Cluj-Napoca

Top 3 cărţi de vacanţă

Soare, vacanţă, relaxare. Fie că sunteţi la mare, cu tălpile afundate în nisipul fierbinte și privirile peste valurile înspumate, sau la munte, cu vântul în păr și-o floare agăţată ștrengărește după ureche, că vizitaţi castele bântuite prin Scoţia cea fascinantă sau că hoinăriţi pe străduţe înguste și întortocheate prin eterna Grecie, oriunde aţi fi ales să vă petreceţi mult așteptata vacanţă, veţi găsi, desigur, și puţin timp pentru lectură. Si, pentru că e vară și călătorim mult, vă recomandăm trei cărţi de vacanţă cu care să vă odihniţi frumos și, mai ales, din care să vă încărcaţi cu energii pozitive.

1. Vești din Paradis, David Lodge

In căutarea identităţii și a alinării singurătăţii, un bărbat în floarea vârstei călătorește prin intermediul agenţiei Travelwise Tours spre Hawaii, motivul acestei călătorii fiind regăsirea dintre tatăl său și sora acestuia, aflată în pragul morţii. Intâlnirea dintre cei doi fraţi nu este însă, decât un pretext pentru crearea unei călătorii pline de peripeţii, povestită cu un umor fin, ideal pentru o lectură captivantă, ceea ce ne-a convins și pe noi să o includem in top 3 cărţi de vacanţă, de citit la o terasă liniștită.

Locatie linistita pentru lectura si carti de vacanta, Cluj Napoca2. Fetiţa și ţigara, Benoit Duteurtre

Ce-ar fi dacă s-ar suprima conceptul de errare humanum est, acesta fiind înlocuit cu obligativitatea respectării principiului de corectitudine politică? Asta e întrebarea la care ne provoacă să ne imaginăm un răspuns autorul acestui roman micuţ, dar care trezește multe semne de întrebare. Este a doua alegere a noastră pentru cele 3 cărţi de vacanţă, de citit la umbră, pentru evitarea durerilor de cap pe care le-aţi putea încerca în tentativa de deslușire a ideilor acestui minunat roman-fabulă, satiră a societăţii actuale.

3. Cutia neagră, Amos Oz

Nu puteam exclude din topul nostru de cărţi de vacanţă, o lectură din Amos Oz. Cutia neagră e un roman epistolar care surprinde scene din viaţa unui triunghi (amoros) format dintr-o femeie, fostul și actualul ei soţ. Impărţită între un trecut pe care încearcă să-l renege, dar pe care pare uneori că-l regretă, și un prezent căruia nu îi mai vede viitor, femeia caută și se caută. O carte în care ne putem regăsi toţi, eroi ai unei lumi în care timpul se scurge, parcă, prea repede.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *