City Break Barcelona

Barcelona, orașul lui Gaudi

Situată pe malul Mediteranei, Barcelona are numeroase atuuri. De la viaţa sa culturală intensă, cu numeroasele festivaluri și opere de artă și arhitecturale pe care le găzduiește, la activitatea sportivă, pentru care Jocurile Olimpice de vară din 1992 și echipa de fotbal FC Barcelona sunt emblematice și, bineînţeles, la importanţa sa istorică deosebită, capitala Cataloniei oferă nenumărate atracţii turistice.

Un sejur in Barcelona poate începe cu o plimbare de la rămășiţele romane de sub Plaça del Rei spre cetatea medievală. Poate continua apoi cu admirarea centrului și a orașului modern ce pare să crească din centru, străzile urcând practic spre dealurile înconjurătoare. Tot din centru, spre frontul de apă însă, pornesc bulevardele Les Rambles, pitorești prin aglomerarea de florari, cafenele și restaurante, clădiri interesante și atmosferă de vacanţă. Capătul acestora este chiar în portul vechi, la statuia lui Cristofor Columb, în apropiere de Muzeul Maritim și de cel mai mare acvariu din zona mediteraneană.

Piata Catalonia Placa Reial Barcelona

Emblematică pentru Barcelona este opera arhitecturală a lui Antoni Gaudi, creator al parcului și palatului Güell și al Casei Mila, incluse pe lista patrimoniului mondial Unesco, ca și al celebrei biserici Sagrada Familia, începută în 1882 și neterminată încă. Fiecare dintre aceste minunăţii arhitecturale poartă pecetea stilului inconfundabil al lui Gaudi, individualizându-se însă prin elemente originale și deosebit de interesante: poarta de fier și algele din fier ale palatului Güell, mozaicul din ceramică și sticlă numit trencadis din ansamblul parcului Güell sau ondulările de pe faţada Casei Mila.

Muzeul National de Arta al Cataloniei Sagrada Familia Barcelona Santa Eulalia Barcelona

Alte atracţii turistice deosebite sunt și Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei, dealul Montjuic de lângă port, cu Stadionul Olimpic și Grădinile Botanice la bază, dealul Tibidabo, în vârful căruia se află un uimitor parc de distracţii, catedrala gotică de la Seu (de la Sant Creu i Santa Eulalia), Casa Batlló a lui Gaudi sau Piaţa Catalonia. Hospital de Sant Pau, construit în stil modernist la început de secol XX pentru a înlocui un vechi spital din 1401, și Palau de la Musica Catalana, incluse împreună pe lista Unesco, sunt alte două puncte majore de interes.

Hospital de Sant Pau Barcelona Palau de la Musica Catalana Barcelona

Nu în ultimul rând vă recomandăm și bucătăria catalană – în  Barcelona veți  întâlni 2 pieţe alimentare senzaţionale: La Boqueria şi Santa Caterina, cele mai mari dintre cele circa 40 de pieţe alimentare locale.

Comments

O părere despre “Barcelona, orașul lui Gaudi

Nu se adaugă comentarii.