10 motive sa calatoresti singur

10 motive pentru care ar trebui să călătorești singur

Tu ai îndrăznit să călătorești singur/ă până acum? Dacă răspunsul este nu, atunci nu mai sta pe gânduri: alege-ți imediat o destinație, ia-ți biletul de avion, fă-ți bagajul și pregătește-te pentru o aventură în adevăratul sens al cuvântului! Nu numai că te vei distra pe cinste, dar vei descoperi locuri noi și uimitoare, pe care le vei privi cu alți ochi și vei avea timp să le admiri așa cum trebuie. Iar dacă nu te-ai convins încă, te invităm să descoperi 10 motive pentru care ar trebui să călătorești singur, oferite, bineînțeles, de Puc, prin prisma călătoriilor și aventurilor sale.

Așadar, îți recomandam să călătorești singur pentru că…

  1. Planificarea este extrem de ușoară

De ce? Pentru că totul depinde numai și numai de tine. Vrei să alegi o destinație izolată, pentru meditație și yoga? Preferi un oraș aglomerat? O destinație pentru shopping? O insulă exotică, unde să stai toată ziua la soare? Nu contează! Absolut orice dorești, oricând dorești, nu trebuie decât să alegi locul preferat, să îți iei biletele și să fugi spre aeroport. Pentru că poți plănui cu luni în avans cum să călătorești singur/ă spre destinația aleasă sau poți să fii spontan, să te decizi pe loc unde vrei să mergi și a doua zi sau chiar în ziua respectivă să pleci în călătoria preferată. Atât este de simplu! :)

planificarea cand calatoresti singur

  1. Te poți bucura de activitățile preferate

Atunci când călătorești cu un grup de prieteni sau cu familia întreagă, este destul de greu să găsiți lucruri pe care să le faceți de care să se bucure toată lumea. În plus, mereu vor fi câteva persoane nemulțumite, care ar fi ales ceva total diferit. Chiar și dacă ești doar cu persoana iubită, uneori te poți lovi de situația în care să vă doriți să încercați fiecare altceva. Dar, când călătorești singur, nu trebuie să te ocupi decât de plăcerile tale. Fie că vrei să stai jumătate de zi la o terasă, cu o limonadă și cartea preferată în mână, iar restul zilei să o petreci plimbându-te, fie că vrei să stai într-un parc toată ziua, să vizitezi 10 muzee într-o zi sau să mergi la un concert rock, nu trebuie să mai ții cont de nimic altceva. Este vacanța ta și o poți petrece așa cum vrei!

activitati preferate cand calatoresti singur

  1. Îți poți face prieteni noi

Unul dintre cele mai plăcute lucruri de care ai parte atunci când călătorești singur este faptul că poți să întâlnești oameni extrem de interesanți, care fie fac același lucru ca tine, fie sunt cu o gașcă de oameni la fel de interesanți. Așadar, ai ocazia să îți faci prieteni noi, să asculți povești de viață, să primești sfaturi de la călători mai experimentați sau chiar să călătorești alături ei pentru o perioadă. Totul depinde doar de tine și de cât de mult îți place să interacționezi cu alții. În orice caz, sfatul nostru este să încerci să ieși din zona de confort și să vorbești cu alți oameni. Bineînțeles, să îți iei măsurile de siguranță necesare dacă simți că este ceva în neregulă. Călătorește cu inima și mintea deschise, vei avea numai de câștigat!

prieteni noi in calatorii

  1. Vei avea mai multă încredere în tine

Dacă nu ești o persoană cu foarte multă încredere în forțele proprii, te sfătuim să pleci chiar acum într-o călătorie fără nimeni altcineva. După ce vei vedea cât de minunat este să descoperi locuri noi de unul singur, cât de important este să te descurci cu doar o hartă în mână și fără să știi deloc limba locală, cât de bine este să găsești singur cea mai bună și rapidă metodă de a ajunge dintr-un loc în altul și cum să plătești cel mai mic preț pentru cazare, îți garantăm că vei avea mult mai multă încredere în tine. Este foarte bine să ai întotdeauna o persoană pe care să te poți baza, dar când ești chiar tu persoana respectivă, este cu atât mai important! Descoperă cât de frumos poate fi să călătorești singur și cât de mult te poate ajuta acest lucru la încrederea în propria persoană!

incredere in propria persoana

  1. Experiența unei călătorii va fi cu mult mai semnificativă

Prima oară când călătorești singur (bine, recunoaștem, poate și a doua, a treia sau a noua oară) te vor copleși o mulțime de sentimente, atât plăcute, cât și neplăcute. Printre acestea, vei simți teamă (puțină), te vei stresa, poate chiar te vei panica în anumite situații. Asta nu înseamnă că vei avea o călătorie stresantă, ci dimpotrivă. Vei fi cu ochii în patru și vei acorda mult mai multă atenție celor din jur, iar aceste lucruri te vor ajuta să descoperi destinația la un alt nivel. Ba mai mult, vei observa locuri pe care nu le-ai fi văzut în mod normal, dacă ai fi călătorit cu altcineva. Pentru că, atunci când mai ești cu o persoană sau chiar mai multe, atenția îți este distribuită în mai multe locuri și spre mai mulți oameni.

calatorie semnificativa

  1. Te vei redescoperi

Agitația de zi cu zi, rutina în care trăim, stresul de la birou, cumpărăturile necesare și tot ce ne mai ocupă timpul sunt lucruri care ne fac să ne deconectăm de ceea ce contează cu adevărat. Până și contactul cu ceilalți oameni a devenit „tehnologizat”. Astfel, uităm să ne mai gândim și la noi. La ce ne dorim cu adevărat, la ce ne bucură și ce ne face să vibrăm de emoție. O călătorie de acest gen, însă, poate fi exact ce ne trebuie pentru a ne redescoperi pe noi înșine. Puc confirmă acest lucru, de câte ori simte că a pierdut contactul cu lumea lui interioară, mai face o călătorie doar între el și penele sale, iar de fiecare dată se întoarce cu bateriile reîncărcate și gata pentru a înfrunta orice provocare.

redescoperirea propriei persoane

  1. Vei cheltui exact cât vrei și pe ce vrei tu

Inevitabil, atunci când călătorești alături ce cineva, ajungi să dai bani pe anumite lucruri, mâncăruri, activități sau monumente care nu te-ar fi interesant în mod normal, dar faci compromisuri. Ei bine, când călătorești singur, poți face absolut tot ce vrei. Banii tăi vor fi cheltuiți numai pe lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. În plus, nu vei avea niciun motiv să te abții de la plăcerile personale. Ai ajuns la Milano și vrei să faci shopping? Nicio problemă! Ai văzut o geantă sau un ceas într-un magazin din Paris? Ia-le! Numai dacă ți le dorești cu adevărat și ți le permiți, bineînțeles. În orice caz, ideea este să te simți bine, să nu îți refuzi nicio plăcere și să nu regreți nimic.

cheltuieli cand calatoresti singur

  1. Te vei bucura de libertate

Oricum ar arăta vacanța ta ideală, orice fel de activități ai vrea să încerci, oricât de mult ai vrea să dormi, toate aceste lucruri depind numai de tine. Așa că, dacă vrei să mergi pe un traseu mai puțin cunoscut, să îți iei o excursie opțională sau să mergi la pescuit dimineața, împreună cu localnicii, decizia este a ta. Libertatea este un lucru foarte important și te poți bucura de ea pe tot parcursul călătoriilor tale făcute doar cu tine. Nici nu îți dai seama cât de mult vei ajunge să o apreciezi.

libertate cand calatoresti singur

  1. Vei deveni un călător mai responsabil

Atunci când te vei trezi în situația de a fi nevoit să găsești cel mai bun hotel, cea mai ieftină metodă de a ajunge dintr-un oraș în altul, cel mai scurt drum până la obiectivul turistic dorit sau cele mai ieftine bilete de avion spre o insulă exotică (asta dacă nu apelezi la ajutorul agenților noștri de turism, bineînțeles), vei descoperi cât de bine te descurci și vei deveni foarte responsabil. Ba mai mult, dacă îți vei face un obicei din a călători singur, vei ajunge chiar să le dai și altora sfaturi utile.

calator responsabil

  1. Te vei întoarce cu povești uimitoare

Experiența unei călătorii de unul singur va fi de neuitat și te vei convinge de acest lucru din primele clipe în care vei ajunge la destinație. Vei întâlni oameni foarte interesanți, vei interacționa cu localnicii, vei avea mai multă încredere în tine, vei aprecia lucrurile la un alt nivel și vei avea parte de adevărate aventuri. Lasă-te purtat de val, fii spontan, acceptă orice provocare și vei vedea că îți vei crea numai amintiri deosebite. În plus, poveștile cu care te vei întoarce din călătoriile tale vor fi de-a dreptul uimitoare. Garantează Puc. :)

povesti din calatorii

Motivele pentru care ar trebui să călătorești singur sunt mult mai multe, dar noi ne vom opri aici. Dacă ai călătorit singur/ă și vrei să ne împărtășești din experiența ta, oferind mai multe motive pentru care fiecare om ar trebui să facă acest lucru măcar o dată în viață, le așteptăm cu interes la secțiunea de comentarii. Puc te sfătuiește să încerci numaidecât o astfel de călătorie și să ne spui cum te-ai simțit. :)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *