Turnul Alb, Salonic

Salonic: mixul perfect între cultură, civilizație și distracție

Salonic, al doilea cel mai mare oraș din Grecia, după Atena, este cunoscut, în general, ca o destinație perfectă pentru o vacanță la mare. Lucru deloc greșit, bineînțeles, doar că noi ne-am propus să îți prezentăm și o altă față a acestui oraș, cea culturală și turistică, datorită căreia vei descoperi o mulțime de lucruri interesante despre civilizația greacă. Salonic este un oraș care cuprinde totul, iar orice turist care ajunge aici poate găsi ceva care să-l încânte, fie că este vorba de moștenirea culturală, de istorie, de plaje, de distracție sau pur și simplu de arta culinară sau de relaxare simplă.

Salonic va fi o experiență autentică, iar cel mai important lucru este faptul că destinația e ușor accesibilă, astfel că, dacă ai mașină, în câteva ore poți ajunge la locul dorit. Istorie veche de peste 2000 de ani, construcții romane, biserici bizantine, influențe musulmane și mediteraneene, toate bine conservate și îmbinate într-o armonie perfectă cu modernismul specific prezentului. Cam așa poate fi rezumat Salonicul de astăzi.

Obiective turistice Salonic

Muzeul Arheologic din Salonic este un important centru cultural al orașului. Dacă ești pasionat de arheologie și istorie, vei admira toate exponatele antice și preistorice pe care le poți găsi aici.

Piața Aristotelous este zona cea mai animată și agitată din oraș. Aici poți găsi o mulțime de produse foarte bune și îți poți face o impresie generală despre atmosfera autentică a orașului.

Piata Aristotelous

Statuia lui Alexandru cel Mare este un alt simbol important pentru oraș și domină faleza din Salonic.

Statuia lui Alexandru cel Mare

Palatul lui Galerius este, de fapt, doar o ruină în prezent, însă mai poți admira mozaicul original de pe podea, care s-a păstrat foarte bine.

Rotonda lui Galerius este un alt monument foarte important, bine conservat, pe care îl poți vizita în timpul vacanței tale.

Rotonda, Salonic

Biserica Agios Dimitrios este una dintre cele mai frumoase și importante biserici din Thessaloniki. Este o construcție foarte veche, impozantă și aici se găsesc moaștele Sfântului Dumitru.

Biserica Agios Dimitrios

Muzeul Evreiesc este un alt loc foarte important pentru cei interesați de istorie, dar nu numai.

Turnul Alb este cel mai cunoscut monument din Salonic, adevărat simbol al orașului. Are o istorie destul de tumultoasă, fiind închisoare și cameră de tortură în trecut, iar astăzi adăpostește un muzeu important, care dezvăluie istoria Salonicului.

Turnul Alb, Salonic

Cartierul Ladadika este unul foarte pitoresc, care încă păstrează farmecul orașului de altădată. Astăzi te poți plimba în voie, admirând străzile și clădirile vechi, iar apoi te poți odihni la o cafenea sau un local.

Muzeul Ataturk este casa în care s-a născut acesta în 1881. Este un loc foarte important pentru turiștii din Turcia.

Umbrelele de pe faleza din Salonic reprezintă un monument de artă modernă, localizat în apropiere de Hotelul Macedonia Palace.

plaja cu umbrele, Salonic

Arcul lui Galerius este unul dintre simbolurile orașului, fiind și unul dintre cele mai vechi monumente. Datează din anul 303 și a fost construit pentru a marca victoria asupra persanilor.

Arcul lui Galerius din Salonic

Kastra este una dintre cele mai frumoase zone din Salonic, zona citadelei, un loc perfect pentru a-ți începe plimbarea prin oraș. Aici sunt singurele case care au rezistat marelui incendiu din 1917, iar citadela este înconjurată de zidurile vechi ale orașului.

zidurile vechi din Salonic

Agora Romană este o piață preistorică, ce datează din secolul I. Locul încă mai păstrează unele elemente care amintesc de trecutul său glorios.

Biserica Agia Sofia este foarte veche, datează din secolul 8, iar la fel ca în cazul multor biserici din Salonic, a fost inițial o moschee, după care a devenit lăcaș de cult ortodox.

Yeni Hamam și Bey Hamam sunt băi turcești ce datează din secolul al XVII-lea. Astăzi nu mai au întrebuințarea originală, unele fiind folosite chiar ca săli de concerte.

Plajele din Salonic

Principala modalitate de petrecere a timpului liber este, bineînțeles, relaxarea pe plajă. Unele dintre cele mai importante și frumoase plaje din Salonic sunt: Agia Triada, Angelochori, Epanomi, Asprovalta, Perea, Galaxias, Richios, Stavros, Aretsou, Nea Michaniona etc.

plaja in Salonic

Bineînțeles, nu trebuie să te limitezi la plajele din Salonic, Halkidiki fiind foarte aproape de acest loc și o destinație extrem de populară pentru plajă.

plaja in Halkidiki

Având în vedere că ești în Grecia, nu poți încheia vacanța ta fără a te delecta cu preparatele delicioase specifice bucătăriei grecești. Recomandăm cu drag să încerci totul, în special celebrul souvlaki, care este foarte accesibil din punct de vedere al prețului și extrem de gustos.

Souvlaki

Iată, așadar, că sunt o mulțime de locuri pe care le poți vizita și admira în Salonic, fără a pune accentul doar pe plajă și mare. O vacanță în acest frumos oraș va fi cu adevărat una complexă, oferind câte puțin din fiecare.

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *