Insulele Maldive

Vacanță în Insulele Maldive, partea însorită a vieții

Nu știm cum v-ați închipuit că arată raiul, însă, dacă ne întrebați pe noi, o bună bucată din acesta se află în Insulele Maldive din Asia. Peisajele pe care le puteți admira aici, soarele, apa, nisipul de un alb imaculat, căldura și amabilitatea localnicilor și, în general, toată atmosfera de vis din această zonă vă vor face să credeți că ați ajuns într-un loc din povești.

Dacă vreți să mergeți în vacanță în Maldive, pregătiți-vă de pe acum pentru o experiență deosebită, multă odihnă și relaxare, dar și foarte multe locuri deosebite de explorat. Capitala Insulelor Maldive este Male, o insulă cu clădiri moderne, în care se desfășoară cele mai multe activități, dar și unde se află aeroportul.

Haideți să aflăm, în continuare, care sunt cele mai importante locuri și insulițe pe care trebuie să le vedeți în cadrul unui sejur în Insulele Maldive!

Obiective și atracții turistice din Insulele Maldive:

 

 • Maldive Victory: un loc perfect dacă vă plac scufundările, căutați relaxare sau un loc liniștit cu apă limpede și frumoasă.

 

 • Moscheea Vinerea Mare: una dintre cele mai mari și mai frumoase din Insulele Maldive, această moschee merită din plin să o vizitați și să descoperiți grandoarea și arhitectura sa deosebită. Atenție, dacă nu sunteți musulmani, nu puteți vedea și interiorul moscheii, dar curtea interioară, fațada și împrejurimile vor fi suficiente.

 

 • Hukuru Miskiiy (Moscheea Veche): aceasta este cea mai veche de pe insulă, datează încă din anul 1656 și cu siguranță trebuie să o vizitați, în special pentru arhitectura și semnificația sa istorică. Pereții moscheii sunt alcătuiți, în principal, din pietre de corali, așadar frumusețea arhitecturii este incontestabilă. Pentru a vizita interiorul acestei moschei aveți nevoie de permisiune, dar aceasta nu este imposibil de obținut, așadar, merită să încercați.

 

 • Monumentul Tsunami: acest monument a fost construit în memoria celor care și-au pierdut viața când un tsunami s-a format în Oceanul Indian, în anul 2004.

 

 • Mulee Aage: Palatul Prezidențial este o clădire mică, dar foarte frumoasă. Fațada sa albă, arhitectura cochetă și grădina frumoasă din fața palatului transformă acest loc într-unul dintre cele mai drăguțe din Male, capitala insulelor Maldive.

palatul prezidential male

 • Plajele artificiale: chiar dacă insulele dispun de o mulțime de plaje naturale superbe, au fost construite câteva special pentru a satisface anumite nevoi ale turiștilor, așadar puteți merge în aceste locuri pentru a beneficia de un maximum de confort și liniște.

 

 • Insula Alimatha: vă place pescuitul? Atunci, ați ajuns în paradis, deoarece pe această insulă se poate practica oricând și vă puteți relaxa de asemenea admirând cele mai frumoase priveliști.

 

 • Sun Island: probabil unul dintre cele mai căutate și frumoase locuri din Maldive, pe această insulă veți găsi toate ingredientele pentru vacanța ideală: relaxare, liniște, mare, soare și priveliști rupte din altă lume, una din care nu veți mai dori să plecați.

 

 • Insula Veligandu: orice loc din Maldive ați alege veți descoperi un mic paradis, desprins dintr-un film frumos, însă această insulă va depăși orice așteptare.

insula veligandu

 • Muzeul Național: nu ratați șansa de a învăța puțin despre cultura și istoria celor din Maldive, deoarece veți descoperi o mulțime de lucruri interesante.

 

 • Insula Bodu Mora: o insulă idilică, perfectă pentru a admira unele dintre cele mai deosebite locuri din Maldive și, poate, din lume.

 

 • Piața de pește din Male: aflată în capitală, în Male, piața de pește este una dintre cele mai interesante atracții turistice din această mică insulă. Este o experiență pe care trebuie să o încercați, mai ales pentru că veți avea ocazia să vedeți pescarii locali în mediul lor natural.

Male, Maldive

Cu alte cuvinte, orice atol sau insulă ați alege din Maldive, nu veți fi dezamăgiți, deoarece acest paradis este format din alte mici paradisuri, toate perfecte pentru o vacanță de neuitat pentru orice iubitor de frumos și natură.

Dacă vă întrebați ce alte lucruri puteți face în Insulele Maldive, odată ce ați ajuns aici în vacanță, în afară de relaxare pe plajă, avem câteva idei.

 

Activități de încercat în Insulele Maldive:

 

 • Baia în Oceanul Indian si plaja pe una dintre insulele acestea vor fi cel mai relaxant și satisfăcător lucru încercat în Maldive.

 

 • Scufundările pot fi o altă activitate deosebit de interesantă, pe care trebuie să o încercați odată ajunși pe una dintre insulele din Maldive.

scufundari in Maldive

 • Snorkelling, dacă vă place să vă aventurați.

 

 • Sporturi de apă, printre care surfing, jet-ski, water-ski sau kite-surf.

 

 • Diverse excursii pe insulele populate doar de localnicii tradiționali, pe insulele virgine sau o călătorie în zori, cu pescarii locali, pentru a prinde cel mai bun și proaspăt pește.

plaja maldive

 • O vizită la spa, pentru că, dacă tot ați venit în concediu într-unul dintre cele mai relaxante locuri din lume, de ce să nu vă bucurați cu adevărat de el? Încercați un masaj pe plajă și o zi la un spa în natură. Garantat nu veți regreta.

 

 • Cazați-vă la o vilă pe apă. Aceste minunate vile au cada pentru baie în aer liber, iar dimineața, când vă treziți, puteți coborî direct în apă, de la balcon, folosindu-vă de micile scări amenajate special pentru asta.

 

 • Un zbor cu un hidroavion, pentru a admira insula de sus și pentru a face cele mai uimitoare poze. Mai este nevoie să spunem ceva?

 

Dacă v-ați decis ca insulele Maldive să fie următoarea destinație de vacanță, nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă acum biletele de avion spre Male, capitala Maldive. Profitați de cele mai bune oferte și mergeți într-o binemeritată vacanță spre paradisul tropical. Nu uitați că vremea în Maldive nu este întotdeauna foarte prietenoasă, în mai-iunie începând sezonul ploios, iar atunci ar fi mai bine să evitați zona, asta doar dacă vă doriți neapărat să faceți și plajă, deoarece insulele au propriul farmec și atunci cand sunt amenințate de furtuni și ploi. Pentru hoteluri în Maldive sau restaurante, nu vă faceți griji, aveți foarte multe opțiuni, pentru toate gusturile și buzunarele. Iar partea cea mai plăcută este că fiecare hotel își transportă oaspeții cu șalupa sau hidroavionul, de la aeroport, din Male, până pe insula unde este localizat.

Vile pe apa, Maldive

Comments

O părere despre “Vacanță în Insulele Maldive, partea însorită a vieții

Nu se adaugă comentarii.