Tallinn, Estonia

Tallinn, o destinaţie ideală de vacanţă

Capitală a Estoniei, Tallinn (denumit în trecut Reval) este, în acelaşi timp, cel mai mare oraş din ţară şi unul dintre principalele centre economice, culturale şi istorice din regiune. Situat în Golful Finlandei, la aproximativ 80 de kilometri față de Helsinki, Stockholm şi Sankt Petersburg, Tallinn este o destinaţie turistică de top, vizitată anual de mai mult de 1,5 milioane de turişti.

Capitală europeană a culturii în 2011, împreună cu oraşul Turku din Finlanda, Tallinn este înscris în patrimonial mondial UNESCO, Oraşul Vechi fiind de o reală importanţă istorică.

Obiective turistice Tallinn

Oraşul Vechi, format din All-linn (Oraşul de Jos) şi Toompeahill (Oraşul de Sus), uşor de parcurs pe jos, într-o plimbare ca în poveşti.

Orasul vechi, Tallinn, Estonia

Castelul Toompea, din secolul al XIII-lea, actualmente sediu al Parlamentului Estonian.

Castelul Toompea, Tallinn

Catedrala ortodoxă Alexander Nevsky, construită în stilul Renaşterii ruseşti, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Catedrala ortodoxa Alexander Nevsky

Catedrala luterană Sf. Maria, din secolul al XIII-lea, cea mai veche biserică din Tallinn.

Catedrala Sf Maria, Tallinn, Estonia

Piaţa Primăriei (Raekoja plats), care adăposteşte numeroase festivaluri, restaurante şi magazine de suvenire.

Piata Primariei, Tallinn, Estonia

Zidurile oraşului, primul (Zidul Margaret) fiind construit în 1265, de către Margaret Sambiria. Zidurile au cunoscut o extindere masivă, în scopuri de apărare, în secolul al XIV-lea, acesta fiind unul dintre motivele includerii Oraşului Vechi în patrimoniul UNESCO.

zidurile orasului, Tallinn

Margareta cea Grasă (Paks Margareeta), un turn din secolul al XVI-lea, care, împreună cu Lennusadam şi Muzeul minier, formează Muzeul Maritim Estonian.

Margareta cea Grasa, Tallinn

Kiek in de Kök, un turn de artilerie din secolul al XV-lea, înalt de 38 metri, care îşi datorează numele (Turnul de unde priveşti în bucătărie) faptului că ocupanţii turnului puteau vedea în bucătăriile caselor din vecinătate.

Kiek in de Kok, Tallinn

Biserica Sf. Olaf (Oleviste kirik), construită în secolul al XII-lea şi extinsă semnificativ în secolul al XIV-lea.

Biserica Sf. Olaf, Tallinn, Estonia

Biserica Sf. Nicolae (Niguliste kirik), ridicată în secolul al XIII-lea, distrusă parţial de bombardamentele sovietice din Al Doilea Război Mondial şi restaurată ulterior. În prezent, găzduieşte o parte din Muzeul de Artă al Estoniei, mai precis secţia de artă ecleziastică, dar serveşte şi ca sală de concerte.

Biserica Sf Nicolae

Cartierul Kadriorg, situat în estul oraşului, include un parc și se întinde pe aproape 70 de hectare. Aici a fost construit Muzeul de Artă al Estoniei, Kumu, unde veți putea viziona o colecţie impresionantă de artă.

Palatul Kadriorg, fostă reşedinţă a lui Petru cel Mare, în prezent sediu al departamentului de artă străină al Muzeului de Artă a Estoniei, cu o grădină spectaculoasă.

Palatul Kadriorg, Tallinn

Muzeul Estonian în Aer Liber din Rocca al Mare, în vestul oraşului, păstrează aspecte importante din cultura şi arhitectura rurală estoniană.

muzeul-estonian-in-aer-liber,-tallinn

Biserica Sf. Duh (Püha Vaimu kirik), o biserică luterană medievală.

Cartierul Pirita, cu Mănăstirea Pirita, Grădina Botanică, Turnul de Televiziune şi portul construit pentru Olimpiada de la Moscova din 1980.

Comments