baruri tapas

7 Baruri de Tapas excelente din Madrid și Barcelona

Dacă ai fost în Spania până acum, cu siguranță știi ce sunt „tapas”. Dacă nu, e cazul să te informăm și să îți facem poftă de călătorit. Tapas sunt niște mici gustări care sunt oferite în baruri și restaurante, alături de băutura comandată. De obicei, acestea constau în jamon, brânză, pește sau alte preparate asemănătoare și sunt gratuite. Bucuria de a ajunge într-un local și a te simți bine alături de prietenii tăi sau cineva drag, în timp ce savurați băutura preferată, se dublează în momentul în care ți se oferă, alături de paharul tău, acele mici gustări savuroase.

Tapas a devenit o adevărată cultură în Spania, iar obieceiul de a colinda barurile pentru a descoperi cât mai multe gustări delicioase este extrem de întâlnit atât în rândul spaniolilor, cât și al turiștilor. Bineînțeles că, odată cu amploarea fenomenului, au apărut și adevărate baruri specializate în oferirea de tapas, care mai de care mai creative, gustoase și interesante. Așadar, hai cu noi într-o aventură culinară să descoperim cele mai bune baruri de tapas din Madrid și Barcelona!

La Casa del Abuelo, Madrid

Un local tradițional, condus încă de familia fondatoare. La Casa del Abuelo a fost inaugurat în 1906 și te așteaptă cu cei mai buni creveți pe care îi vei gusta vreodată.

creveti,-spania

Casa Lucio, Madrid

Casa Lucio este, probabil, cel mai cunoscut bar de tapas din lume și se află pe una dintre cele mai vechi străzi ale Madridului, Calle Cava Baja.

tapas in Madrid

El Tigre Tapas Bar, Madrid

Acesta este unul dintre cele mai bune localuri din Madrid în care se servesc în mod special tapas, iar în ceea ce privește raportul calitate-preț, este mai mult decât convenabil.

tapas cu jamon

Bodegas Ricla, Madrid

Un alt local mic, tradițional, condus de o familie, care te va întâmpina cu tapas delicioase și băuturi asemenea, toate la un preț foarte bun, plus o atmosferă călduroasă.

tapas-din-spania

Bar Seco, Barcelona

Un bar în care conceptul de slow food este baza, iar clienții se conformează și se simt bine, fără a se grăbi nicăieri. Aici îți vei putea savura în voie băutura și cele mai bune tapas care să meargă alături.

tapas cu jamon, Barcelona

La Cova Fumada, Barcelona

Acesta un local mic, aglomerat, dar foarte prietenos, care îți va da senzația că te afli în bucătăria unei familii mari. Gustările sunt foarte delicioase și convenabile ca preț.

tapas cu peste

Tapeo, Barcelona

Cu siguranță unul dintre cele mai bune baruri de tapas în Barcelona, unde te vei bucura de gustări foarte bune și o atmosferă plăcută.

meniu tapas

flygo

flygo

logo png fly-go

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *