bebelusul in avion

Sfaturi utile pentru călătoria cu bebe în avion

Apariția unui bebe în familie este motiv de sărbătoare și de fericire, însă și unul de stres și nopți nedormite, mai ales dacă vorbim de o călătorie cu avionul. Dar, fiindcă vrem să călătorești cât mai confortabil și să vă bucurați de drum, atât tu cât și micuțul tău, ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi care să te ajute cât mai mult în timpul călătoriei cu bebe în avion.

Iată câteva lucruri pe care ar fi bine să te asiguri că le respecți, pentru ca panica dinainte de zbor să dispară și să nu alergi dintr-o parte în alta, neștiind ce să faci mai repede:

 1. În primul rând, trebuie să știi că unele companii aeriene te vor lăsa să mergi cu căruciorul bebelușului până la poarta de îmbarcare, dar altele te vor obliga să îl lași la bagajele de cală. În cazul celor care îți permit să mergi cu căruciorul până la avion, acesta nu trebuie înregistrat ca bagaj de cală, îl vor lua ei și ți-l vor înapoia imediat cum ajungi la destinație. Este foarte important să te informezi și să știi sigur ce reguli are compania cu care zbori, deoarece, dacă nu ai înregistrat căruciorul la bagajul de cală, iar compania aeriană cere acest lucru, va trebui să plătești o taxă suplimentară de 50 de Euro sau chiar mai mult, pentru a fi transferat acolo, deși transportul căruciorului este gratuit în mod normal. Deci, pentru a evita orice situație neplăcută, informează-te de pe site-ul companiei cu care zbori sau sună la call-center-ul acesteia și întreabă acolo.
 1. De obicei, copiii până în doi ani pot sta în brațele părintelui, dar unele companii îți vor permite să iei cu tine în avion scaunul auto special pentru copii, deoarece este cea mai sigură și confortabilă metodă de transport în avion pentru cei mici. Ai grijă, însă, nu toate companiile aeriene te vor lăsa să aduci scaunul auto, iar dacă o vei face, trebuie să te asiguri că acesta este aprobat pentru avion (ICAO sau FAA Approved). Acest lucru îl poți verifica pe site-ul producătorului scaunului sau direct la magazinul de unde l-ai achiziționat.

bebe in scaun auto in avion

 1. Consultă pediatrul celui mic înainte de zbor, pentru a te pregăti din timp cu medicamentele recomandate de acesta și mâncarea pentru bebe pe care trebuie să o ai în bagaj.
 1. Asigură-te că ai luat în bagajul de mână și niște hăinuțe mai groase, pe lângă lucrurile deja obligatorii din bagajul pentru bebe: șervețele, apă, lapte, scutece, jucării etc. Este posibil ca în avion să fie mai frig din cauza aerului condiționat, așadar o hăinuță în plus pentru bebe va fi binevenită. De asemenea, dacă i se face rău și trebuie să îl schimbi, este bine să ai din timp hainele pregătite.
 1. Dacă vei călători cu încă un adult, cel mai bine este să aveți locurile alăturate, așadar rezervați-le din timp. În cazul in care bebe se plictisește în avion sau plânge și trebuie să îl plimbați de la unul la altul, va fi mult mai ușor dacă veți avea locurile unul lângă celălalt. Este important să știi că la unele companii aeriene, daca sunt 2 adulți + 1 bebe, când face cel care are bebe check-in, locul de lângă se blochează automat, iar al doilea adult îl poate lua pe celălalt, astfel încât, dacă aeronava nu este plină, să poată avea locul dintre ei liber. :)
 1. În geanta pentru bebe, nu uita să iei o păturică pe care să o folosești la schimbat scutecul. Cel mai probabil, va trebui să îi schimbi scutecul în baie sau, dacă locul este prea mic, într-un alt spațiu indicat de însoțitorii de zbor, dar important este să îl întinzi pe cel mic pe o păturică curată, ca să eviți transmiterea microbilor din acele locuri.
 1. În timpul decolării și aterizării avionului, așa cum ni se întâmplă nouă, adulților, și bebelușilor li se înfundă urechile, iar asta le poate cauza disconfort. Așadar, dă-i celui mic să bea, să mănânce ceva sau oferă-i suzeta în acele momente. Îl va ajuta la desfundatul urechilor iar tu vei simți că mersul cu bebe în avion nu este atât de greu precum credeai. Un alt truc pe care îl poți încerca este să îi pui bebelușului în urechi niște vată îmbibată în apă, în pahare de plastic, să nu i se înfunde urechiușele.
 1. Dacă este posibil, alege un zbor de noapte, deoarece micuțul tău va fi obosit și, cel mai probabil, va dormi tot drumul. Dacă, însă, nu poate dormi în orice condiții și somnul său este deranjat de zgomotele din jur, alege un zbor care nu se suprapune cu orele lui de odihnă. Ia jucării, cărți de colorat și alte obiecte cu care îl poți ține ocupat pe bebe in avion, astfel încât să nu plângă și să se simtă cât mai bine.

bebelus in avion

 1. Obiecte pe care trebuie neapărat să le ai în geanta pentru bebe: scutece în plus, cel puțin 3 față de câte ai lua în mod normal, saci sau pungi de plastic pentru a depozita hăinuțele sau scutecele murdare, jucării și alte obiecte preferate de bebe, pe care să i le dai pe rând să se joace în avion (atenție, nu pe toate odată, mai ales dacă zborul este mai lung, deoarece bebe se va plictisi repede de ele și nu vei mai avea cu ce să îi distragi atenția), hăinuțe de schimb, șervețele uscate, șervețele umede dezinfectante, biberoane, borcănele sigilate cu mâncarea celui mic, lapte deja preparat sau lapte praf pentru a-l prepara în avion și apă. Important: la controlul de securitate, există anumite restricții în ceea ce privește lichidele transportate, însă, de obicei, cele pentru prepararea hranei bebelușui sunt permise. Cu toate acestea, este bine să știi că s-ar putea să fie nevoie să cumperi apă plată pentru bebe după ce treci de securitate, de la magazinele din duty-free sau chiar din avion, ori să le ceri însoțitoarelor de zbor apă încălzită direct, pentru prepararea laptelui bebelușului.
 1. Unele companii aeriene oferă o masă gratuită pentru bebe, la zborurile care depășesc o anumită durată. Dar, pentru a beneficia de ea, trebuie să specifici că o vrei, în momentul achiziționării biletelor. Din nou, trebuie să citești foarte bine informațiile despre călătoria cu bebe în avion pentru compania respectivă, astfel încât să știi care sunt lucrurile de care poți beneficia.
 1. Pe lângă căruciorul pentru bebe, ia și un marsupiu sau un port bebe după tine. Va fi foarte util în locurile în care nu poți merge cu căruciorul sau chiar în avion, dacă bebe se plictisește ori plânge și trebuie să îl plimbi pe culoarul dintre scaune.
 1. Nu în ultimul rând, asigură-te că ajungi în aeroport cu mai mult de două ore înainte de zbor. Vor fi foarte multe lucruri de care trebuie să te ocupi acolo, iar cu un bebe după tine, acestea vor fi mai greu de îndeplinit. La îmbarcare, pasagerii cu copii au prioritate. Profită de acest lucru pentru a te instala confortabil înainte de zbor.

bebe fericit in avion

Cam acestea sunt sfaturile noastre pentru o călătorie fără prea multe dureri de cap cu bebe în avion. Totuși, trebuie să îți mai spunem că este foarte posibil ca cel mic să nu fie deloc împăcat cu zborul, să plângă tot drumul sau să se fâstâcească foarte mult. Nu te panica, încearcă să îți păstrezi calmul și nu ezita să ceri ajutorul însoțitorilor de bord pentru orice ai nevoie. :)

Comments

O părere despre “Sfaturi utile pentru călătoria cu bebe în avion

Nu se adaugă comentarii.