Luvru

Paris, capitala iubirii

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, Paris este o destinaţie de vacanţă ideală pentru toate categoriile de turiști. Cunoscut și graţie atracţiilor sale turistice renumite, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau Catedrala Notre-Dame, dar și datorită aerului său romantic, mult promovat în filme și cărţi celebre, Parisul este o metropolă uimitoare.

Capitala Frantei reprezintă azi unul dintre principalele centre economice și culturale ale lumii, având o influenţă importantă în domenii precum politica, divertismentul, educaţia, mass-media, artele, moda sau știinţa. La Paris își au sediul central multe organizaţii internaţionale, cum ar fi UNESCO, Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică sau Camera Internaţională de Comerţ. Deși este o metropolă de dimensiuni uriașe, Parisul este considerat a fi unul dintre cele mai verzi și locuibile orașe europene, atractivitatea sa transformându-l însă și într-unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

Paris este renumit și pentru arhitectura sa spectaculoasă. In Paris și împrejurimile sale există peste 3800 de monumente istorice, precum și patru obiective înscrise în lista patrimoniului mondial Unesco. Dintre cele mai importante monumente pariziene putem aminti: Turnul Eiffel, simbol al Parisului, construit în 1889, pentru a celebra centenarul Revoluţiei franceze; Catedrala Notre-Dame, de pe Ile de la Cité, construită în secolele XII-XIV, în stil gotic timpuriu; Arc de Triomphe, monument ce comemorează victoriile Franţei și pe cei căzuţi în luptă; Palais Garnier, construit în secolul al XIX-lea, sediul Operei Garnier din Paris; Sainte-Chapelle, capelă care adăpostește un frangment din coroana de spini atribuită lui Isus Hristos; Eglise de la Madeleine, biserică romano-catolică în stil neoclasic; una dintre cele mai renumite universităţi din lume, Sorbona; Hôtel des Invalides, un complex de muzee și monumente, construite începând cu secolul al XVII-leasau Pantheonul din Paris, deopotrivă biserică și loc de veci pentru personalităţi marcante ale Franţei.

Notre Dame de Paris Turnul EiffelHotel des Invalides

Pentru împătimiţii muzeelor, Parisul este o destinaţie de top. La Paris se află foarte multe muzee celebre în toata lumea. Luvrul este un muzeu imens de artă și istorie, care găzduiește numeroase opere de artă, printre care pictura Gioconda lui Leonardo sa Vinci sau statuia antică Venus din Milo. Un alt muzeu de artă important este Muzeul d’Orsay, unde se află în special opere impresioniste. Centrul Georges Pompidou găzduiește Muzeul de Arte Moderne, iar în apropierea sa se află atelierul Constantin Brâncuși. Muzeul Rodin, Muzeul Montparnasse sau Muzeul Picasso sunt alte muzee celebre care merită vizitate într-un sejur la Paris.

Arc de Triomphe Grand Palais (2)

Pentru o plimbare de neuitat prin Paris, vă recomandam: Montmartre, zonă istorică aflată pe o colină, faimoasă pentru cafenelele și atelierele multor artiști; Champs-Elysées, unul dintre cele mai faimoase bulevarde din lume, o zonă turistică splendidă și foarte aglomerată; Rue de Rivoli, stradă preferată de amatorii de shopping; Place de la Concorde, piaţă din care începe Champs-Elysées; Place de la Bastille, locul unde se afla temuta închisoare Bastilia înainte de Revoluţia Franceză, sau Montparnasse, o zonă istorică aflată pe malul stâng al Senei.

Opera Palais de Justice

Nu rataţi nici obiectivele aflate în apropiere, cum ar fi Palatul Versailles, fostă reședinţă regală și loc în care s-au semnat de-a lungul timpului numeroase tratate importante, sau imensul și spectaculosul parc de distracţii Disneyland Paris, ideal pentru a petrece o zi minunată împreună cu copiii.

Comments

O părere despre “Paris, capitala iubirii

Nu se adaugă comentarii.