Biserica Sacre Coeur

Top 10 gratis în Paris: obiective și atracții turistice de neratat

Paris este capitala Franței și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, precum și din lume. Cunoscut drept capitala modei, orașul romantismului și al dragostei, un loc plin de cultură și arhitectură deosebită, dar și un oraș plin de eleganță, Paris atrage milioane de turiști anual, indiferent de sezon. Dacă nu ați avut ocazia să vizitați bijuteria Franței până acum, puteți profita de ofertele Fly Go pentru a merge în acest loc fascinant, deoarece prețurile pentru biletele de avion spre Paris pot începe de la doar câțiva euro. De asemenea, unul dintre cele mai importante avantaje pe care Parisul le deține este faptul că indiferent de bugetul avut pentru vacanță, puteți găsi lucruri gratuite de făcut și obiective de vizitat.

Iată, așadar, o listă cu atracții turistice și activități pe care vă sfătuim să le încercați în Paris dacă nu aveți un buget mare pentru vacanță:

  • Catedrala Notre Dame de Paris: această faimoasă catedrală, devenită simbol pentru Paris, poate fi vizitată gratuit, oferindu-le, astfel, ocazia tuturor turiștilor să descopere un lăcaș de cult cu o arhitectură deosebită. Atenție, însă, dacă doriți să vizitați și turnurile, va trebui să plătiți.

Catdrala Notre Dame

  • Grădinile Luxembourg: fie că vreți să faceți un picnic sau doar să vă plimbați printre minunatele flori, statui și monumente din acest parc, un lucru este sigur: nu o să vă plictisiți! Admirați frumusețea și farmecul aparte al acestui loc liniștit, citind o carte pe o bancă sau stând pe iarbă, în natură.

gradinile luxembourg

  • Muzee și monumente: Parisul permite tuturor turiștilor și celor interesați de artă și cultură să viziteze gratuit o mulțime de muzee și monumente în prima duminică din fiecare lună. Așadar, dacă vă sincronizați perioada de vacanță cu această zi din lună, veți avea ocazia să admirați operele de artă din Muzeul Luvru sau Muzeul D’Orsay gratuit. Singurul dezavantaj este aglomerația, însă.

muzeul luvru

  • Cimitirul Pere Lachaise: poate că prima oară când auziți despre un cimitir, nu vă doriți să îl vizitați în mod deosebit, dar trebuie să știți că acesta este cel mai vizitat din lume, datorită monumentelor impresionante pe care le puteți admira aici, precum și mormintelor unor personalități celebre ca Oscar Wilde, Frederic Chopin, Marcel Proust, Honore de Balzac, Jim Morrison, dar și personalități române: Martha Bibescu, Ana Brâncoveanu, George Enescu.

cimitirul pere lachaise

  • Atelierul Brâncuși: cu siguranță celebrul sculptor nu mai are nevoie de nicio descriere, însă vă spunem doar atât: dacă vreți să vedeți cum arăta studioul în care Brâncuși a creat unele dintre cele mai cunoscute opere ale sale, mergeți la Centrul Pompidou și veți putea vizita gratuit Atelierul Brâncuși.

centrul pompidou

  • Show de modă la Galeriile Lafayette: în fiecare vineri după-amiază, aveți ocazia de a admira un veritabil spectacol de modă, cu defilări ale unor modele profesioniste, care vă vor prezenta colecțiile magazinului. Cu toate că nu este chiar ca la Paris Fashion Week, este gratuit și vă poate da ocazia de a încerca ceva inedit în capitala modei.

Paris, Galeriile Lafayette

  • Biserica Sacre Coeur: un alt simbol foarte cunoscut al Parisului este reprezentat de această biserică superbă, cu o arhitectură impresionantă la exterior, dar și un interior pe măsură. Dacă vreți să vizitați domul sau cripta, însă, va trebui să plătiți o taxă.

biserica sacre coeur

  • Parc du Champ de Mars: o vizită până în vârful Turnului Eiffel va costa în jur de 15 euro, însă dacă vreți să poposiți la baza acestuia, nu vă costă nimic, iar priveliștea este la fel de frumoasă. Puteți sta pe iarbă verde în acest parc, cu o carte în mână sau cu gustări pentru picnic, iar experiența va fi una pe care sigur o veți păstra pentru mult timp în amintire.

champ de mars

  • Parc des Buttes Chaumont: acest parc este un loc deosebit în care puteți admira foarte multe specii de păsări, vă puteți bucura de plante și de un relief stâncos, care vă va da impresia că nu vă mai aflați în capitala Franței.

parc buttes chaumont

  • Champs Elysees: celebrul bulevard, catalogat de francezi drept cel mai frumos din lume, cu siguranță merită o plimbare. Este gratuit, vă puteți opri la diverse magazine sau puteți face window shopping și, în plus, puteți ajunge la Arcul de Triumf, pe care, dacă nu aveți posibilitatea de a-l vizita, contra-cost, puteți să îl admirați din exterior și să îl fotografiați.

Paris, Champs Elysees

Acestea sunt recomandările noastre pentru o vacanță cât mai ieftină în Paris, capitala modei, însă, dacă aveți și alte lucruri pe care le-ați făcut și vizitat gratuit în Paris, vă rugăm să le împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii. Acum, nu ne rămâne decât să vă urăm spor la împachetat bagaje și vacanță plăcută! :)

Comments

2 păreri despre “Top 10 gratis în Paris: obiective și atracții turistice de neratat

Nu se adaugă comentarii.