Hallstatt, Austria

10 orașe de poveste pe care le poți vizita

Dacă îți dorești o altfel de călătorie și vacanță, astăzi îți propunem câteva orașe de poveste din întreaga lume care te vor cuceri printr-o simplă fotografie. Micuțe ca suprafață, cu case ce par construite special pentru personaje din basme, străzi fermecătoare și tot felul de monumente sau clădiri deosebite, toate aceste locuri par rupte din paginile poveștilor pe care le citeam în copilărie. Așadar, hai să ne întoarcem puțin în timp, să descoperim cele mai frumoase orașe de poveste și să ne lăsăm pradă viselor, în aceste locuri magice!

Satul lui Popeye, Malta

A fost construit, inițial, pentru filmarea lui „Popeye” – opera lui Robert Altman, iar acum este un parc de amuzament, dar pare cu adevărat un oraș de poveste, în care am vrea să locuim.

Popeye Village, Malta

Giethoorn, Olanda

Giethoorn este unul dintre acele orașe de poveste în care timpul a stat în loc. Nu există străzi, iar oamenii se deplasează cu barca dintr-un loc în altul.

 Giethoorn, Olanda

Bibury, Regatul Unit

Un sătuc mic, cu adevărat fermecător, pe care cu siguranță vei dori să îl vezi cu propriii ochi pentru a te asigura că este atât de frumos.

Bibury, Anglia

Rothenburg, Germania

Rothenburg are atâta culoare și o atmosferă atât de relaxantă stăpânește acest loc încât vei crede că ai ajuns într-o adevărată poveste, nu doar într-unul dintre orașele de poveste din lume.

Rothenburg, Germania

Hallstatt, Austria

Între Salzburg și Graz, se află acest mic orășel de vis, cu priveliști asemenea, care cu siguranță te va impresiona din primele momente petrecute aici.

peisaj din Hallstatt, Austria

Eguisheim, Franța

Un alt loc de vis, din nord-estul Franței, în care se produce vin de Alsacia de înaltă calitate. Pe lângă priveliștile uimitoare, iată încă un motiv pentru a vizita acest frumos loc!

Eguisheim

Shirakawa-go, Japonia

Aflat la poalele muntelui Haku-san, acest mic loc din Japonia este mai mult decât fermecător, datorită peisajelor din natură și căsuțelor mici și frumoase. Shirakawa-go se află și în patrimoniul Unesco.

 

Shirakawago, Japonia

Bosa, Italia

Un mic orășel din Sardinia, care și-a păstrat foarte bine farmecul și culoarea de altădată. Casele, arhitectura lor, străzile, marea, toate acestea contribuie la frumusețea orașului.

Bosa, Italia

Yangshuo, China

Natura în toată splendoarea sa, priveliști care îți taie respirația, o cultură fascinantă. Acesta este Yangshuo din China, un loc în care vei simți că ai pășit într-o altă lume, una de basm.

Yangshuo, China

Oia, Santorini, Grecia

Santorini nu mai are nevoie de nicio introducere, iar unul dintre cele mai frumoase locuri de pe această insulă este Oia, un adevărat oraș de poveste.

Oia, Santorini, Grecia

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *