală de la TBI Credit special pentru achiziția de vacanțe în rate.

Iată cum a început! Ne-am gândit la toate listele de călătorie pe care noi ni le-am făcut și la cât de puține destinații am bifat până acum, deși tare mult ne-am fi dorit să călătorim.

Uneori nu am făcut-o din lipsă de timp – și concediul are un număr limitat de zile –, alteori pur și simplu nu am convins niciun prieten să ne însoțească, să zicem, în miezul iernii, într-o țară nordică, au fost și situații în care am abandonat o anumită destinație din cauză că nu am găsit cele mai bune conexiuni la zboruri și ne-am speriat de escale prea lungi și, poate într-o vară, deși ne-am fi dorit Asia, am ajuns tot în Grecia, pentru că nu puteam rata o mega ofertă All Inclusive în Insula Soarelui. Dar, de cele mai multe ori, am renunțat … din rațiuni de buget. Sau, mai bine zis, din lipsa lui.

De aceea, împreună cu partenerii noștri de la TBI Credit, am lansat, vara aceasta, primul produs de finanțare digitală din România pentru achiziția de vacanțe în rate. Și așa am uitat de lipsa bugetului, care nu mai e acum nicio problemă. Tot procesul de finanțare este mult mai simplu decât ai crede, pentru că noua metodă de plată a vacanțelor poate fi accesată 100% online, direct din site-ul Fly-Go.ro. Da, fără drumuri la bancă sau la sediul agenției de turism! Fără documente autentificate la notar sau adeverințe de la locul de muncă.

Așa că, după ce ți-ai ales vacanța și ai selectat că vrei să faci plata prin creditul online de la TBI Credit, ai nevoie doar de cartea ta de identitate, un dispozitiv cu cameră și microfon, pentru a permite identificarea ta printr-un scurt apel video, și apoi trebuie să aprobi semnarea electronică a documentelor. Tot procesul nu durează mai mult de 10 minute și este disponibil 24/7.

Ca să te convingi cât de simplu este și să ai vizibilitate totală asupra costurilor, aici vezi exact pașii pe care trebuie să îi parcurgi, dar găsești și câteva exemple de calcul.

Și dacă vrei să te inspiri pentru următoarea vacanță, azi îți recomandăm:

0b9f243f-7682-4f6b-bb2a-027c0238e0ed

Citește mai mult

Rămâi în București de Sf. Maria? Ce bine! Ai o zi întreagă să fii turist în propriul oraș

Dacă ai liber doar mâine și (încă) niciun plan pentru a profita din plin de o zi de vacanță în mijlocul săptămânii, în București, îți dăm noi câteva idei! S-ar putea să iubești Bucureștiul ceva mai mult după ce-l vei descoperi ca un turist, nu-i așa?

 

Liber la pedalat

Nu contează dacă ești ciclist pasionat sau te mai încumeți, din când în când, să ieși cu bicla prin oraș. Știi oricum cât de aglomerată este Capitala. Dar, mai mult ca sigur, mâine vei avea noroc de o zi fără trafic.Așa că, ia-ți bicicleta și fă acel tur al orașului pe care l-ai tot amânat! Mai ales dacă ești începător, îți recomandăm să ajungi și pe Calea Victoriei, care are o pistă special amenajată pentru bicicliști. Dacă ești mai experimentat, ieși doar puțin din oraș și pedalează până la Palatul Mogoșoaia, unde te poți relaxa și răcori la un picnic în pădurea care îl înconjoară.

ef3905a1-9a97-4970-998d-977a8773d687

Hai în Delta din oraș!

Dacă ești pasionat de ieșiri în natură și îți dorești o experiență cât mai sălbatică, însă, fără să pleci din oraș, pornește într-o plimbare, pe care nu o vei uita, prin Delta Văcărești! În Parcul Natural Văcărești, situat în sectorul 4 al Capitalei, pe cele 180 de hectare de sălbăticie, ai șansa să vezi, printre stufăriș și alte plante iubitoare de apă, zeci de specii de păsări și animale, unele fiind chiar foarte rare.

 

A spus cineva fluturi?

La Muzeul Antipa, este în desfășurare o expoziție ce te va încânta prin colorit și diversitate: sute de fluturi exotici vii zboară din floare-n-floare în sera din grădina Muzeului. Dacă ai noroc și răbdare, poți asista la etapa finală a metamorfozei minunatelor insecte. E un loc ideal și pentru copii.

 

Biblioteca altfel 

Vrei doar să te relaxezi? De pe la ora 11:00, după ce ai băut deja o cafea to-go, pe străduțele mult mai liniștite din Centrul Vechi, continuă-ți plimbarea până în Parcul Izvor! Poposește acolo câteva ore la Copacul cu Cărți, o bibliotecă altfel, amenajată în natură, unde poți să redescoperi plăcerea cititului.

 

Rezervă-ți o vacanță fără grji!

Chiar și cu aceste activități ești tot cu gândul la vacanță? Ia-ți laptopul la grădina ta preferată de vară și caută pe Fly-go.ro cele mai bune oferte și alege-ți, din timp, city break-ul din această toamnă! Îți recomandăm orasul Atena!

 

9eadf7bc-de8d-496b-bf37-6ee82509c998

Citește mai mult

7 lucruri care îți pot strica vacanța și cum să le eviți

Oricât de romantică ar părea o veche zicere de-a lui Lao Tzu –  „Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva” – în practică, în lumea dinamică în care trăim acum, afirmația are câteva nuanțe. Lipsa unui plan de călătorie, indiferent dacă ți-ai stabilit sau nu destinația finală, îți poate ruina vacanța. Mai ales, dacă ai la dispoziție doar un city-break de câteva zile din care vrei să scoți tot ce e mai bun.

Consultanții Fly Go îți recomandă să îți planifici bine plecarea și să fii atent la câteva lucruri care îți pot strica vacanța:

 

  1. Ai grijă să nu pierzi avionul! Oricât de puțin probabil ar părea, acest lucru se întâmplă mai des decât ai crede. Două dintre cele mai frecvente motive sunt:
  • estimarea incorectă a timpilor de tranzit până la aeroport, mai ales în orașe necunoscute turiștilor.
  • alegerea unor zboruri cu escale prea scurte în vacanțele DIY.

Ambele situații pot fi evitate dacă iei o vacanță prin intermediul unei agenții de turism sau, dacă alegi o vacanță DIY, printr-o bună planificare.

bagaj-pierdut

 

  1. Dacă faci check-in-ul online, nu uita să tipărești pe hârtie biletele de avion și să le pui în bagaj! O alternativă este să optezi pentru bilete electronice, pe care le poți stoca în aplicațiile de mobile dedicate ale companiilor aeriene, dacă acestea permit. În această situație, ai grijă să nu rămâi fără baterie la telefon!

 

  1. După ce ai pus totul în bagajul de cală, te simți pregătit pentru călătorie. Însă, cu toate că nu se mai întâmplă la fel de des, încă te poți confrunta cu pierderea bagajelor. Pentru că toate companiile aeriene îți oferă posibilitatea de a aduce la bord cel puțin un bagaj de mână, în care îți recomandăm să îți pui banii, documentele de călătorie, obiectele de valoare, medicamentele, mai ales dacă urmezi un tratament, cel puțin un schimb de haine și câteva cosmetice esențiale în kit-uri de travel.

Pe site-ul Fly-go.ro, ai la dispoziție ghiduri turistice actualizate, care îți oferă informații pe baza cărora îți poți face bagajul de mână cu lucrurile esențiale într-o anumită destinație. Dacă regiunea pe care o vizitezi sunt oscilații mari de temperatură de la zi la noapte, poți include în bagaj o ținută subțire și ceva mai gros pentru plimbările de seară. Dacă zborul tău ajunge noaptea și orașul vizitat nu are magazine deschise non-stop, în caz că bagajul de cală ți-a fost rătăcit, include și o pijama în cel de mână!

bagajpierdutpoza

  1. Când ești în străinătate, principala ta grijă trebuie să fie actele de identitate. Poți rezolva orice situație, dacă ai actele la tine. Chiar și dacă ți se fură banii în numerar și cardurile, cineva îți poate trimite bani prin servicii de transfer, dar pentru a-i ridica ai nevoie de un act de identitate.

Dacă se întâmplă să le pierzi, sună-ți imediat agentul de turism și te va îndruma pe tot parcursul rezolvării acestei situații. Dacă ești într-o vacanță DIY, dă-ne oricum un telefon și unul dintre consultanții Fly Go îți va da câteva sfaturi pentru rezolvarea situației! Din păcate, vei fi nevoit să aloci ceva timp, pentru că trebuie să ajungi la Poliție, să anunți Consulatul sau Ambasada României de pe teritoriul vizitat și să aștepți eliberarea unui act provizoriu, care îți va permite să te întorci în țară.

 

  1. Sănătatea este importantă, dar prevenția este adesea ignorată în vacanțe. Nu trebuie să pleci cu o pungă de medicamente la tine și nici nu îți sugerăm să nu mănânci la colț de stradă, pentru că ai pierde mult din farmecul locurilor. Dar evită tavernele insalubre, interesează-te dacă apa este potabilă în locurile în care călătorești și află dacă este necesar să te vaccinezi înainte!

Pentru situații mai grave, precum accidente, alergii etc., unde o vizită la spital este obligatorie, ai în vedere o asigurare de călătorie!

 

  1. Visezi câteva luni la vacanța pe care ți-ai rezervat-o și îți dorești să fie perfectă, iar cazarea este un subiect în această ecuație. Dacă ai ales hotelul la recomandarea unui consilier de turism Fly Go și ai întâmpinat o situație neplăcută – camera primită la check-in nu are vedere la mare, deși asta ai rezervat, de exemplu – îți vom rezolva situația pe loc.

Dar dacă pleci pe cont propriu, citește cu atenție recenziile pe orice canal disponibil, de la site-uri dedicate, până la bloguri de travel, și învață să înțelegi dincolo de prezentarea de pe site-ul unității de cazare! „Departe de tumultul orașului, dar la 15 minute de centru” poate însemna că hotelul se află într-o zonă în care nu circulă mijloace de transport în comun și vei fi obligat să iei taxiul cât mai des. Ai grijă la aceste detalii!

 

  1. Vrei să fii un călător spontan și să te lași purtat în aventuri bune de povestit și peste 10 ani, dar nici nu vrei să ratezi o listă de obiective must-see. Le poți avea pe amândouă. Cu puțină organizare, e drept.

Începe prin a-ți pune pe o listă toate lucrurile pe care ai vrea să le faci într-o anumită destinație: să te relaxezi la terase, să te bronzezi, să vezi un tablou expus într-un muzeu foarte aglomerat, să îți faci o fotografie în fața unui monument simbol al orașului, să guști din preparatele culinare locale, să asculți muzică live sau să vezi un spectacol de dans tradițional etc. Cel mai probabil, nu le vei face pe toate. Așa că, pune-ți pe listă o activitate pe zi pe care nu vrei să o ratezi și documenteaz-o în cel mai mic detaliu: unde se află și cum ajungi acolo, cât costă, cât timp îți va ocupa din zi, ce urmărești exact odată ajuns acolo, ce reguli trebuie să urmezi în locul respectiv, dacă este cazul, etc.

Pentru inspirație, poți să răsfoiești ghidurile turistice de pe Fly-go.ro și, dacă ai nevoie de mai multe detalii, întreabă-ne într-un comentariu sau dă-ne un telefon! Suntem bucuroși să te ajutăm să ai vacanțe fără griji!

Citește mai mult

Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021

Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în anul 2021, un titlu la care au concurat alte trei orașe din România: Baia Mare, Cluj-Napoca și București. Cunoscut și sub numele de Mica Vienă, acest oraș reușește să impresioneze orice turist se decide să vină aici și să se plimbe pe străzile sale pitorești, să îi descopere farmecul și obiectivele turistice. Te invităm într-o excursie virtuală prin cele mai frumoase zone din oraș, astfel încât să te convingi și tu că Timișoara chiar merita titlul de Capitală Culturală Europeană. (mai mult…)

Citește mai mult

10 Parcuri naționale superbe din Europa

Parcurile naționale sunt locuri uimitoare în care te poți reconecta cu natura. Dacă îți plac peisajele naturale, pădurile, lacurile, potecile și drumurile nebătute, traseele interesante, flora și fauna, atunci e timpul să descoperi 10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Europa, în care vei simți că ai pășit într-o altă lume. Una mai curată, în care totul este natural și frumos. (mai mult…)

Citește mai mult

7 Locuri și monumente din România aflate în Patrimoniul UNESCO

România este o țară fascinantă. Orașele, satele tradiționale, peisajele deosebite din natură, cultura și tradițiile sale, precum și gastronomia transformă această țară într-una cu adevărat unică, atât în Europa, cât și în lume. Deși nu este la fel de cunoscută și vizitată precum alte țări, România merită să fie explorată și descoperită din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea, îți prezentăm toate cele 7 locuri din România, aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care te vor face să privești propria țară cu alți ochi, iar dacă nu ești de aici, să îți dorești să vezi cât mai mult din acest tărâm deosebit. (mai mult…)

Citește mai mult