Amsterdam, orașul lalelelor și al distracției

Una dintre cele mai animate capitale din Europa este de departe Amsterdam, capitala Olandei. Fiind un oraș cunoscut pentru atitudinea libertină ce îl caracterizează, devine o destinație preferată, în general, de tineri. Însă, Amsterdam are mult mai multe de oferit, iar scopul nostru este să vă arătăm toate aceste obiective turistice interesante și activități pe care trebuie să le încercați.

Amsterdam este un oraș caracterizat de multiculturalitate, divertisment, libertate, dar și de cultură, sport sau chiar romantism.

Ce poți face și vizita în Amsterdam?

Plimbări cu bicicleta

Amsterdam este un oraș verde, în care toată lumea merge pe bicicletă. Poți face chiar turul orașului călătorind în acest fel și economisind o mulțime de bani pentru transport. Adaugă timpul, multitudinea de obiective turistice pe care le poți vedea foarte ușor, pune la socoteală și plăcerea de a te plimba, iar rezultatul va fi o vacanță de-a dreptul reușită.

biciclete in Amsterdam

Plimbă-te cu vaporul pe canalele navigabile

Un fel de Veneție a Țărilor de Jos, Amsterdam este un oraș împânzit de canale pe care se pot organiza adevărate croaziere. Sistemul de canale din secolul al XVII-lea a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.

canalele din Amsterdam

Amsterdam Centraal

Este gara principală a orașului și locul perfect de unde să începi să îl explorezi. Amsterdam Centraal arată cu adevărat spectaculos și cu siguranță ar putea fi confundată cu un muzeu.

Amsterdam Centraal

Pornește într-un tur al muzeelor din oraș

Dacă ești pasionat de artă sau istorie, vei descoperi o mulțime de muzee care te vor încânta.

Rijskmuseum este un muzeu dedicat artei și istoriei, foarte interesant, pe care oricine ar trebui să îl vadă.

Rijksmuseum, Amsterdam

Muzeul Van Gogh este dedicat în întregime artistului și orice împătimit de artă își va dori să ajungă aici, fiind unul dintre cele mai importante muzee de artă din Olanda.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Casa Annei Frank este o amintire dureroasă a ororilor Holocaustului, locul în care Anna Frank și familia ei s-au ascuns de naziști preț de doi ani, timp în care micuța a ținut un jurnal.

Madame Tussaud, celebrul muzeu al figurilor de ceară poate fi o opțiune bună pentru distracție de o oră, două, timp în care poți spune că te-ai întâlnit cu cele mai cunoscute celebrități ale lumii.

Alte muzee interesante pe care le poți vizita sunt Muzeul Stedelijk și Muzeul Hermitage.

Museumplein si Muzeul Stedelijk, Amsterdam

Plimbă-te prin cartierul Jordaan

Acest cartier este unul foarte vechi, populat cu clădiri fermecătoare, magazine de antichități, grădini și galerii de artă care te vor face să te simți ca și cum ai pășit în trecut.

Cartierul Jordaan, Amsterdam

Vizitează Cartierul Roșu

De departe cea mai cunoscută zonă din Amsterdam este Cartierul Roșu sau Red Light District. Aceasta este o zonă care creează controverse, însă dacă ajungi în Amsterdam, măcar pentru experiența culturală și tot ar trebui să o vizitezi. Dacă mergi în timpul zilei, totul va fi mult mai decent.

Cartierul Rosu din Amsterdam

Plimbă-te prin parcurile din Amsterdam

Orașul are peste 30 de parcuri, existând, practic, câte un spațiu verde oriunde te uiți, așadar ai de unde să alegi. Cel mai mare parc este Vondelpark.

Vondel park, Amsterdam

Admiră expoziția florală de la Keukenhof

Dacă ajungi în timpul primăverii și prinzi perioada optimă (expoziția se deschide, de obicei, în martie, și ține până în mai) îți recomandăm să vezi parcul floral de la Keukenhof, pentru o doză de prospețime și frumusețe.

Keukenhof, Amsterdam

Savurează o bere olandeză

Sau două, trei, câte dorești tu. Olandezii sunt cunoscuți pentru sortimentele lor de bere, iar Amsterdam este locul perfect în care să le încerci. Iar lângă bere, gustă faimoșii cartofi prăjiți, pe care îi poți cumpăra de aproape oriunde, cu ketchup sau maioneză.

bere olandeza si cartofi

Lasă-te purtat de val, plimbă-te în voie pe străzi, bucură-te de berea olandeză, gustă viața culturală a orașului și nu uita să faci multe fotografii. Îți vei crea cele mai frumoase amintiri. Indiferent când vei alege să descoperi acest oraș, cele mai bune oferte pentru un city break reușit în Amsterdam le vei găsi aici.

 

 

logo png fly-goflygo

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *