Oia, Santorini, Grecia

Santorini, insula îndrăgostiților de viață

Dacă vei întreba pe cineva care a vizitat insulele Greciei ce insulă i s-a părut cea mai frumoasă, îți va răspunde, fără să clipească, insula Santorini. Plajele sale superbe, căsuțele cu acoperiș albastru, atmosfera constantă de vacanță și relieful interesant transformă această insulă într-o destinație la care oricine visează. Santorini este cunoscută drept insula îndrăgostiților, dar noi spunem că este chiar mai mult decât atât sau, cel puțin, insula tuturor îndrăgostiților de viață.

Santorini este o insulă vulcanică, aparține de arhipelagul Ciclade și se află în sudul Mării Egee. Din cauza erupției vulcanului Nea Kameni din anul 1500 î.Hr., insula a fost remodelată, având structura din prezent. De asemenea, insula mai este cunoscută și datorită legendei conform căreia aici s-ar fi găsit Atlantida. Apusul din Oia, plajele cu nisip negru, plaja roșie, măgărușii, pisicile de pe insulă sunt doar câteva dintre lucrurile care te vor face să îi păstrezi un loc special în inima ta. În plus, se spune că insula Santorini este un loc în care „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât casă și mai mulți măgari decât bărbați”.

caldera, Santorini

Ce trebuie să vezi și să faci în Santorini

În primul rând, să ai în vedere că Santorini este un loc în care nu trebuie decât să te relaxezi, să te bucuri de peisaje, să te plimbi, să dansezi și să te delectezi cu cele mai bune mâncăruri grecești.

Locuri uimitoare din Santorini

Oia – vestit ca fiind un loc minunat pentru apusul pe care îl poți admira aici, acest mic sat al insulei are o frumusețe aparte. Îți rcomandăm să te așezi la o tavernă de aici pentru a gusta câteva preparate grecești tradiționale de-a dreptul delicioase, să te bucuri de priveliște, de atmosferă și să hrănești pisicuțele pe care le vei întâlni pe drum sau în preajma localurilor cu mâncare.

Oia, Santorini

Fira – este capitala insulei și un loc foarte animat, plin de baruri, taverne, restaurante și magazine de tot felul, centrul distracției de pe insulă. Priveliștea de ansamblu, cu toate construcțiile de pe stâncile abrupte ale insulei și platformele suspendate, deasupra mării, te vor face să petreci aici cel puțin câteva ore, în fiecare zi.

Fira, Santorini

Caldera – craterul vulcanic înconjurat de apă, care îți oferă o priveliște de neuitat.

Caldera, Santorini

Satul Pyrgos – este un sătuc mic, tradițional, în care viața curge, parcă, mai lent. Este renumit pentru faptul că aici sunt în jur de 75 de biserici.

Pyrgos, Santorini

Akrotiri – situl arheologic este impresionant, aici a fost descoperită o veche așezare minoică.

Akrotiri, Santorini

Plaja Kamari – este celebră pentru pietricelele negre, rezultate în urma erupției vulcanice.

plaja Kamari, Santorini

Plaja din Perissa – o altă plajă cu nisip negru, dar care îți va oferi, în plus, un peisaj uimitor, datorită rocii denumită Mesa Vouno, care se ridică direct din mare.

plaja Perissa, Santorini

Plaja roșie – din apropierea satului și sitului Akrotiri. Este foarte mică, dar frumoasă și va fi un prilej numai bun pentru fotografii deosebite.

plaja rosie, Santorini

Plaja albă – se află tot în aceeași zonă cu plaja roșie și cu siguranță îți va plăcea.

Experiențe de neratat în Santorini

Apusul de la Oia – grecii spun că este cel mai frumos apus pe care îl vei vedea vreodată, așa că trebuie să mergi acolo să te convingi. Pentru a obține un loc perfect, mergi din timp, deoarece zona se aglomerează de turiști curioși. Fiind un loc extrem de romantic, aici se fac destul de multe cereri în căsătorie.

apus in Oia, Santorini

Plimbarea cu măgărușul – poate fi cu adevărat distractivă, simpaticele animăluțe fiind extrem de drăguțe. În Fira te poți bucura de o asemenea plimbare, însă ai grijă, căci trebuie să știi cum să îți ții echilibrul.

magarus in Santorini

Cina la un restaurant din Fira – mai ales dacă ești cu persoana iubită, vă veți bucura amândoi de o experiență romantică. Cele cu priveliște spre mare sunt de-a dreptul deosebite.

cina in Santorini

Așadar, indiferent cu cine mergi în Santorini, un lucru este sigur: îți vei lăsa o parte din suflet aici și vei dori să te reîntorci de nenumărate ori. Această insulă are un farmec cu adevărat aparte și vei simți acest lucru din primele clipe petrecute în Santorini. Caută cele mai avantajoase bilete de avion spre Santorini aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *