Alghero, Sardinia

Alghero: vacanță pe insula Sardinia

Sardinia este una dintre cele mai cunoscute insule din Italia, precum și din zona Mediteranei. Orașele sale pitorești, plajele uimitoare, moștenirea culturală, gastronomia delicioasă și opțiunile nenumărate pentru distracție transformă insula într-una dintre cele mai căutate destinații pentru vară și nu numai. Astăzi îți vom povesti despre Alghero, un orășel cu aspect medieval, a cărui istorie este fascinantă, iar pe lângă aceasta, peisajele naturale, arhitectura căsuțelor tradiționale și plajele te vor cuceri din prima.

Despre Alghero: puțină istorie și informații utile

Alghero se află în vestul insulei Sardinia, în provincia Sassari. Orașul fost sub ocupație catalană o bună perioadă de timp, iar acest lucru se mai poate observa chiar și în ziua de azi, în limbajul localnicilor și numele străzilor care au păstrat denumirile din trecut. Alghero mai este cunoscut și astăzi cu numele de Barcelonetta, care se traduce prin „Mica Barcelona”. Este un oraș port, care dispune și de un aeroport, numit Aeroportul Alghero Fertilia, pe care operează zboruri atât Alitalia, cât și Wizzair. Străduțele înguste și pietruite, zidurile fortificate ale orașului, multitudinea de mici buticuri pline de bijuterii și suvenire de tot felul, restaurantele și terasele, centrul istoric și plajele sunt doar câteva dintre motivele pentru care Alghero ar trebui să fie una dintre destinațiile tale preferate pentru vară.

Cattedrale di Santa Maria, Alghero

Obiective turistice Alghero

Frumusețea acestei destinații turistice constă, în primul rând, în faptul că în Alghero nu ai timp să te plictisești. Fie că vizitezi atracțiile turistice, fie că stai pe plajă să te relaxezi, încerci multitudinea de sporturi pe apă pe care le poți practica aici sau explorezi zonele din jur, un lucru este cert: Alghero poate oferi ceva plăcut pentru orice călător.

casute in centrul vechi din Alghero

Biserica San Francesco

Este cel mai însemnat lăcaș de cult din Alghero, iar arhitectura sa este cel puțin interesantă, combinând stilul gotic cu cel renascentist.

Piazza Civica

Piața Civică este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Alghero, pe care nu ai cum să îl ratezi. În trecut, piața era centrul vieții publice din oraș, iar astăzi este un loc plin de viață, unde turiștii și localnicii se opresc pentru a gusta o înghețată delicioasă, pentru a savura o cafea sau un cappuccino și pentru a se odihni la o terasă.

plaja Porticciolo

Cattedrale di Santa Maria

Catedrala Sfânta Maria este un alt lăcaș de cult foarte important și chiar impozant din oraș. Deși a fost inițial construită drept o catedrală gotică, în secolul al 16-lea, a suferit diferite modificări de-a lungul timpului, ultima dintre ele fiind fațada neoclasică ce i-a fost adăugată în secolul al 19-lea.

plaja Pelosa, Sardinia

Centrul istoric

Centrul istoric din Alghero este un loc animat, înconjurat de zidurile medievale ale orașului, care aveau rol de apărare în trecut. Acestea sunt bine conservate și, din loc în loc, vei vedea turnurile de apărare ale orașului. În centrul vechi găsești o mulțime de cafenele și terase, unele cu vedere spre mare, unde te poți relaxa, savurând ceva bun.

Pelosa, Sardinia, Italia

Torre di Porta Terra

Acest turn reprezintă rămășițele fostei intrări principale din orașul vechi, iar în prezent găzduiește o librărie la parter.

Pelosa, Sardinia

Museo Diocesano D’Arte Sacra

Îl recomandăm numai dacă ești pasionat, în general, de istorie și muzee, însă poți să sari peste acesta dacă nu ai mult timp de petrecut în Alghero, concentrându-te, mai degrabă, pe atracțiile sale cu tradiție, plajele și peisajele naturale.

Capo Testa, Sardinia

Plajele din Alghero sunt, de fapt, principalele atracții turistice ale zonei. Stațiunea dispune de plaje îngrijite, frumoase, cu nisip fin, având toate ingredientele necesare pentru relaxare adevărată. Îți recomandăm plaja Lazzaretto, plaja Maria Pia, Lido San Giovanni, Le Bombardi sau Mugoni.

vacanta in Alghero

Grotta di Nettuno

Dacă ajungi în Alghero, trebuie neapărat să faci o mică excursie și până la Grotta di Nettuno (Peștera lui Neptun), pentru a vedea una dintre cele mai frumoase minuni naturale din Sardinia. Grotta di Nettuno se află chiar lângă Capo Caccia și din Alghero vei face aproximativ 45 de minute.Capo Caccia, Sardinia

Pentru a ajunge la Grotta di Nettuno, poți să mergi cu un vapor pe mare sau, dacă te simți în formă, să cobori cele 656 de scări, cunoscute ca Escala del Cabirol. Și apoi să le urci înapoi.

Grota lui Neptun

În micile buticuri cu bijuterii din Alghero vei vedea foarte multe modele roșii, deosebite, fabricate din piatră de coral. Acestea pot fi un suvenir special pentru cineva drag sau chiar pentru tine.

Spaghetti

Îți mai recomandăm să te bucuri din plin de gastronomia locală, să nu îți refuzi nicio plăcere, să te aventurezi, dar să nu uiți să te relaxezi. Doar ești în vacanță, nu-i așa? Caută-ți cea mai bună ofertă pentru un city break în Alghero aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *