Cascada Bigar, Parcul Național Cheile Nerei

10 Parcuri naționale superbe din Europa

Parcurile naționale sunt locuri uimitoare în care te poți reconecta cu natura. Dacă îți plac peisajele naturale, pădurile, lacurile, potecile și drumurile nebătute, traseele interesante, flora și fauna, atunci e timpul să descoperi 10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Europa, în care vei simți că ai pășit într-o altă lume. Una mai curată, în care totul este natural și frumos.

Lacurile Plitvice, Croația

Parcul Lacurile Plitvice este unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri naționale din Europa de sud-est. Acesta reprezintă o zonă protejată și se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979.

Lacurile Plitvice, Croatia

Durmitor, Muntenegru

Înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1980, acest parc național include masivul Durmitor, canioanele râurilor Tara, Susica și Draga, precum și o parte din platoul Komarnica.

Durmitor, Muntenegru

Garajonay, Spania

Acest parc național se află pe insula La Gomera, una dintre Insulele Canare ale Spaniei. Este inclus în Patrimoniul Mondial din 1986 și te va cuceri din primele clipe în care îl vei descoperi.

Parcul Național Garajonay, Spania

Elveția Saxonă, Germania

Acesta se află în estul Germaniei, foarte aproape de Dresda. Parcul Național Elveția Saxonă este o zonă cu formațiuni stâncoase, platouri, defileuri, văi adânci și multe specii rare de animale.

Parcul Național Elveția Saxonă

Cheile Nerei-Beușnița, România

Este o arie protejată, de interes național, ce se află în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin. Una dintre cele mai căutate atracții turistice din parc este Cascada Bigăr, cunoscută la nivel mondial pentru unicitatea și frumusețea sa.

Cascada Bigăr, Cheile Nerei

Göreme, Turcia

Parcul Național Göreme se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1985 și este o zonă superbă, ce dispune de un relief fascinant. Piesa de rezistență a parcului este Cappadocia, cunoscută pentru formațiunile sale naturale de o frumusețe incontestabilă.

Cappadocia, Goreme, Turcia

Sarek, Suedia

Parcul Național Sarek este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din zona Scandinaviei, în special pentru iubitorii de munte.

Parcul Național Sarek, Suedia

Vatnajökull, Islanda

Vatnajokull este cel mai mare parc național din Europa, ocupând peste 10% din suprafața Islandei. Este o zonă cu peisaje incredibile, în care activitățile precum drumețiile, schiatul, săniușul sau cățărările pe gheață sunt foarte apreciate de turiști.

Parcul Național Vatnajokull

Gran Paradiso, Italia

Parcul Național Gran Paradiso este o zonă protejată, aflată în Alpii din nord-vestul Italiei. Este primul parc național din Italia, iar suprafața sa este compusă, în general, dintr-un relief muntos.

Parcul Național Gran Paradiso

Pirin, Bulgaria

Acesta este unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Europa, fiind inclus și în patrimoniul UNESCO. Cuprinde o mare parte din Munții Pirin, iar în limitele acestuia se află două rezervații naturale.

Lacul Pirin, Bulgaria

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *