cover-photo-santorini

5 plaje deosebite din Santorini pe care trebuie să le vezi

Santorini este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, în special datorită plajelor sale, dar și celebrelor căsuțe cu acoperiș albastru, frumuseții peisajelor naturale și numeroaselor opțiuni prin care turiștii se pot distra. Chiar dacă nu ai ajuns în Santorini până acum, cu siguranță ai admirat măcar o poză cu frumoasa insulă. Te invităm într-o aventură colorată, în care vom descoperi împreună unele dintre cele mai interesante plaje din Santorini.

Plaja Kamari

Plaja Kamari se află la 10 km față de Fira, capitala insulei Santorini, și este una dintre cele mai cunoscute plaje. Este acoperită cu nisip negru, lucru care îi oferă un aspect deosebit. Kamari este o plajă foarte bine îngrijită și organizată, ce oferă o mulțime de facilități pentru turiști.

plaja Kamari

 

plaja Kamari, Santorini

 

Plaja roșie

Plaja roșie este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute și căutate plaje din Santorini. Aceasta se află foarte aproape de situl arheologic Akrotiri. Deși este foarte mică și se poate aglomera ușor, merită să mergi aici chiar și doar pentru a admira peisajul.

Plaja Rosie, Santorini

 

mergand spre Plaja Rosie

 

Plaja Rosie din Santorini

 

Plaja cu nisip negru

Aici putem include, de fapt, mai multe plaje, deoarece nisipul negru este ceva frecvent întâlnit în Santorini, fiind o insulă vulcanică. Amintim de Kolumbo, o plajă foarte frumoasă și căutată, alături de Agios Georgios.

plaja cu nisip negru

 

plaja neagra vulcanica, Santorini

 

Plaja Perissa

Perissa este o altă plajă de pe insulă unde te poți bucura de nisip negru. Una dintre principalele sale caracteristici este Mesa Vouno, faimoasa rocă ce se ridică din apă, separând Perissa de Kamari. Cele mai multe fotografii cu Santorini înfățișează această plajă tocmai datorită frumuseții și unicității sale.

plaja Perissa

 

plaja Perissa, Santorini

 

Plaja Vlychada

Rocile vulcanice albe care s-au format pe plaja Vlychada îi conferă un aspect cu adevărat interesant și o transformă într-unul dintre cele mai frumoase și căutate locuri de pe insulă. Este o plajă lungă, așadar nu se aglomerează ușor, iar nisipul este fin și tot de culoare neagră.

plaja Vlychada

 

plaja Vlychada, Santorini

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *