Piata mare  Bruxelles

Aici Bruxelles, Europa

Capitală a Belgiei și a Uniunii Europene, Bruxelles (Brussel în neerlandeză) este unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Oficial bilingv, francez și neerlandez, Bruxelles a împrumutat elemente din ambele culturi, ceea ce contribuie din plin la sporirea farmecului său aparte.

Cu o istorie încărcată și o viaţă culturală extrem de bogată, Bruxelles este, în plus, un oraș cosmopolit, care a primit începând din a doua jumătate a secolului al XX-lea o mulţime de imigranţi din fostele colonii belgiene, din Africa de Nord și chiar din Europa Centrală. De unde și diversitatea și culoarea orașului, nu fără legătură cu faptul că a fost declarat capitală culturală europeană în anul 2000.

Piata mare Bruxelles

O călătorie cu avionul la Bruxelles presupune în mod obligatoriu și plimbări îndelungate pe străduţe pline de farmec, care cotesc neașteptat, dezvăluind brusc ba o statuie cu valoare istorică, ba un parc încărcat de flori, ba un palat de o frumuseţe deosebită. Din Piaţa Mare (Grand-Place sau Grote Markt), înconjurată de casele breslelor, de primăria orașului, și de Casa Regală, trecând prin Cartierul Sablon (Zavel), pe lângă celebra statuie Manneken Pis sau pe la Teatrul Regal al Monedei, unde Belgia și-a proclamat independenţa în 1830, pretutindeni puteţi admira clădiri vechi, admirabil restaurate, biserici celebre sau muzee pitorești.

Arcul de triumf Bruxelles Saints Michel et Gudure Bruxelles

Nu rataţi Palatul Justiţiei, Palatul Regal, Parcul Jubileului (Parc du Cinquantenaire sau Jubelpark), cu magnificul său arc său de triumf, Bruparck, unde a avut loc expoziţia mondială din 1958, prilej cu care a fost construit și celebrul Atomium, o gigantică moleculă de fier, compusă din nouă atomi, Catedrala Saints-Michel-et-Gudule, Muzeul Instrumentelor muzicale sau parcul Laeken, cu castelul Laeken, serele regale, turnul japonez și pavilionul chinezesc.

Atomium Bruxelles Pavilionul chinezesc Bruxelles

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *