Top 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre

Dunărea, al doilea fluviu din Europa ca lungime, traversează zece ţări în trecerea sa din munţii Pădurea Neagră, Germania, spre Marea Neagră, în care se varsă. Numeroase așezări sunt străbătute de pitorescul fluviu, printre care și patru capitale europene minunate: Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad. Vă invităm mai jos să descoperiţi, prin imagini, 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre.

1. Dürnstein, Austria

Orășelul este unul istoric și spectaculos, cu mai puţin de o mie de locuitori, dar intens vizitat de către turiști pentru frumuseţea lui sălbatică. În localitatea viticolă, cu un castel medieval care o străjuiește de pe un vârf de stâncă și cu minunate case cu faţade colorate, care încadrează străduţe înguste, pasul poate rătăci ore în șir, ca printr-un labirint fascinant. Pe noi, peisajul local ne-a convins să îl includem din start în top 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre.

Orase spectaculoase de pe Dunare, Durnstein Orase spectaculoase de pe Dunare, Durnstein

2. Viena, Austria

Viena este prima capitală pe care Dunărea o întâlnește în curgerea sa de la vest la est. Pregătiţi-vă să petreceţi clipe de neuitat în orașul muzicii, în care Dunărea Veche, Insula Dunării și Canalul Dunării vă oferă modalităţi multiple de relaxare, de la pajiști pitorești pe care vă puteţi odihni, parcuri, restaurante, piste pentru bicicliști, până la plimbări cu vase de agrement.

Orase spectaculoase de pe Dunare, Viena Orase spectaculoase de pe Dunare, Viena

3. Bratislava, Slovacia

Dunărea trece și prin mijlocul orașului Bratislava, o altă localitate superbă, de încadrat în top 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre și pe care vă recomandăm să o vizitați. Împărţind orașul atât din punct de vedere pur geografic, cât și istoric, în  partea de nord – Stare Mesto, cu atmosfera medievală dată de castel, biserici și clădiri vechi, și partea de sud, Nove Mesto – cu clădiri datând din perioada comunistă, apare o discrepanţă uriașă. Podul futurist de peste fluviu, Novi Most, datând din anii ’70, este și el interesant, restaurantul din vârful lui oferind o minunată panoramă asupra ambelor părţi ale capitalei Slovaciei.

Orase spectaculoase de pe Dunare, Bratislava Orase spectaculoase de pe Dunare, Bratislava

4. Budapesta, Ungaria

Tot în două împarte Dunărea și capitala Ungariei, Budapesta. Buda și Pesta oferă aproape în egală măsură atracţii turistice remarcabile, de la Palatul Regal la Palatul Parlamentului, de la biserica Matei Corvin la Insula Margareta, sau la Podul cu Lanţuri, care traversează fluviul oferind în același timp o spectaculoasă priveliște.

Budapesta, Palatul Parlamentului Budapesta Podul cu lanturi, de pe Dunare

5. Sulina, România

La Sulina nu poţi ajunge decât cu barca sau vaporul. Dar faptul că e mai greu accesibil nu face ca orașul-port din Delta Dunării să fie mai puţin pitoresc. In ciuda bombardamentelor distrugătoare din timpul celui de-al Doilea Război mondial, Sulina mai păstrează încă mult din farmecul târgului cosmopolit de altădată. Palatul Comisiei Europene a Dunării și Farul sunt doar două dintre obiectivele majore ale orașului, la ele adăugându-se cimitirul maritim, plaja și casele tradiţionale din lemn, obiective turistice locale, pe care le consideram demne de lista celor 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre.

 Sulina, case traditionale Sulina, orase spectaculoase de pe Dunare

Comments

O părere despre “Top 5 orașe spectaculoase de pe Dunăre

Nu se adaugă comentarii.