cover sf vitus

Top 10 obiective gratis în Praga: vizitează Orașul de Aur!

Descoperiți care sunt cele mai frumoase și interesante atracții turistice care pot fi vizitate gratis în Praga și pregătiți-vă de o vacanță de neprețuit în Orașul de Aur, capitala Cehiei! După ce v-am prezentat care sunt cele mai interesante locuri și obiective turistice pe care le puteți vizita gratis în Londra, Paris și Roma, iată că a venit rândul Pragăi, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa!

Recunoaștem că atât noi, cât și Puc – îndrăgita noastră mascotă, ne-am îndrăgostit iremediabil de Praga, fiind unul dintre orașele în care ne-am întoarce oricând, pentru a descoperi noi locuri și pentru a revizita altele, așadar suntem foarte încrezători că acest oraș superb va avea același efect și asupra voastră. Să vedem, așadar, ce putem face gratis în Praga:

1. Podul Carol

Probabil unul dintre cele mai cunoscute poduri spectaculoase din Europa, Podul Carol este primul obiectiv de vizitat gratis în Praga. Oferă o priveliște superbă asupra orașului, este împânzit de statui deosebite – adevărate opere de artă, este plin de artiști stradali și de muzicanți care oferă concerte fermecătoare, dar și de comercianți care vând bijuterii, accesorii, suvenire și alte mărunțișuri pentru turiști. Chiar dacă este cam aglomerat, Podul Carol trebuie vizitat atât ziua, cât și seara, când are un farmec aparte. Podul se află peste râul Vltava și face legătura între centrul vechi și restul orașului.

podul carol

2. Ceasul astronomic

La o simplă căutare pe Google, veți putea observa că în cele mai multe imagini cu Praga, Ceasul astronomic este nelipsit, acesta fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Ceasul astronomic se află în centrul vechi al Pragăi, pe unul dintre zidurile Primăriei Vechi, și oferă un spectacol impresionant, la fiecare oră fixă. Este unul dintre lucrurile pe care le puteți admira gratis în Praga și pe care cei mai mulți turiști care au vizitat capitala Cehiei vi-l vor recomanda. Acesta a fost construit prin secolul al XV-lea, iar la fiecare oră fixă apare Hristos, urmat de apostolii săi, care defilează pe rând, iar apoi un schelet sună clopoțelul și un cocoș roșu încheie toată ceremonia. Cu alte cuvinte, să fiți pregătiți cu aparatele de fotografiat și de filmat, deoarece nu veți dori să ratați un asemenea spectacol.

ceasul astronomic

3. Catedrala Sfântul Vitus

Un alt simbol foarte important al Pragăi este Catedrala Sfântul Vitus, superbul lăcaș de cult construit în 1344, în stil arhitectural gotic. Catedrala este cea mai mare și importantă din Cehia, iar din 1997 are rolul de Catedrală Metropolitană ce poartă hramul Sfântului Vitus, Sfântului Wenceslaus și Sfântului Adalbert. Aceasta se află în interiorul Castelului din Praga și este unul dintre cele mai interesante și frumoase simboluri de vizitat gratis în Praga. În momentul în care veți ajunge aici, veți fi impresionați atât de exteriorul catedralei, cât și de interiorul acesteia. Dacă vreți să ajungeți și în turn,  din păcate va trebui să plătiți o taxă, dar merită din plin, mai ales pentru priveliștea pe care o puteți admira de acolo.

catedrala sf vitus2

4. Biserica Sfânta Maria din Tyn

Această biserică este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Centrul vechi al orașului, dar și o atracție turistică de vizitat gratis în Praga, pe care nu trebuie să o ratați. Biserica Sfânta Maria din Tyn datează din secolul al XIV-lea și îmbină atât stilul gotic, cât și pe cel baroc. Turnurile bisericii sunt inconfundabile și pot fi observate chiar de la Castelul din Praga. Acestea, deși par identice, sunt un pic diferite, în sensul că unul este un pic mai mare, simbolizând partea masculină a lumii, iar cel mai mic, pe cea feminină.  Biserica este superbă, atât la interior, cât și la exterior, iar intrarea este gratuită!

biserica sf maria din tyn

5. Casa care dansează

Pentru iubitorii de arhitectură modernă, această clădire va fi o adevărată încântare. Deși este o clădire de birouri, The Dancing house este un alt simbol foarte important al orașului și una dintre cele mai frumoase atracții turistice de vizitat gratis în Praga. Clădirea îi simbolizează pe Fred Astair și partenera acestuia, Ginger Rogers, celebrii dansatori de talie mondială, de unde și numele clădirii. Această clădire se află în centrul nou al orașului, unde veți putea admira și alte construcții remarcabile din punct de vedere arhitectural.

casa care danseaza

6. Josefov, Cartierul Evreiesc

Deși întreaga Praga este ca un muzeu superb în aer liber, Josefov, Cartierul Evreiesc, are un farmec și o istorie aparte, una tragică. Fiind și locul în care s-a născut celebrul scriitor Franz Kafka, atât pasionații de istorie, arhitectură, cât și cei pasionați de literatură vor fi foarte fericiți să descopere acest loc. Chiar dacă intrările în cimitir, muzee și sinagogi se plătesc, plimbările pe străduțele fostului ghetou sunt fără taxe, ceea ce înseamnă că puteți trece Cartierul Evreiesc pe lista obiectivelor de vizitat gratis în Praga. Cartierul datează încă din secolul 10, însă foarte multe clădiri au fost construite mai recent, deoarece vechiul cartier a fost distrus. Cele mai importante construcții, cum sunt sinagogile, cimitirul și primăria sunt cele originale.

sinagoga veche in josefov

7. Zidul John Lennon

Deși celebrul cântăreț nu a fost niciodată în Praga, un întreg zid pictat cu grafitti și versuri din cântecele sale se află în capitala Cehiei. Zidul John Lennon este o adevărată operă de artă, un simbol frumos pe care îl puteți vizita gratis în Praga și la care, dacă doriți, chiar puteți contribui, acesta fiind disponibil tuturor artiștilor care vor să se exprime. Zidul a fost pictat în 1980, imediat după moartea lui John Lennon, și a devenit imediat un simbol al exprimării libere, al luptei împotriva clasei politice și un omagiu adus renumitului artist.

zidul john lennon

8. Castelul din Praga

Cu toate că cele mai multe construcții din această zonă percep o taxă pentru a fi vizitate, din fericire, complexul Castelului din Praga are și câteva locuri în care vă puteți plimba gratuit. Grădinile castelului sunt unele dintre acestea, iar priveliștea pe care o oferă asupra orașului este una de neuitat. În plus, vă recomandăm să admirați și ceremonia de schimbare a gărzii de la castel. Chiar dacă nu este la fel de spectaculoasă ca cea din Londra, cu siguranță este un lucru pe care veți dori să îl vedeți. Puc a și învățat câteva mișcări „regale”. :)

castelul praga

9. Grădinile Wallenstein

Un lucru pe care îl veți învăța despre Praga este acela că orașul are o mulțime de locuri verzi, foarte frumoase. Unul dintre acestea este reprezentat de Grădinile Wallenstein, un al simbol al orașului și un obiectiv turistic de văzut gratis în Praga. Acestea se află în partea de jos a cartierului Malá Strana și veți descoperi o serie de fântâni, statui și plante deosebite, în jurul cărora domină o liniște relaxantă, ce vă va cuprinde pe loc. Aici au loc uneori și diverse concerte sau spectacole, așa că dacă aveți noroc, puteți asculta și niște muzică frumoasă într-o atmosferă mai mult decât parfumată și plăcută.

gradinile wallenstein

10. Turul gratuit al orașului

O variantă foarte frumoasă de a explora la pas orașul este aceea cu ajutorul unui ghid competent. În plus, puteți face acest lucru complet gratuit. În Praga, se organizeaza zilnic tururi gratuite ale orașului, însă doar pe jos, iar un tur durează trei ore. Plecările se efectuează zilnic, dimineața și la prânz, din Piața Orașului Vechi, iar pentru a participa la așa ceva, nu trebuie decât să vă înscrieți din timp pe site-ul oficial New Prague Tours. Bineînțeles că orice bacșiș va fi bine primit, dar nu este absolut necesar, deci nu trebuie să vă faceți griji.

panorama praga

 

Alte lucruri pe care Puc le-a descoperit în timpul vacanței sale din Praga și pe care vi le recomandăm cu drag sunt: Monumentul lui Jan Hus, întreaga Piață din Orașul Vechi, cartierele Mala Strana și Stare Mesto –  unde puteți să vă plimbați, să admirați clădirile și să le fotografiați în voie, Mănăstirea Franciscană –  cu ale sale grădini și curți interioare foarte frumoase, Muzeul Muzicii – care oferă intrare liberă în prima joi a fiecărei luni, parcurile Petrin, Stromovka și Petna, Biserica Sfântul Nicolae și, în general, orice străduță din Praga.

 

Pentru alte recomandări în ceea ce privește locurile frumoase de vizitat gratis în Praga, așteptăm opiniile voastre în secțiunea de comentarii. Noi deja ne gândim la următorul city break în Praga și căutăm cele mai bune oferte pentru bilete de avion spre Praga, astfel încât să putem face cât mai multe vizite în acest superb oraș care ne-a rămas în suflete.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *