Piata Sfatului Brasov

Brașov, minunea de sub Tâmpa

Printre cele mai cunoscute orașe românești, Brașov este un centru cultural și istoric demn de luat în seamă pentru atracțiile sale turistice. Situat la mai puţin de două sute de kilometri de București, în depresiunea de la curbura internă a arcului Carpaţilor, ușor accesibil și cu aer montan, Brașovul vă oferă numeroase obiective turistice remarcabile.

Arhitectura locală este variată, clădirile având faţade pitorești, aparţinând unor stiluri diverse, de la romantic (un exemplu fiind Biserica Bartolomeu, construită în secolul al XIII-lea) la gotic (Biserica Neagră, denumită astfel ca urmare a incendiului care a avariat-o în 1689), clasic (Poarta Ecaterinei, al cărei nume se datorează fostei mănăstiri Sf. Ecaterina, demolată în secolul al XVI-lea și situată în imediata ei apropiere), baroc (Biserica romano-catolică Sf. Petru), neo-baroc (toate palatele din secolul al XIX-lea) sau brâncovenesc (Biblioteca Judeţeană George Bariţiu).

Biserica Neagra, Brasov Biserica Sf Nicolae, Brasov Casa Sfatului, Brasov

Nu rataţi Turnul Alb, Turnul Negru și Bastionul Graft, aleea După Ziduri, Piaţa Sfatului cu Casa Sfatului și Casa Negustorilor din Brașov (Cerbul Carpatin), strada Republicii, strada Mureșenilor, Scheii Brașovului cu Biserica Sf. Nicolae, din secolul al XIV-lea, în curtea căreia s-a deschis spre sfârșitul secolului al XIV-lea prima școală românească și unde este înmormântat Nicolae Titulescu, muzeul-restaurant Cetăţuia de pe Dealul Cetăţii, Bastionul Tesătorilor, Biserica Neagră, Biserica Bartolomeu, Poarta Ecaterinei și Poarta Schei, Strada Sforii sau Biserica Sf. Gheorghe, aflată într-un vechi conac de vânătoare. Puteţi face de asemenea o plimbare până la Pietrele lui Solomon, pe Tâmpa sau chiar în Poiana Brașov, situată în apropiere.

Poarta Ecaterinei, Brasov Str Republicii, Brasov

Brașov este o destinație polivalentă, de luat în calcul atât vara, când vă puteţi adăposti de căldură vizitând clădirile istorice răcoroase, sau chiar urcând pe Tâmpa, cât și pe zăpadă, zona oferindu-vă o mulţime de oportunităţi de practicare a sporturilor de iarnă.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *