10 Locuri din Italia incluse în Patrimoniul UNESCO

Italia este una dintre cele mai vizitate țări europene. Plină de orașe deosebite, monumente pe măsură, dar și peisaje naturale de o frumusețe care îți taie respirația, această țară primește cu brațele deschise orice turist dispus să o exploreze. Italia are de asemenea 51 de locuri și monumente incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, fiind singura țară din lume cu atât de multe zone protejate.

Te invităm să descoperi, în continuare, 10 dintre aceste situri deosebite, incluse în Patrimoniul UNESCO.

Centrul istoric din Florența

Florența este un oraș artistic în adevăratul sens al cuvântului, plin de muzee cu picturi deosebite, dar și clădiri, sculpturi, statui sau monumente unice în lume.

centrul istoric din Florența, Italia

Centrul istoric din Roma

Roma are, de fapt, atât centrul istoric inclus, cât și bunurile papale din Vatican, plus bazilica San Paolo Fuori le Mura. Practic, toată esența Romei.

centrul istoric din Roma, Italia

Siracuza și necropola de la Pantalica

Siracuza este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, cunoscut și ca orașul lui Arhimede. Siracuza și Necropola de la Pantalica au fost incluse în Patrimoniu în anul 2005.

Siracuza și Necropola de la Pantalica, Italia

Centrul istoric al orașului Pienza

Aflat în provincia Toscana din Italia, Pienza este un oraș cât se poate de pitoresc. Centrul său istoric se află pe lista UNESCO din 1996.

centrul istoric din Pienza, Italia

Centrul istoric vechi din Verona

Orașul lui Romeo și al Julietei nu este doar unul al îndrăgostiților, ci și unul istoric. Centrul istoric este foarte frumos și interesant, aflându-se pe lista UNESCO din 2000.

centrul istoric din Verona, Italia

Sassi și Parcul Bisericilor Rupestre din Matera

Acest parc reprezintă cel mai bun exemplu de așezări troglodite din zona Mediterană, perfect adaptate la teren și ecosistem.

bisericile rupestre din Matera, Italia

Casele Trulli din Alberobello

Alberobello este un oraș micuț din provincia Bari, Italia. Fermecătoarele căsuțe Trulli au fost trecute în 1996 pe lista Patrimoniului Mondial.

casutele Trulli din Alberobello, Italia

Vulcanul Etna

Etna este un vulcan activ aflat în Sicilia, Italia. Acesta este vulcanul activ cu cea mai lungă perioadă de activitate, fiind și una dintre principalele atracții turistice naturale din Italia.

Vulcanul Etna, Italia

Peisajul cultural de la Portovenere și Cinque Terre

Cinque Terre este una dintre cele mai vizitate zone din Italia, alcătuită din cinci sate micuțe, unde nu se circulă cu mașina. Acestea sunt colorare, au o istorie veche și arată ca un mic paradis.

Cinque Terre, Italia

Veneția și laguna sa

Un oraș care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Veneția, se află pe lista UNESCO din 1979. Acesta este un loc pe care oricine trebuie să îl vadă măcar o dată în viață.

Veneția, Italia

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *