Amsterdam, Veneţia Ţărilor de Jos

Capitală oficială a Olandei, Amsterdam este un oraș animat și plin de culoare. Mulţi imigranţi s-au stabilit aici de-a lungul timpului, de la francezi și evrei, la mai nou veniţii marocani, turci sau surinamezi. De unde și diversitatea culturală și viaţa intensă a orașului.

Una dintre atracţiile turistice din Amsterdam o constituie canalele sale, în special Grachtengordel, un inel de trei canale din secolul al XVII-lea. Le puteţi admira în voie, împreună cu minunatele faţade ale clădirilor de pe margini, făcând o scurtă călătorie cu vaporașul pe apele înspumate. O mulţime de clădiri istorice pot fi vizitate sau pur și simplu contemplate în timpul plimbărilor pe străduţe și canale: Moara De Goyer, construită în 1725, In’t Aepjen, una dintre cele două clădiri cu faţade de lemn, care s-au păstrat în oraș, construită în 1550, Nieuwmarkt, o veche piaţă din secolul al XV-lea, Gara Centrală, turnul Montelbaanstoren etc.

Amsterdam Montelbaanstoren, Amsterdam

Muzee numeroase, cuprinzând opere de artă foarte valoroase, sunt presărate pretutindeni, de la Rijksmuseum, cu impresionanta sa colecţie de artă flamandă din secolul al XVII-lea, la Muzeul Van Gogh, care cuprinde cea mai mare colecţie de opere ale artistului căruia îi poartă numele, apoi la Amstelkring, cu lăcașul său catolic clandestin, sau la Beginjnhof, vechi refugiu pentru măicuţele beguine. Puteţi vizita de asemenea Anne Frankhuis, ascunzătoarea Annei Frank, sau Turnul Lacrimilor, turnul medieval de unde femeile își luau rămas-bun de la bărbaţii care plecau pe mare.

Cartierul rosu, Amsterdam Rijksmuseum, Amsterdam

Nu rataţi nici berea olandeză, stadionul echipei Ajax și, bineînţeles, Cartierul Roșu, la geamurile clădirilor căruia vă fac cu ochiul o varietate de chipuri și povești. Puteţi încerca chiar și-o prăjitură cu canabis, în Amsterdam e permis consumul de droguri ușoare, în incinta unor spaţii special amenajate. De consumat cu moderaţie!

Comments

O părere despre “Amsterdam, Veneţia Ţărilor de Jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *