Plaja, Nisipurile de aur, Bulgaria

Nisipurile de aur: cum să ai o vacanță de vis aproape de casă

Stațiunea Zlatni Pyasâtsi, în traducere, Nisipurile de aur, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate destinații de pe litoralul din Bulgaria. Și pe bună dreptate: locul este modern și amenajat foarte bine, vremea este foarte frumoasă pe timpul verii, plaja este curată, nisipul fin și auriu, atmosfera de vacanță plutește în aer, iar prețurile sunt mai mult decât rezonabile. În plus, pentru a ajunge pe litoralul bulgăresc, poți merge foarte ușor cu mașina, iar tot ce îți mai rămâne de făcut este să găsești un hotel pe placul tău, lucru pe care îl poți face direct de pe site-ul nostru. 

Nisipurile de aur reprezintă o destinație perfectă pentru vară, dar nu numai. Mini vacanțele de 1 Mai sau de Paște pot fi de asemenea petrecute aici. Ce poate fi mai frumos decât să te afli pe malul mării alături de persoana iubită sau familia și prietenii tăi la o astfel de ocazie? :)

Câteva informații utile despre Nisipurile de Aur

Numele stațiunii provine de la o legendă conform căreia, în urmă cu foarte mult timp, niște pirați ar fi îngropat o comoară pe faleza Mării Negre, la nord de orașul Varna. Natura, însă, a transformat aurul acestora în nisip, adică cel pe care astăzi pășesc atâția turiști. Stațiunea se află la o distanță foarte mică de orașul Varna, respectiv 17 kilometri nord față de acesta.

În fiecare an, începând cu luna mai, până târziu, în septembrie, turiști din toate țările aflate în vecinătatea Bulgariei, dar nu numai, vin să se bucure de soare, plajă și toate modalitățile de distracție pe care le pot încerca în Nisipurile de Aur. Astfel, stațiunea este frecventată de vizitatori din România, Germania, Rusia, Franța, Marea Britanie, dar chiar și din țări din Europa Centrală, Golful Persic sau Israel.

plaja la nisipurile de aur

Aeroportul cel mai apropiat de stațiune este cel din orașul Varna, adică Aeroportul Internațional Varna, însă foarte mulți turiști preferă să meargă cu mașina, având în vedere distanța mică (cel puțin din România) și costurile reduse. Deși dezvoltarea propriu-zisă a stațiunii a început abia în anul 1957, în mai puțin de 20 de ani aceasta a ajuns în topul destinațiilor de vară din Europa, datorită hotelurilor care s-au deschis aici, în special cele care oferă cazare în regim all-inclusive, dar și datorită cluburilor, restaurantelor, diverselor centre de distracție și obiectivelor turistice din zonă.

Obiective și atracții turistice din zona Nisipurile de Aur

Majoritatea atracțiilor turistice se află în Varna sau în stațiunile din apropiere, dar vizitarea acestora este ocazia perfectă de a explora un pic mai mult din Bulgaria, în afară de stațiunea Nisipurile de Aur.

Mănăstirea Aladzha (Aladja) este una dintre cele mai vechi așezăminte religioase din Bulgaria și una dintre cele mai impresionante mănăstiri din piatră din zona țărmului Mării Negre. Mănăstirea datează din secolul 13, a fost locuită de călugării hermiți și se află la o distanță de doar 3 kilometri față de Nisipurile de Aur. Aladja are o biserică și o capelă mică, foarte bine conservate, iar acestea formează un monument medieval deosebit de important pentru Bulgaria.

Manastirea Aladzha, Bulgaria

Castelul din Balcic, cunoscut și ca Palatul din Balcic, este, de fapt, o vilă din oraș, foarte aproape de oraș, fostă reședință a reginei Maria a României, de unde și denumirea de castel. Complexul castelului cuprinde mai multe construcții și clădiri, precum un parc botanic, câteva vile rezidențiale, o mănăstire, un izvor de apă și alte clădiri.

Muzeul Maritim din Varna, un loc care îți va oferi o experiență unică, pornind pe urmele patrimoniului istoric maritim. Pe lângă faptul că vei putea admira o mulțime de modele de nave, uniforme ale militarilor, premii și obiecte personale ale acestora, instrumente de navigație și alte exponate deosebit de interesante, vei avea ocazia să vezi și echipamentul de la avionul aviatic din cel de-Al Doilea Război Mondial. Fascinant, nu-i așa?

Muzeul de Arheologie din Varna este cel mai mare muzeu din țară și prezintă o colecție impresionantă de artefacte antice. Dacă ești pasionat de istorie, te sfătuim să nu ratezi o vizită la acest muzeu, dar să îți rezervi câteva ore bune pentru a-l parcurge, deoarece este destul de mare și vei avea ce să vezi. Îți recomandăm să vezi obiectele descoperite la Necropola Troca Varna, care datează din anul 4000 î.Hr., precum și galeriile romane.

Pobiti Kamani – Pădurea de piatră din Varna, această pădure pietrificată reprezintă o atracție naturală foarte interesantă: grupe mari și mici de coloane din piatră, ce se află într-o zonă aridă. Pădurea este în partea de vest a orașului Varna, la 23 de kilometri depărtare față de acesta. Este o ocazie de a vizita ceva cu adevărat special, această pădure făcând parte chiar din patrimoniul UNESCO.

Padurea pietrificata, Varna

Alte obiective și atracții turistice pe care le poți vizita în apropiere de Nisipurile de Aur:

Biserica Grecească Sf. Elena – este folosită și pentru concerte, în special de operă, așadar dacă ai plăcerea, poți asista la unul.

Teketo – un important monument religios de cult.

Muzeul Etnografic – un muzeu foarte educativ și interesant, care surprinde viața și atmosfera satelor și a orașelor de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Mănăstirea Sfinților Constantin și Elena – aceasta se află în stațiunea cu același nume, foarte aproape de Nisipurile de Aur. 

Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Varna – cea mai mare biserică din oraș, care datează din 1866.

Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Varna

Biserica Sf. Nikola

Galeria de Artă din sudul orașului Dobrudza

Biserica Sf. Gheorghe

Biserica Sf.Petka

Biserica Sf. Georgi

Cum te poți distra în Nisipurile de Aur

Indiferent cu cine vei merge în vacanța de pe litoralul Bulgariei, vei avea destule activități distractive de încercat, prin intermediul cărora toată lumea să se simtă bine. De reținut este faptul că stațiunea Nisipurile de Aur este foarte căutată de familiile cu copii, deoarece este prietenoasă, există o mulțime de hoteluri cu piscină, plaja este curată, nisipul fin, viața marină nu este periculoasă și au fost deschise multe locuri și centre de distracție pentru cei mici.

nisipurile de aur, plaja

Câteva locuri pe care ți le recomandăm:

Aquapolis – un parc acvatic perfect pentru distracție cu prietenii, persoana iubită sau chiar cu copiii. Acesta este primul parc acvatic construit în Bulgaria, unul dintre cele mai mari din țară și este foarte bine organizat.

Arrogance Music Factory – dacă vrei să dansezi, să asculți muzică bună, să te distrezi până în zori și să te bucuri de o atmosferă deosebită, acesta este locul potrivit.

Harry’s Dive Center – vrei să încerci ceva puțin mai îndrăzneț? Îți recomandăm acest loc pentru scufundări. Garantăm crearea unor amintiri deosebite.

Rock Bar – mai este nevoie să mai spunem ceva? :) Muzică de calitate și atmosferă pe măsură.

Mojito Beach Bar – în cazul în care îți plac petrecerile pe plajă, acesta este locul perfect în care te poți bucura de așa ceva.

plaja, nisipurile de aur

În rest, nu ne mai rămâne decât să te sfătuim să explorezi stațiunea până în cele mai mici detalii, să te relaxezi pe plajă, să cumperi suvenire pentru cei dragi și să nu uiți să ne recomanzi și alte locuri interesante din Nisipurile de Aur, în cazul în care noi nu le-am trecut pe listă. :)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *