locuri UNESCO din România

7 Locuri și monumente din România aflate în Patrimoniul UNESCO

România este o țară fascinantă. Orașele, satele tradiționale, peisajele deosebite din natură, cultura și tradițiile sale, precum și gastronomia transformă această țară într-una cu adevărat unică, atât în Europa, cât și în lume. Deși nu este la fel de cunoscută și vizitată precum alte țări, România merită să fie explorată și descoperită din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea, îți prezentăm toate cele 7 locuri din România, aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care te vor face să privești propria țară cu alți ochi, iar dacă nu ești de aici, să îți dorești să vezi cât mai mult din acest tărâm deosebit.

Bisericile din Moldova

Un număr de 8 biserici din nordul Moldovei se află pe această listă, datorită picturilor murale exterioare, precum și semnificației culturale și religioase. Acestea se află în Patrimoniul UNESCO din 1993.

Bisericile din Moldova, patrimoniu UNESCO

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei

Cetățile incluse în 1999 pe listă sunt Sarmizegetusa Regia din Grădiștea de Munte, Cetatea dacică de la Costești Cetățuia, cea de la Costești Blidaru, cea de la Luncani-Piatra Roșie, de la Bănița și cea de la Căpâlna.

Fortareata dacica, Orastie, patrimoniu UNESCO

Centrul istoric din Sighișoara

Dovadă clară a culturii și moștenirii sașilor transilvăneni, centrul istoric din Sighișoara este de o frumusețe remarcabilă. A fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO în 1999 și este unul dintre cele mai interesante orașe medievale din Europa.

centrul istoric din Sighisoara, patrimoniu UNESCO

Bisericile din lemn din Maramureș

Tot 8 la număr, bisericile din lemn din Maramureș au fost incluse pe lista Patrimoniului UNESCO în 1999. Ele sunt reprezentative pentru arhitectura de lemn din țară.

bisericile din lemn din Maramures, patrimoniu UNESCO

Sate cu biserici fortificate din Transilvania

Acestea sunt reprezentative pentru cultura și istoria zonei Transilvaniei, una dintre cele mai frumoase zone din țară. Satele de colonizare săsească sunt unice tocmai datorită prezenței bisericilor fortificate.

biserici fortificate, Transilvania, patrimoniu UNESCO

Mănăstirea Hurezi, din Horezu

Mănăstirea se află, de fapt, în satul Romanii de Jos, din județul Vâlcea. Se află la o distanță foarte mică de intrarea în orașul Horezu și este un exemplu excelent de construcție în stil brâncovenesc.

Mănăstirea Hurezi, patrimoniu UNESCO

Delta Dunării

Unică în lume, Delta Dunării este clasificată drept rezervație a biosferei la nivel național, având peste 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce.

Delta Dunării, aflată în patrimoniu UNESCO

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *