Berlin, capitala distracției

Berlin este un oraș cu o istorie veche și destul de grea. În ciuda tuturor regimurilor austere prin care a trecut, capitala Germaniei reprezintă astăzi o destinație de vacanță perfectă pentru orice tip de călător. Berlin te surprinde, te cuprinde și te face să descoperi o mulțime de lucruri fascinante, pe care nu le bănuiai despre acest oraș. Te invităm la explorat, să vedem și să cunoaștem împreună câteva dintre cele mai interesante monumente din capitala Germaniei, precum și care sunt principalele activități de care te poți bucura în cadrul unei vacanțe!

Obiective turistice Berlin

Poarta Brandenburg – unul dintre cele mai cunoscute obiective din Berlin, simbol al Războiului Rece, dar și al reunificării Germaniei.

poarta Brandenburg, Berlin

Reichstag – o clădire care a avut foarte mult de suferit de-a lungul timpului, fiind bombardată, arsă și reconstruită, pentru ca în final să devină sediul Parlamentului. Vizitează clădirea și relaxează-te la localul de pe acoperișul acesteia, la o cafea sau un ceai, admirând tot orașul.

Reichstag, Berlin

Checkpoint Charlie – acesta este fostul punct de trecere din perioada în care Berlinul era împărțit în două. Un simbol foarte important, care scoate la iveală atât nostalgii, cât și amintiri dureroase. Aici se află și un muzeu care îți va dezvălui mai multe despre punctul de trecere dintre zona americană și cea sovietică.

Checkpoint Charlie, Berlin

East Side Gallery – aceasta este, de fapt, o parte din fostul Zid al Berlinului, unde o serie de artiști de prin toată lumea și-au arătat talentul și măiestria, pictând zidul. East Side Gallery este cea mai mare galerie de artă din lume aflată în aer liber.

East Side Gallery, Berlin

Insula Muzeelor – este o zonă extrem de interesantă din oraș, unde se află cele mai importante muzee din Berlin: Pergamon Museum, Altes Museum, Bode Museum, Neues Museum.

Insula Muzeelor, Berlin

Berliner Dom sau Catedrala din Berlin – este o construcție de o frumusețe impresionantă, cu o arhitectură în stil baroc. Are o istorie bogată și este un monument pe care nu trebuie să îl ratezi.

Catedrala din Berlin

Palatul Charlottenburg – este reședința foștilor monarhi prusaci, o clădire impunătoare, pe care îți recomandăm să o vizitezi pentru a înțelege mai mult despre istoria orașului.

Palatul Charlottenburg, Berlin

Memorialul Holocaustului – deși este un monument ce amintește de drama suferită de evrei în timpul Holocaustului, unul dintre cele mai sângeroase și groaznice momente din istoria omenirii, trebuie să ajungi și aici, pentru semnificația sa istorică și morală.

Memorialul Holocaustului, Berlin

Rathaus sau Rotes Rathaus (Primăria Roșie) – este cunoscută cu denumirea din urmă datorită cărămizilor roșii din componența sa. Primăria a fost terminată în 1869.

Rathaus, Berlin

Grădina Zoologică – este cea mai veche din Germania și una dintre cele mai vechi din lume. Va fi o vizită pe cât de amuzantă, pe atât de interesantă.

Berlin Zoo

Biserica Memorială Kaiser Wilhelm – este un monument reprezentativ pentru Berlin, fiind unul dintre simbolurile sale. Biserica a ars din temelii în 1943, singurul lucru rămas în picioare fiind un turn al său. În 1961, o nouă biserică de formă octogonală a fost construită chiar lângă acest turn. Rezultatul este această construcție nouă și interesantă, pe care trebuie să o vezi.

Biserica Memorială Kaiser Wilhelm, Berlin

Turnul Televiziunii – înalt de 365 de metri, este un punct perfect de observație, ce oferă o panoramă superbă cu întregul oraș, mai ales de la restaurant.

Turnul TV, Berlin

Alexanderplatz – cea mai mare și importantă piață din oraș, locul ideal pentru a face cumpărături.

Alexanderplatz, Berlin

Tiergarten – excelent pentru relaxare și plimbare, acest frumos parc te va face să vezi și o altă față a Berlinului.

Tiergarten, Berlin

Ce să faci și să încerci în Berlin

Mâncarea tradițională – Berlinul este celebru pentru mâncărurile destul de consistente și grele pe care le găsești aici, în special pe bază de cartofi și carne. Currywurst este unul dintre cele mai cunoscute produse, iar pentru a avea parte de o experiență cu adevărat autentică în timpul vacanței, te sfătuim să încerci mâncarea tradițională.

mancare in Berlin

Viața de noapte – Berlin este foarte cunoscut pentru viața de noapte intensă. Petrecerile până în zori și distracția sunt la ele acasă, așadar, dacă te încântă, cu siguranță trebuie să încerci.

club in Berlin

Târgurile de antichități – aceste târguri sunt ocazii excelente pentru a găsi lucruri interesante, la prețuri foarte bune.

targ antichitati, Berlin

Plimbare pe bulevardul Unter den Linden – acesta începe de la Alexanderplatz și duce la Brandenburg, legând, astfel, două dintre cele mai importante puncte din oraș. Este un bulevard foarte frumos și te va ajuta să vezi cât mai mult din oraș.

Muzeul de Istorie de pe Unter den Linden, Berlin

Oktoberfest – în funcție de perioada în care te decizi să vizitezi orașul, poți lua parte la unul dintre cele mai căutate festivaluri din lume. În 2016, Oktoberfest va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie.

Oktoberfest

Având în vedere cursele lowcost Ryanair din București către Berlin, te sfătuim să îți cauți cea mai bună ofertă chiar acum și să te bucuri de un city break de neuitat în capitala Germaniei! Verifică ofertele aici.

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *